Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Gi gråslitt sedertre farge og lød

Ujevn gråfarging, oppsprekking, råte og sopp er noen av utfordringene ved ubehandlet treverk utendørs. Også treslag som påstås å trenge lite eller intet vedlikehold påvirkes av sol og regn.

 • <b>BEVARINGSVERDIG: </b>Rød seder er et eksklusivt treslag, som gjerne brukes ubehandlet på fasader og terrasser. For å bevare fargen brukes en spesiell olje for eksotiske treslag.

  Foto: Owatrol

 • <b>NY GLANS:</b> Falmet plast får ny farge og lød med et strøk Polytrol.

  Foto: Owatrol

 • <b>TOPPEN: </b> Overliggeren på rekkverk er spesielt utsatt for vær og vind. Ved å imprengere med Owatrol før du maler, forhindres flassing grunnet fukt.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>OLJESJEF:</b> Christian Kolerup markedsfører Owatrol i Norge.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse
Annonse

Mange drømmer om den vedlikeholdsfrie fasaden har gått i knas etter ujevn gråfarging og skjoldete utseende, sprekker, råtedannelse og begroing. Til forskjell fra gran, som er meget enkel å overflatebehandle og vedlikeholde, kan sedertre, lerk og royalimpregnert tre by på utfordringer hvis kledningen ved en senere anledning skal overflatebehandles. Tradisjonell behandling med maling eller beis anbefales ikke av malingprodusentene. Derimot kan oljebehandling utføres.

Beskytter lenge

Oljesjef

OLJESJEF: Christian Kolerup markedsfører Owatrol i Norge.
(Kristian Owren/ifi.no)

– Textrol er en mettende transparent olje som inneholder UV-filter. Den gir lød til treverk og en silkematt finish, forteller Christian Kolderup i Owatrol.

Oljen gir langvarig beskyttelse mot fuktskader og flasser ikke. Textrol brukes som vedlikeholdsbehandling for eik, lerk, rød seder, royal- og trykkimpregnert treverk.

– Nytt for i år er en sort pigmentering. Oljen finnes fra før som fargeløs, gylden og rustikk eik, valnøtt og naturgrå, sier Kolderup.

 

FLERE PROBLEMLØSERE:

Farge og glans

NY GLANS

NY GLANS: Falmet plast får ny farge og lød med et strøk Polytrol.
(Owatrol)

Sortimentet til Owatrol består av flere problemløsere. Oljer som er spesielt fomulert for å løse utfordringer der tradisjonelle metoder og produkter kommer til kort. Farge- og glansfornyeren Polytrol er et av disse:

En malt eller lakkert flate kan se matt og falmet ut, uten at beskyttelsen er svekket.

Med Polytrol kan opprinnelig utseende gjenvinnes og forlenge vedlikeholdsintervallet. Middelet trenger langt inn i underlaget og fukter pigmentene slik at farge og glans som sollys, regn og forurensing har slitt vekk, kommer tilbake.

Polytrol kan også brukes for å gi glans og farge til sykkelskjermer, deler på grillen som ikke blir varme, stoler og bord i plast og solbleket putekasse, gelcoat og plastmaterialer på båten, campingvognen og fabrikkmalte dører og vinduer.

Overligger uten flassing

Til rekkverk og overliggere ute anbefales ofte beis som alternativ til dør- og vindusmaling. Er et dekkende resultat ønsket, kan det være forsøket verdt å grunne treverket i to strøk, vått-i-vått med ren Owatrol-olje. Etter et døgns tørke- og herdetid, har treverket fått en høyblank hinne som kan overmales med en dør- og vindusmaling.

TOPPEN

TOPPEN: Overliggeren på rekkverk er spesielt utsatt for vær og vind. Ved å imprengere med Owatrol før du maler, forhindres flassing grunnet fukt.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]