IFI logo
Se flere bilder
Rask julevask i siste liten

Foto: Jordan, Golvabia

Rask julevask i siste liten

Det er bare få dager til ribba står i ovnen og julebordet dekkes. Da er den store julerengjøringen allerede unnagjort, og du er klar for å ta imot gjester. Men før det ringer på døren, bør du ta en rask vask og gå over de mest synlige flatene, så huset skinner ekstra på julekvelden.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den store julerengjøringen gjør boligen klar for høytiden. Men når ribba står i ovnen og gjestene straks ringer på, har det kanskje gått litt tid siden den ble tatt, og støvet har rukket å legge seg på de mest utsatte overflatene, baderomsspeilene har fått noen fingerflekker og litt vannsprut, og det har dukket opp hybelkaniner i kriker og kroker. Her er tipsene du trenger for å gjøre boligen gjesteklar i siste liten.

1. Ta en runde i huset

Gå deg en rask runde rundt i de rommene gjestene kommer til å se, og plukk med deg alt som ikke skal være der. Rydd opp og legg tingene der de hører hjemme. Sett bøker tilbake i bokhylla, saml opp gamle aviser og brett pleddene pent over sofaarmlenene. 

Se flere bilder
FORT GJORT: Alle flater, alt fra tv-benken og vinduskarmene, til kjøkkenbenken og servanten bør tørkes over eller rengjøres raskt med egnet rengjøringsmiddel.

Foto:

FORT GJORT: Alle flater, alt fra tv-benken og vinduskarmene, til kjøkkenbenken og servanten bør tørkes over eller rengjøres raskt med egnet rengjøringsmiddel.

2. Tørk støv

Gå over de mest synlige flatene før gjestene kommer. Tørk støv av hyller, tv-benken, vinduskarmene og andre flater. Bruk en tørr mikrofiber støvklut.

3. Ta deg av kjøkkenbenken

Tørk bort matrester og sett bort ting som ikke skal stå framme på kjøkkenbenken. Gå over benkeplatene med egnet rengjøringsmiddel. Stålflater på komfyr og kjøleskap kan rengjøres med stålglans, mens komfyrtopp kan vaskes med egen keramikk- og glassrens.

4. Kvitt deg med hybelkaninene

Hvis du har mange hybelkaniner som venter på gjestene sammen med deg, gå kjapt over med en tørrmopp. Den fjerner støv og skitt effektivt, og gulvene ser rene ut i en fei.

Se flere bilder
HYBELKANINER: Du får raskt bort uvelkomne hybelkaniner ved å sveipe over gulvet med en tørrmopp.

Foto:

HYBELKANINER: Du får raskt bort uvelkomne hybelkaniner ved å sveipe over gulvet med en tørrmopp.

5. Rengjør vasken

Servanten og områdene rundt på badet er flater der skitt og støv raskt blir veldig synlig. Inntørket tannkrem er heller ikke særlig innbydende. Bruk to minutter på å gå over raskt med en baderomsspray

6. Gjør det speilblankt

Etter noen dagers tannpuss, litt vask i ansiktet og noen runder med hårsprayen, trenger speilet ofte en liten vask. Vi legger raskt merke til om blanke overflater, som speil, glass og rustfritt stål, er skitne. Rengjør du disse flatene, vil det bidra til at også resten av boligen virker renere. Bruk en speilklut og en middel beregnet for bruk på speil- og glassflater.

7. Vask toalettet

Du må ikke nødvendigvis rengjøre hele toalettet grundig, men ta i hvert fall en rask vask av toalettlokk og -sete. Bruk også en WC-rens nede i skålen og gå over med toalettbørsten, så både ser og lukter det rent.

8. Gå ut med søpla

For all del – ikke glem å gå ut med søpla før gjestene kommer. Ingenting lukter verre enn matavfall som har ligget for lenge.

Så er det bare å åpne døren og invitere gjestene inn!

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.