Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Fjern slipestøvet før du maler

  •  
  •   Publisert:
  Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Jordan
Før du maler, må underlaget alltid være rent, fast og tørt. Og det innebærer at alt slipestøv må bort.
Tørr mikrofiberklut
FIBERMAGI: De syltynne fibrene i kluten kommer godt ned i underlaget og nærmest «skraper» ut skitt, smuss og støv. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Forarbeid er vel så viktig som selve malingen for å få et godt resultat. Forarbeidet innebærer å sikre at flaten du skal male er ren, fast og tørr. Det betyr som regel at du bør rengjøre godt og deretter mattslipe. Og når du er ferdig med slipingen, er det viktig at du tar deg tid til å fjerne alt slipestøvet. Da slipper du at støvet blander seg med malingen og klumper seg på flaten. 

Magisk med mikrofiber

Slipestøvet fjernes svært enkelt med en tørr mikrofiberklut. Du må aldri fjerne slipestøv med våt klut. Den tørre mikrofiberkluten suger effektivt til seg støv og tørre partikler, og holder på det til du rister kluten. Det er ikke mer hokus-pokus enn som så. Du gjør lurt i å ha mikrofiberkluten lett tilgjengelig når du pusser opp noe, så er det bare å tørke raskt over flatene før du starter.

En mikrofiberklut er ekstra godt egnet til formålet, fordi når du drar den tørre kluten over en flate, oppstår det en friksjon som gjør kluten elektrostatisk. Det gjør at den fungerer som en støvmagnet, som trekker med seg støv, hår og andre små partikler. Og de gir ikke slipp før du vil det.

De aller fleste flater er fulle av små groper, selv der det blotte øyet ikke kan se det. Studerer du flatene med mikroskop, vil du dog se at det er sant. Den tørre mikrofiberkluten klarer å trekke opp det fine støvet som ligger nede i disse gropene.   

LES OGSÅ: Hva er mikrofiber og hvorfor funker det?

NB! Ikke bruk skyllemiddel når du vasker mikrofiberkluter. Da kan de miste den elektrostatiske effekten.

Dette ble brukt:

  • Grov mikrofiberklut – JORDAN
Les også Mikrofiber – utfører storverker med små midler

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: