IFI logo
Se flere bilder
Få en hyggelig uteplass

Foto: Trine Midtsem/ifi.no, Beckers, Sioo:x, Intag, Nordsjö, Musum Interiør, Tapethuset

Få en hyggelig uteplass

Når våren kommer, flytter vi ut. Vi er på terrassen og i hagen så mye vi kan. Vi griller, slapper av og inviterer gjester på hageparty. Da gjelder det at uteplassen er hyggelig å være på.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi elsker når våren kommer og vi kan ta i bruk uteområdene. Når sola skinner, tar vi med avisen og kaffekoppen og nyter frokosten på verandaen, og om dagen slapper vi av, leser bok og lar barna leke i hagen. Og når kvelden kommer, griller vi, før vi slår på varmelampa og nyter sommerværet til de sene nattetimer.

Mange av oss tilbringer all den tid vi kan på terrassen. Da sier det seg selv at vi gjerne vil gjøre det pent og koselig der.

Se flere bilder
Malte utemøbler

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

UTEMILJØ: Det er utrolig hva du kan gjøre med noen gamle møbler. Gi dem en liten makeover med litt maling, og vips, så er de med på å danne et flott utemiljø.

Se flere bilder
Rolig uteplass

Foto: Beckers

AVSLAPPENDE: En deilig, avslappende uteplass der det bare er å slå seg ned med en god bok.

Et steg i riktig retning

Et velholdt terrassegulv er ofte grunnlaget for det hyggelige uterommet. Og det er viktig. Men det i seg selv er ikke nok. Det krever litt mer for å gjøre dette til en plass du har lyst til å tilbringe mye tid. Møbler, puter, pledd, tepper, krukker, planter – alt er det med på å skape den atmosfæren du ønsker.

Se flere bilder
Grånet terrasse

Foto: Sioo:x

GODT UTGANGSPUNKT: En velholdt, flott terrasse er et bra utgangspunkt for en uteplass der du kan trives. Denne er behandlet med Sioo:x-behandling.

Se flere bilder
Sommerlig hus

Foto: Nordsjö

NYTE SOMMEREN: Med et velholdt hus, en fin terrasse og en hyggelig uteplass, kan sommeren bare komme!

Med møbler i fokus

Selve samlingspunktet på uteplassen er hagemøblene, enten det er spisegruppen på terrassen eller frokostplassen i hagen. Det gjelder å stelle pent med dem. Flotte tremøbler må tas vare på, og det finnes spesialoljer som er beregnet på ulike typer treverk.  

Du kan gjøre mye med det du allerede har stående i boden. Gamle, slitte møbler kan få helt nytt liv med litt maling, og være med å friske opp uterommet. Mal møblene i freshe sommerfarger så de står i morsom kontrast til det rundt, eller avpass fargene til naturen for et roligere uttrykk.

LES OGSÅ: Tips til deg som skal male hagemøblene

Se flere bilder
Utemøbler i farger

Foto: Beckers

SAMLINGSSTED: Med en slik sittegruppe i grønne omgivelser er det bare å invitere gjester på middag.

Se flere bilder
Gulmalte utemøbler

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

GULT: Midt i alt det grønne, er de gulmalte møblene et perfekt sted for morgenkaffen!

Mykt og godt

Uterommet er litt som en forlengelse av stua. Og for å gjøre også den ekstra hyggelig, er puter og pledd et «must». Særlig om kvelden, når det begynner å bli litt kjøligere i lufta, er det godt å kunne krype inn i et deilig pledd, omringet av gode puter. Bruker du vanlig tekstiler, kan du gjerne impregnere dem for at de skal tåle mer vær og vind, og holde seg fine lengre. Hvis du ikke gjør det, må du i hvert fall være særlig flink til å bruke putekassen aktivt. Men det finnes også egne utendørstekstiler, som er laget spesielt for å tåle litt ekstra, der vann preller av og solen ikke ødelegger fargene.

Se flere bilder
Utendørstekstiler

Foto: Intag

MYKT: Tekstiler er både dekorative og deilige på én og samme tid. Disse tekstilene er fra Sanderson/Intag.

Se flere bilder
Utendørstekstiler

Foto: Tapethuset

TEKSTILER: Utendørstekstiler er laget for å tåle vær og vind, og passer perfekt på terrassen.

Grønt er skjønt

Noe som pynter opp ethvert uterom, er rikelig med grønt! Uteblomster og -planter gjør mye for helheten, så her er det bare å spe på! For å få din egen personlige tvist, kan du gjerne sette farge på blomsterpottene. Mal dem i matchende farger – eller i mange ulike farger, for en leken og fargerik effekt.

Se flere bilder
Fargerike blomster

Foto: Nordsjö

FARGERIKT: Dekorer uteplassen med blomster! Mal gjerne potter og blomsterkasser i friske, sommerlige farger for en ekstra fin effekt.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.