Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Sats på gjenbruk til utebruk

En hyggelig uteplass behøver hverken være vanskelig å få til eller koste skjorta.

cloud_download
fullscreen
 • <b>GOD STEMNING</b> Med unntak av maling og verktøy er dette gjenbruk på høyt nivå. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

  Foto:

 • <b>AVSTEMT</b> Tre, kurv, metall og tekstiler. Sistnevnte er impregnert for å tåle utebruk. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

  Foto:

 • <b>MATERIALMIKS</b> Nymalt lykt i lekkert selskap med tinn og kobber. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

  Foto:

 • <b>IKKE KAST!</b> Grånet bord, stol med jordslag og lykter som ikke lenger var helt hvite var klare for en ny tilværelse. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>DET VAR EN GANG</b> To velbrukte stoler med avslitt maling. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

  Foto:

 • <b>FRISK</b> Knallblå og full av energi er den blå stolen et friskt innslag i hagen. Får den være alene om fargen kommer den mer til sin rett. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

  Foto:

Annonse
Annonse
MATERIALMIKS: Nymalt lykt i lekkert selskap med tinn og kobber. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

MATERIALMIKS: Nymalt lykt i lekkert selskap med tinn og kobber. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

Ulike møbler og en stol fra hvert prestegjeld kan bli til den herligste samling hagemøbler, som naboen kan komme til å misunne deg. Kanskje har du en avlagt stol eller tre, eller du får kjøpt noen brukt til en billig penge. Ikke bare for økonomiens skyld, men like mye for den gode gjerning det er å bruke saker og ting om igjen. I tillegg er det en morsom oppgave, og alle muligheter ligger til rette for å lage en høyst personlig løsning.

 

Se mulighetene

Gjenbruk hagemøbler

IKKE KAST!: Grånet bord, stol med jordslag og lykter som ikke lenger var helt hvite var klare for en ny tilværelse. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Utgangspunktet for denne hyggelige terrassen var et kafébord med grånet treplate, en velbrukt kurvstol med en anelse jordslag, to hvite trestoler med stedvis avslitt maling og en gang så pene, hvite lykter – alt i alt en noe medtatt gjeng!

I god stand

Gamle hagemøbler

DET VAR EN GANG: To velbrukte stoler med avslitt maling. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Teknisk sett var det slettes ikke noe galt med noen av møblene, selv om de ikke lenger hadde utseendet med seg. God og riktig rengjøring, samt noe sliping og pussing var det som skulle til, før den endelige fargen kom til med maling. 

Former og farger

Male hagestol

FRISK: Knallblå og full av energi er den blå stolen et friskt innslag i hagen. Får den være alene om fargen kommer den mer til sin rett. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Maler du gjenstander med ymse former og materialer i samme farge, vil de få en samhørighet. Her har kurvstolen, bordplaten og lenestolen fått en varm gråfarge, som fremstår en anelse forskjellig på de ulike underlagene.

Lyktenes overgang fra å være skittenhvite til å bli dempet rødrosa har gjort dem mer interessante, og fargen er lekker mot møblene. 

Den blå stolen er et friskt kapittel for seg, og et spennende innslag på uteplassen. Her er det et poeng at den får være alene om blåfargen, og skape en herlig kontrast til de roligere fargene rundt. Med flere elementer i samme kulør, ville effekten blitt borte. 

En miks av puter i forskjellige størrelser, farger og tekstiler, et pledd, noen planter og en fornyet lykt, er alle viktige bidragsytere til atmosfæren på terrassen. Puter og pledd fikk en omgang med impregnering, og tåler fint å bli brukt ute.  

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Kafébord , kurvstol og lenestol: farge S 7502-Y

remove_circle_outline

Blå stol: farge Dazzling Dijon – NORDSJÖ

remove_circle_outline

Lykter: farge S 2050-Y90R

remove_circle_outline
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]