Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Få en hyggelig uteplass

Når våren kommer, flytter vi ut. Vi er på terrassen og i hagen så mye vi kan. Vi griller, slapper av og inviterer gjester på hageparty. Da gjelder det at uteplassen er hyggelig å være på.

 • Få en hyggelig uteplass

  Foto: Trine Midtsem/ifi.no, Beckers, Sioo:x, Intag, Nordsjö, Musum Interiør, Tapethuset

 • <b>AVSLAPPENDE:</b> En deilig, avslappende uteplass der det bare er å slå seg ned med en god bok.

  Foto: Beckers

 • <b>GODT UTGANGSPUNKT:</b> En velholdt, flott terrasse er et bra utgangspunkt for en uteplass der du kan trives. Denne er behandlet med Sioo:x-behandling.

  Foto: Sioo:x

 • <b>MYKT:</b> Tekstiler er både dekorative og deilige på én og samme tid. Disse tekstilene er fra Sanderson/Intag.

  Foto: Intag

 • <b>NYTE SOMMEREN:</b> Med et velholdt hus, en fin terrasse og en hyggelig uteplass, kan sommeren bare komme!

  Foto: Nordsjö

 • <b>SAMLINGSSTED:</b> Med en slik sittegruppe i grønne omgivelser er det bare å invitere gjester på middag.

  Foto: Beckers

 • <b>UTEMILJØ:</b> Det er utrolig hva du kan gjøre med noen gamle møbler. Gi dem en liten makeover med litt maling, og vips, så er de med på å danne et flott utemiljø.

  Foto: Trine Midtsem/ifi.no

Annonse
Annonse
Malte utemøbler

UTEMILJØ: Det er utrolig hva du kan gjøre med noen gamle møbler. Gi dem en liten makeover med litt maling, og vips, så er de med på å danne et flott utemiljø.
(Trine Midtsem/ifi.no)

Vi elsker når våren kommer og vi kan ta i bruk uteområdene. Når sola skinner, tar vi med avisen og kaffekoppen og nyter frokosten på verandaen, og om dagen slapper vi av, leser bok og lar barna leke i hagen. Og når kvelden kommer, griller vi, før vi slår på varmelampa og nyter sommerværet til de sene nattetimer.

Mange av oss tilbringer all den tid vi kan på terrassen. Da sier det seg selv at vi gjerne vil gjøre det pent og koselig der.

Et steg i riktig retning

Grånet terrasse

GODT UTGANGSPUNKT: En velholdt, flott terrasse er et bra utgangspunkt for en uteplass der du kan trives. Denne er behandlet med Sioo:x-behandling.
(Sioo:x)

Et velholdt terrassegulv er ofte grunnlaget for det hyggelige uterommet. Og det er viktig. Men det i seg selv er ikke nok. Det krever litt mer for å gjøre dette til en plass du har lyst til å tilbringe mye tid. Møbler, puter, pledd, tepper, krukker, planter – alt er det med på å skape den atmosfæren du ønsker.

Med møbler i fokus

Utemøbler i farger

SAMLINGSSTED: Med en slik sittegruppe i grønne omgivelser er det bare å invitere gjester på middag.
(Beckers)

Selve samlingspunktet på uteplassen er hagemøblene, enten det er spisegruppen på terrassen eller frokostplassen i hagen. Det gjelder å stelle pent med dem. Flotte tremøbler må tas vare på, og det finnes spesialoljer som er beregnet på ulike typer treverk.  

Du kan gjøre mye med det du allerede har stående i boden. Gamle, slitte møbler kan få helt nytt liv med litt maling, og være med å friske opp uterommet. Mal møblene i freshe sommerfarger så de står i morsom kontrast til det rundt, eller avpass fargene til naturen for et roligere uttrykk.

LES OGSÅ: Tips til deg som skal male hagemøblene

Mykt og godt

Utendørstekstiler

MYKT: Tekstiler er både dekorative og deilige på én og samme tid. Disse tekstilene er fra Sanderson/Intag.
(Intag)

Uterommet er litt som en forlengelse av stua. Og for å gjøre også den ekstra hyggelig, er puter og pledd et «must». Særlig om kvelden, når det begynner å bli litt kjøligere i lufta, er det godt å kunne krype inn i et deilig pledd, omringet av gode puter. Bruker du vanlig tekstiler, kan du gjerne impregnere dem for at de skal tåle mer vær og vind, og holde seg fine lengre. Hvis du ikke gjør det, må du i hvert fall være særlig flink til å bruke putekassen aktivt. Men det finnes også egne utendørstekstiler, som er laget spesielt for å tåle litt ekstra, der vann preller av og solen ikke ødelegger fargene.

Grønt er skjønt

Fargerike blomster

FARGERIKT: Dekorer uteplassen med blomster! Mal gjerne potter og blomsterkasser i friske, sommerlige farger for en ekstra fin effekt.
(Nordsjö)

Noe som pynter opp ethvert uterom, er rikelig med grønt! Uteblomster og -planter gjør mye for helheten, så her er det bare å spe på! For å få din egen personlige tvist, kan du gjerne sette farge på blomsterpottene. Mal dem i matchende farger – eller i mange ulike farger, for en leken og fargerik effekt.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]