Kategorier

Meny

Konto

Gi gråslitt sedertre farge og lød

Ujevn gråfarging, oppsprekking, råte og sopp er noen av utfordringene ved ubehandlet treverk utendørs. Også treslag som påstås å trenge lite eller intet vedlikehold påvirkes av sol og regn.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gi gråslitt sedertre farge og lød

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no og Owatrol

Mange drømmer om den vedlikeholdsfrie fasaden har gått i knas etter ujevn gråfarging og skjoldete utseende, sprekker, råtedannelse og begroing. Til forskjell fra gran, som er meget enkel å overflatebehandle og vedlikeholde, kan sedertre, lerk og royalimpregnert tre by på utfordringer hvis kledningen ved en senere anledning skal overflatebehandles. Tradisjonell behandling med maling eller beis anbefales ikke av malingprodusentene. Derimot kan oljebehandling utføres.

Beskytter lenge

– Textrol er en mettende transparent olje som inneholder UV-filter. Den gir lød til treverk og en silkematt finish, forteller Christian Kolderup i Owatrol.

Oljen gir langvarig beskyttelse mot fuktskader og flasser ikke. Textrol brukes som vedlikeholdsbehandling for eik, lerk, rød seder, royal- og trykkimpregnert treverk.

– Nytt for i år er en sort pigmentering. Oljen finnes fra før som fargeløs, gylden og rustikk eik, valnøtt og naturgrå, sier Kolderup.

 

FLERE PROBLEMLØSERE:

Dele på Pinterest Oljesjef

Foto: Kristian Owren/ifi.no

OLJESJEF: Christian Kolerup markedsfører Owatrol i Norge.

Farge og glans

Sortimentet til Owatrol består av flere problemløsere. Oljer som er spesielt fomulert for å løse utfordringer der tradisjonelle metoder og produkter kommer til kort. Farge- og glansfornyeren Polytrol er et av disse:

En malt eller lakkert flate kan se matt og falmet ut, uten at beskyttelsen er svekket.

Med Polytrol kan opprinnelig utseende gjenvinnes og forlenge vedlikeholdsintervallet. Middelet trenger langt inn i underlaget og fukter pigmentene slik at farge og glans som sollys, regn og forurensing har slitt vekk, kommer tilbake.

Polytrol kan også brukes for å gi glans og farge til sykkelskjermer, deler på grillen som ikke blir varme, stoler og bord i plast og solbleket putekasse, gelcoat og plastmaterialer på båten, campingvognen og fabrikkmalte dører og vinduer.

Dele på Pinterest NY GLANS

Foto: Owatrol

NY GLANS: Falmet plast får ny farge og lød med et strøk Polytrol.

Overligger uten flassing

Til rekkverk og overliggere ute anbefales ofte beis som alternativ til dør- og vindusmaling. Er et dekkende resultat ønsket, kan det være forsøket verdt å grunne treverket i to strøk, vått-i-vått med ren Owatrol-olje. Etter et døgns tørke- og herdetid, har treverket fått en høyblank hinne som kan overmales med en dør- og vindusmaling.

Dele på Pinterest TOPPEN

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

TOPPEN: Overliggeren på rekkverk er spesielt utsatt for vær og vind. Ved å imprengere med Owatrol før du maler, forhindres flassing grunnet fukt.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]