Kategorier
Meny
Konto
Annonse
HappyHomes annons

Tenk på teakmøblene

cloud_download
fullscreen
 • Tenk på teakmøblene

  Foto: IBG, Jon Halvorsen/ifi.no

 • Tenk på teakmøblene

  Foto:

 • Tenk på teakmøblene

  Foto:

 • Tenk på teakmøblene

  Foto:

Av og til har hagemøblene dine behov for litt ekstra kjærlighet. Er de gustne og grå etter vinteren, kan du behandle dem med olje.

Annonse

Dette trenger du for å olje møblene:

Hageslange, stiv børste, pensel, olje og lofri klut.

Slik fjerner du gammel olje:

Bruk hageslangen og fukt møblementet med vann så det blir gjennomfuktig. Påfør teakrens, og la den virke. Gå på med en stiv børste for å fjerne all oljen. Spyl av. La møbelet tørke til neste dag. Se om det er blitt bustreising. Hvis det er tilfelle, sliper du over med fint slipepapir, før du kan begynne ny oljebehandling. 

For mer informasjon:

Alanor

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Brynsløkken

Flügger

IBG

Krefting & Co (Herdins)

Nordsjö

Har du tatt en titt på tilstanden til utemøblene dine? Nå er våren her – den rette tiden for å hente de fram.

På markedet finnes mange ulike oljer å velge blant. Et godt råd er å gå for en dyr variant, for her er det kvalitet som gjelder.

Hardved

Noen liker at hagemøblene i tre får en naturlig grå patina. Andre igjen vil at møblementet viser en sunn glans. Sistnevnte får du ved å tilføre olje. 

– Vær oppmerksom på at uten behandling vil treverket kunne få skjolder og flekker fra for eksempel rødvin, kaffe og mat. Dette siden trefibrene ikke er impregnert, sier Audun Klauseie, daglig leder i Alanor.

Ofte er hagemøbler i teak, som er et edeltre. Mens noen ganger er møblene av mykere tre som furu. Det er viktig å skille mellom behandling av hardere treslag i edeltre, eller mykere treslag når du velger produkter.

Selv om mye på markedet går til begge deler, gjelder ikke det for alt. Det finnes i tillegg oljer som gir mykere treslag utseendet til teak.

 

 

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]