Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

10 ting du bør vaske hver dag

Det samler seg mye skitt og bakterier i boligen i løpet av en dag, og noen steder er mer utsatte enn andre. Disse bør du vaske hver dag.

 • Noen ting holder å vaske med jevne mellomrom, som én gang i uka. Andre ting derimot, bør du vaske hver dag.

  Foto:

 • Kjøkkenbenken bør få sin daglig dose rengjøring. Her skal kokkekunnskapene settes til verks, og maten bør møte en ren benk.

  Foto:

 • Sprutsonen på kjøkkenet får gjennomgå. Matfett og vannsøl gjør at halvmeteren trenger en vask daglig. Fliser fra Golvabia.

  Foto:

 • På bordene i boligen samler deg seg mye støv og skitt, og det tar ikke lange tiden å gå over dem med en spray og klut.

  Foto:

 • Tørk raskt over toalettsetet hver dag.

  Foto:

 • Toalettet bør vaskes oftere enn du tror. Børsten ved siden av er ikke bare til pynt.

  Foto:

Annonse
Annonse

Ifølge Heidi Sanne hos Krefting bør vi ikke sluntre unna den daglige vasken.

– Det skal ikke så mye til, men vi er flinke til å slurve med vaskingen hvis vi ikke ser at det er skittent. Men selv om det ser noenlunde rent ut, er det noen ting du uansett bør vaske hver dag, sier Sanne.

Hun har en egen liste over det du bør være litt ekstra nøye med.

10 ting du bør vaske hver dag:

1. Benkeplate

Kjøkkenbenken bør få sin daglig dose rengjøring. Her skal kokkekunnskapene settes til verks, og maten bør møte en ren benk.

Kjøkkenbenken bør få sin daglig dose rengjøring. Her skal kokkekunnskapene settes til verks, og maten bør møte en ren benk.

– Gjør det til en vane å gå over med en rengjøringsspray på benkeplatene hver dag. Gjerne med en spray som løser opp fett, som Plumbo Rengjøring Fettløser. Det er viktig å holde benkeplatene rene – her skal du jo tilberede mat, sier Sanne.

Har du en benkeplate av tre, kan du gjerne bruke et rengjøringsmiddel spesielt egnet for dette bruket.

2. Platetopp/komfyr

Hun råder deg også til å vaske platetoppene etter hver gang du lager mat.

– Tenk på alt matfettet som spruter ut av stekepannen og legger seg som et belegg på platetoppene. Her bør du også trå til med en fettløsende spray, råder hun.

3. Sprutsone ved platetopp/komfyr

– Her gjelder det samme som på platetoppene, men det er nok veldig mange flere som slurver med å vaske sprutsonen. Av en eller annen grunn faller det oss ikke like naturlig å vaske her, selv om det spruter minste like mye fett og matsøl her som på platetoppene. Ofte blir det sittende mye matsøl her over lengre tid, og da blir det vanskeligere å fjerne det, forklarer Sanne, og anbefaler å vaske sprutsonen samtidig som du går over platetoppene.

Ta hensyn til hva du har på veggen – er det fliser, maling eller tapet?

Sprutsonen på kjøkkenet får gjennomgå. Matfett og vannsøl gjør at halvmeteren trenger en vask daglig. Fliser fra Golvabia.

Sprutsonen på kjøkkenet får gjennomgå. Matfett og vannsøl gjør at halvmeteren trenger en vask daglig. Fliser fra Golvabia.

4. Kjøkken-, stue- og salongbord

På bordene i boligen samler deg seg mye støv og skitt, og det tar ikke lange tiden å gå over dem med en spray og klut.

På bordene i boligen samler deg seg mye støv og skitt, og det tar ikke lange tiden å gå over dem med en spray og klut.

Det krever ikke mye å vaske over bordene på kjøkkenet og i stua, og Sannes beste råd er å gjøre det selv om det ikke ser ut som det trengs.

– På noen bord er det mye enklere å få øye på støv og skitt, og da blir man også flinkere til å vaske. Men husk på at det samler seg like mye på bord der det ikke synes så godt, sier hun.

5. Oppvaskkum og armatur

– Mange hopper over oppvaskkummen når de vasker over benkeplatene, men om det er noe som trenger en daglig vask, så er det jo den! Tenk så mye som helles her i løpet av en dag; gamle matrester, sauser og fett – og det blir ikke rent bare fordi det renner mye vann der, vi må vaske ordentlig, forklarer Sanne.

6. Vask og armatur på bad

På badet er det kanskje ekstra viktig at det er rent. Her går jo vi for selv å bli rene! Over vasken pusser vi tennene og sminker oss – og i vasken vasker vi hendene. Mye bakterier forsvinner fra hendene våre og ned i vasken, uten at vi tenker på at vi bør rengjøre den også.

– Armaturene er kanskje det vi slurver mest med av disse 10 tingene. På badet tar vi jo på armaturen før vi vasker hendene – så her bør vi uten tvil bli flinkere til å vaske, sier Sanne.

Her bør du finne fram et rengjøringsmiddel som egner seg for bruk på badet, og som er desinfiserende, som Plumbo Rengjøring WC, Vask og Speilglans.

7. Toalettsete

– Mange venter med å vaske toalettsetet til de tar den ukentlige vasken av boligen. Men egentlig bør også dette vaskes hver dag. Bare tørk raskt over – det er gjort på få sekunder, forklarer Sanne.

Tørk raskt over toalettsetet hver dag.

Tørk raskt over toalettsetet hver dag.

8. Spyleknapp over toalettet

Spyleknappen over, eller på toalettet får virkelig gjennomgå i løpet av en dag. Sanne mener det er viktig å ikke glemme de små overflatene.

– Alle som går på toalettet trykker på spyleknappen etterpå, så dette er ett av stedene i boligen der flest bakterier samler seg. Særlig hvis noen i husstanden brygger på noe, er det viktig å være nøye med stedene der hendene finner veien, sier hun.

9. WC

Toalettet bør vaskes oftere enn du tror. Børsten ved siden av er ikke bare til pynt.

Toalettet bør vaskes oftere enn du tror. Børsten ved siden av er ikke bare til pynt.

Toalettbørsten står lett tilgjengelig ved siden av toalettet. Allikevel er det mange som glemmer å bruke den. Men tar du et lite øyeblikk til å tenke over hva som faktisk legger seg som et belegg nederst i toalettskålen, vil du kanskje bruke den mer flittig.

– Bruk en desinfiserende gel, som Plumbo Rengjøring WC Rens. Da dreper du bakteriene og holder toalettet rent. Går det for lang tid mellom hver gang du vasker toalettet, kan det begynne å lukte, og skålen kan bli misfarget, sier Sanne.

10. Speil

Gå over speilet på badet hver dag. Tar du en titt, vil du se at det antakeligvis trengs. Bruk en mikrofiberklut beregnet for speilvask, som Jordan Glassklut.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]