Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Gammel stol som ny med maling

MILD GRØNNFARGE: Fargen «Lindblomma 805» står seg flott mot sommeren øvrige grønne farger. (Foto: Beckers)   Beckers
Gamle, slitte hagemøbler kan bli som nye med bruk av litt maling.

Gi en gammel hagestol et ansiktsløft. Enten du finner en på loppemarked eller har et utdatert hagemøbelsett stående hjemme, kan en boks maling og litt arbeid gi dem nytt liv.

– Til møbler ute anbefaler vi bruk av dør- og vindusmaling. Den tåler fukt godt og får en hardere og glattere overflate enn konvensjonell fasademaling. Derved får overflaten høyere slitestyrke, sier malermester og teknisk sjef i Beckers, Chresten Nielsen.

LES OGSÅ: Den blå stolen

Nymalt stol i sommerfarge
SOMMERLIG: Med dør- og vindusmaling står hagemønblene mot vær og vind og tåler en trøkk eller to uten at malingen får skader. (Foto: Beckers)

Forarbeidet skaper vedheft

Dør- og vindusmaling til hagemøbler
VINDUSMALING: Gamle, brune hagemøbler kan males og få nytt liv. Bruk dør- og vindusmaling til hagemøbler ute. Den dekker godt over kanter, og har høy slitestyrke.

Vindusmalingen kan brukes på nye, ubehandlede møbler og på treverk som tidligere har vært oljet, beiset eller malt. Før du maler hagestolen, er det viktig å vaske vekk skitt og olje og få vekk løs maling eller beis fra overflaten.

– Det er viktig å sikre god vedheft for malingen. Da tåler den slag og støt uten at malingen skaller av, sier Nielsen.

Trerene flater skal derfor grunnes med ett strøk egnet grunning, og deretter påføres to strøk vindusmaling i den farge du ønsker. 

Systemmaling

Bruk forvask, grunning og toppstrøksmaling fra samme malingprodusent. Da er du sikret produkter som er testet sammen og fungerer godt sammen over tid. 

Mer informasjon

Beckers

 

 

Flügger

Nordsjö

Butinox

Miljømal

Les også Nytt liv til hagemøblene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons