Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Fjern slipestøvet før du maler

  •  
  •  
  Bilder av: Jordan
Før du maler, må underlaget alltid være rent, fast og tørt. Og det innebærer at alt slipestøv må bort.
<b>MIKROFIBER:</b> En tørr mikrofiberklut er perfekt når slipestøvet skal fjernes. (Foto: Jordan)
MIKROFIBER: En tørr mikrofiberklut er perfekt når slipestøvet skal fjernes. (Foto: Jordan)

Forarbeid er vel så viktig som selve malingen for å få et godt resultat. Forarbeidet innebærer å sikre at flaten du skal male er ren, fast og tørr. Det betyr som regel at du bør rengjøre godt og deretter mattslipe. Og når du er ferdig med slipingen, er det viktig at du tar deg tid til å fjerne alt slipestøvet. Da slipper du at støvet blander seg med malingen og klumper seg på flaten. 

Magisk med mikrofiber

Slipestøvet fjernes svært enkelt med en tørr mikrofiberklut. Den suger effektivt til seg støv og tørre partikler, og holder på det til du rister kluten. Det er ikke mer hokus-pokus enn som så. Du gjør lurt i å ha mikrofiberkluten lett tilgjengelig når du pusser opp noe, så er det bare å tørke raskt over flatene før du starter.

En mikrofiberklut er ekstra godt egnet til formålet, fordi når du drar den tørre kluten over en flate, oppstår det en friksjon som gjør kluten elektrostatisk. Det gjør at den fungerer som en støvmagnet, som trekker med seg støv, hår og andre små partikler. Og de gir ikke slipp før du vil det.

Drar støvet opp

De aller fleste flater er fulle av små groper, selv der det blotte øyet ikke kan se det. Studerer du flatene med mikroskop, vil du dog se at det er sant. Den tørre mikrofiberkluten klarer å trekke opp det fine støvet som ligger ned i disse gropene.   

Mer informasjon

Jordan

Les også Mikrofiber – utfører storverker med små midler

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Slik gjøres det

Beckers annons

Nyeste artikler

Tarkett annons