Kategorier
Meny
Konto
Annonse
HappyHomes annons

Nytt liv til gammel kurvstol

cloud_download
fullscreen
 • Nytt liv til gammel kurvstol

  Foto: Robert Walmann/ifi.no, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Trine Midtsem/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no

 • Nytt liv til gammel kurvstol

  Foto: Mari Rosenberg/ifi.no

 • Nytt liv til gammel kurvstol

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Nytt liv til gammel kurvstol

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

En gammel kurvstol, som har sett sine bedre dager, kan bli favoritten i hagen med litt god pleie og noen strøk maling.

Annonse
Gjenbruk av hagemøbler

UT: Ikke la den utrangerte kurvstolen bli glemt i boden. Ut i hagen med den.

Om du har en kurvstol eller flere som du har parkert i boden fordi den ikke passer inne lenger, så finn den fram og ta den ut. Det er lite som er hyggeligere enn en romslig kurvstol i hagen.

En romslig kurvstol er nesten som en liten sommer i seg selv. Det er noe eget med flettede møbler, de er tidløse og har sjarmen av noe håndlaget og er lette å flytte med seg.

Den kan fint brukes som den er, men den blir mer spesiell hvis du maler den. Du bruker akkurat samme fremgangsmåte på kurvstolen, som når du maler en stol av tre. Mal den i hvilken farge som helst; som en kontrast til alt annet du har, eller la den matche andre møbler.

Slik gjør du:

1. Vask
Vaskeutstyr

START: Alt malearbeid starter med vask.

Alt malearbeid starter med vask. Uansett om du synes det er kjedelig eller stolen ikke ser skitten ut, så finn fram vaskesakene. Det er her du legger grunnlaget for at prosjekt-kurvstol skal bli vellykket.

Du trenger: Vaskebøtte, vaskekost og vaskemiddel. Svamp og hansker er også kjekt å ha.

Gå over hele stolen med såpevann og vaskekost, slik at du får bort alt støv. Maling sitter ikke godt på et støvete og skittent underlag. Sluntrer du her så vil malingen fort begynne å flasse.

3. Klar for maling
Male møbel

PENSEL: For å komme inn i alle krinkelkrokene er det god hjelp i en pensel som tar opp mye maling.

Når stolen er tørr, er det klart for maling. Du kan spraymale eller gjøre som vi gjorde her; bruke en interiørmaling som er litt elastisk og påføre den med rull og pensel.

Sats på maleverktøy som tar opp mye maling. Lei for å si det, men her ligger noe av forskjellen på billig og dyrt. En viktig oppgave for en pensel er å transportere malingen fra boksen til det som skal males. De billigste penslene tar opp lite maling og du må dyppe og dyppe…

4. Klar for mange anledninger
Gråmalt kurvstol

FERDIG: Litt grå alene, men en fin start på nytt liv.

Etter to strøk maling og et par timers arbeid, så er stolen klar. Her er det plass til pute og pledd, og stolen er klar for mange anledninger.

En lett kurvstol er godt egnet for å flyttes rundt etter behov. På svalere dager er det bare å kle seg og ta med stolen og boka til en solfylt plass. Når gjestene kommer, kan stolen brukes i et lite miljø som ønsker ekstra velkommen.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]