Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Slik tar du vare på plastmøblene

Det er mye smartere å vedlikeholde plastmøblene enn å kaste dem. Her er oppskriften du trenger for å få møblene til å skinne igjen.

 • <b>GOD SOM NY:</b> En gammel og skitten plaststol kan få nytt liv etter en runde med «Plastfornyer»-setter fra Alanor.

  Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

 • <b>MIRAKELKUR:</b> Det finnes en rekke produkter på markedet som kan få sliten plast til å se ny ut.

  Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

 • <b>PLASTIC FANTASTIC:</b> Polytrol gjenoppliver den opprinnelige fargen og utseendet på flekket og matt plast. Det kan komme godt med når hagemøblene skal ut i sommersolen.

  Foto: Owatrol

 • <b>SPRAY PÅ:</b> Rengjøringsmiddel fra Krefting får frem glansen i både plast og kunstrotting.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

Annonse
Annonse

Det snakkes mye om plast om dagen. Det er fordi plast ikke forsvinner slik som annet organisk materiale. Plasten brytes bare ned i mindre og mindre biter. Så i stedet for å kaste plastmøblene vil naturen takke deg for at du beholder og fornyer. For det finnes produkter som kan få selv de mest nedslitte plastmøblene fine igjen.

Gjenoppliver fargen

Polytrol fra Owatrol er en tyntflytende plast-, lakk- og metallfornyer som ikke inneholder silikon. Produktet gjenoppliver den opprinnelige fargen og glansen på alt fra båtskrog til hagemøbler, forteller Christian Kolderup i InHouse Group. Han anbefaler å påføre middelet med en applikator eller pensel.

Polytrol til plastmøbler

PLASTIC FANTASTIC: Polytrol gjenoppliver den opprinnelige fargen og utseendet på flekket og matt plast. Det kan komme godt med når hagemøblene skal ut i sommersolen.
(Owatrol)

Tørk av etter 20 minutter

Polytrol trenger inn i underlaget og gjenfukter pigmentene, slik at farge og glans kommer tilbake.

– La den virke i 10-20 minutter og tørk av med en mikrofiberklut. Gjenta påføring om nødvendig, men ikke bruk den på varme overflater eller i direkte sollys, forteller Kolderup.

Alt i ett fra Alanor

Plastfornyer fra Alanor

GOD SOM NY: En gammel og skitten plaststol kan få nytt liv etter en runde med «Plastfornyer»-setter fra Alanor.
(Jon Halvorsen/ifi.no)

Audun Klauseie hos Alanor vet også at hvite plastmøbler lett blir skitne. Hans løsning heter «Plastfornyer». Det er et sett som inneholder både møbelrens og en plastvoks.

– Bruk møbelrensen for å rengjøre og rense møblene. Når det er gjort, og møblene har tørket, kan du bruke plastvoksen for å gi et beskyttende sjikt, sier han.

Ekte karnaubavoks

Forny plastmøblene

SPRAY PÅ: Rengjøringsmiddel fra Krefting får frem glansen i både plast og kunstrotting.
(Robert Walmann/ifi.no)

Inger Løvaas hos Krefting har også produkter som holder liv i plasten.

– Bruk spesialmiddelet «Kunstrotting og Plastmøbler, Vask og Beskytt». Den inneholder ekte karnaubavoks. Voksen fornyer glansen i kunstrotting og plast, og legger en beskyttende, blank hinne, sier hun og anbefaler først å skylle møblene med hageslagen før middelet sprayes på.

– La det virke noen minutter uten at det tørker. Tørk godt av med en våt klut og skyll igjen med vann, sier hun.

Helt rent med Woca

«Multi Cleaner» og «Multi Protector» fra Woca er også laget for hagemøbler i de fleste materialer, som kunstrotting, tre, stål og plast. Da kan du både rengjøre og vedlikeholde materialene. 

Plast og kunstrotting

Alforts alternativ heter Nitor Plastrengjøring. Det er et effektivt rengjøringsmiddel til plastmøbler og andre overflater av plast. Så det passer også perfekt til rengjøring av kunstrottingen ute.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]