Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Dette pusser ekspertene opp nå

Det er nå vi skal gjøre alvor av begrepet «Carpe Diem». Vi skal gripe dagen og starte vårpussen ute og inne. Dette skal fagfolkene i gang med nå.

cloud_download
fullscreen
 • Se hva ekspertene selv skal gjøre på huset i sommer.

  Foto:

 • Christian Kolderup er daglig leder hos Storeys AS. Han skal bruke sommeren til å pusse opp terrassen og hagemøblene sine.

  Foto:

 • Textrol er et produkt fra Owatrol som terrassen og utemøblene dine vil elske. Den mettende oljen trenger dypt ned i treverket og fyller porene.

  Foto:

 • Truls Skaugen hos Södra mener sommertid er interiørtid. – Du får bedre lysforhold og mulighet til å bære møblene ut. Så kan du pusse opp innvendig uten forstyrrende rot, sier han.

  Foto:

 • – Vi har flotte veggpaneler i MDF og furu. De nyeste panelene har også garanti mot kvistgjennomslag og gulning, sier Truls Skaugen.

  Foto:

 • Truls Petter Rosenvinge hos Flügger skal legge ny platting og male huset sitt i sommer. – Nå venter vi bare på finværet før det braker løs, sier han.

  Foto:

Annonse

– Mitt neste prosjekt handler om terrassen og hagemøblene mine. De har stått litt for lenge uten pleie. Du kan kanskje si at jeg er skomakerens sønn, smiler Christian Kolderup. Han er daglig leder hos Storeys AS, et selskap som leverer tapet, gulv og Owatrol-produkter til faghandelen i Norge.

Sen vårpuss

Christian Kolderup er daglig leder hos Storeys AS. Han skal bruke sommeren til å pusse opp terrassen og hagemøblene sine.

Christian Kolderup er daglig leder hos Storeys AS. Han skal bruke sommeren til å pusse opp terrassen og hagemøblene sine.

Hans dårlige samvittighet blir snart ren. I morgen skal han vaske med det han mener er verdens beste vaskemiddel for treverk.

– Vårpussen kom litt sent i år, men nå gjelder det å bruke de fine dagene til å vaske bort vinterens skitt og møkk. Net-Trol setter treverket tilbake til sin naturlige farge. Den jobben ser jeg frem til, sier han.

Skriker etter pleie

Når Kolderup har vasket og tørket terrassen og møblene, skal han gjøre noe fint for treverket. Nemlig å gi det rikelig med olje.

– Textrol er en mettende olje som går dypt inn i treet og som fyller porene. Den sørger for langvarig effekt og kan brukes på alle typer treverk, forklarer han. Kolderup tror det er mange norske terrasser og hagemøbler som skriker etter pleie i disse dager.

– Ta sats og gjør noe fint for uteplassen din. Du kan ikke gjøre feil, sier han.

Jobb for alle

Storeys-sjefen liker å jobbe ute.

– Det er tilfredsstillende å se at egeninnsats kan gi så store resultater. Terrassen kommer til å bli som ny igjen. Og har du først gjort det én gang, skjønner du hvor enkelt det er. Og ikke glem at du må ha god råd for å kjøpe billig. Velger du billige produkter må jobben gjøres mye oftere. Gå for kvalitet med en gang, råder han.

Sommer er interiørtid

Truls Skaugen hos Södra mener sommertid er interiørtid. – Du får bedre lysforhold og mulighet til å bære møblene ut. Så kan du pusse opp innvendig uten forstyrrende rot, sier han.

Truls Skaugen hos Södra mener sommertid er interiørtid. – Du får bedre lysforhold og mulighet til å bære møblene ut. Så kan du pusse opp innvendig uten forstyrrende rot, sier han.

Truls Skaugen hos Södra er også i full gang med rekkverk og terrasse. Men han skal snart inn igjen. For Truls mener sommeren er en perfekt årstid når ting skal ordnes innendørs.

– Ja, sommer er interiørtid. Lysforholdene er bedre og du kan lempe møbler ut på plenen når du skal skifte gulv, male eller gjøre store ting. Selv har jeg noe maling og snekring på gang, sier han.

Slår et slag for entreen

Markeds- og kommunikasjonssjefen hos Södra vil slå et slag for inngangspartiet.

– Dette er rom som lett blir oversett når folk skal pusse opp hjemme. Mitt tips er å gi entreen en ny drakt. Velg flotte veggpaneler i MDF eller furu. Vi har paneler i mange farger. Våre nyeste paneler har også garanti mot kvistgjennomslag og gulning. Ingen behøver lenger å være redd for å bruke heltrepanel, sier han. 
 

Store planer

Truls Petter Rosenvinge hos Flügger skal legge ny platting og male huset sitt i sommer. – Nå venter vi bare på finværet før det braker løs, sier han.

Truls Petter Rosenvinge hos Flügger skal legge ny platting og male huset sitt i sommer. – Nå venter vi bare på finværet før det braker løs, sier han.

Truls Petter Rosenvinge er daglig leder hos malingsgiganten Flügger. Han har store planer for både hus og hage.

– Nå venter vi bare på bedre vær. Så braker det løs med ny platting og nymalt hus, sier han.

Følger tradisjonene

Rosenvinge har planer om å bygge en helt ny terrasse i plank. Den bør være på plass i løpet av mai. For da skal huset males. Et hvitt tradisjonshus fra 1920 som fortsatt skal være hvitt.

– Som daglig leder i Flügger burde jeg kanskje ha brukt mer farge, men dette huset trives best som hvitt, sier han.

Vasker huset med hageslangen

Men før penslene kan svinges må huset vaskes. Den jobben gjør han på en helg.

– Jeg bruker Flügger Husvask. Først spyler jeg huset med hageslangen, før jeg påfører vaskemiddelet med sprøytekanne. Etterpå skrubber jeg med en stiv kost på forlengerskaft. Så spyles huset igjen før det skal tørke noen dager, forklarer han.

Henger i takrenna

Rosenvinge er optimist. Han skal gjøre hele jobben selv. Men å balansere i stigen tør han ikke.

– Det var et år jeg ble hengende i ei takrenne. Det var i overkant skummet. I år leier vi lift, sier han.

Selvgjort er velgjort

Flügger-sjefen ser frem til å bruke ettermiddager og helger rundt huset.

– Dette er et privat prosjekt, så jeg får bare ta tiden til hjelp. Det er bare kos å male hus, særlig når dekkbeisen heter Wood Tex. Verdens beste beis. Og ingenting slår følelsen av å ha gjort noe selv. Dessuten sparer vi penger. Nå kan sommeren bare komme, sier han.

Mer informasjon

Mer informasjon:

Flügger

Storeys

Södra

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]