Kategorier

Meny

Konto

Gjør dette før du tar hagestolene ut i påskesola

Lite slår en varm kopp kaffe og en god bok i solveggen i påsken. Men før du drar trestolene ut i snøen, er det lurt å gi beina litt pleie.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gjør dette før du tar hagestolene ut i påskesola

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no og Trine Midtsem/ifi.no

Dette er et tips til alle som tenker å nyte påskesola ute: Sett inn beina på hagestolene med litt olje før du drar dem ut på den snøvåte plattingen. Da lever de lengre.

Gjelder alle

Enten du skal nyte påsken på fjellet eller i byen, gjelder samme tips. For mange steder er det fremdeles et tykt lag med snø, som ikke ser ut til å forsvinne med det første. Kuldegradene fortsetter, men det har da aldri stoppet oss nordmenn fra å pakke oss inn i boblejakka og sette oss ut i solveggen med en god bok i påsken.

Selv for deg som ikke har snø, lønner det seg uansett å følge oljerådet. For det er ikke bare snø som kan skade stolbeina – all slags fuktighet kan trekke inn i treet når møblene står ute. Og det kan føre til at beina på stoler og bord som står ute råtner eller sprekker opp.

Dele på Pinterest Impregneringsolje til hagemøblene

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

PLEIE: Med litt impregneringsolje blir stolbeina klare for påsken.

Liten jobb

Det eneste du trenger for å beskytte tremøblene før de settes ut, er litt impregneringsolje, et rengjøringsmiddel, en klut, en slipekloss og en pensel. Fremgangsmåten er enkel:

  • Første regel er å sørge for at stolbeina er rene. Vask gjerne over hele stolen først, slik at møblene er klare for utesesongen. Snu deretter stolen på hodet og bruk slipeklossen til å få vekk grus og skitt. Rengjør med et egnet rengjøringsmiddel og la tørke.
  • Deretter bruker du en pensel til å påføre impregneringsolje på beina, vått i vått, til treet er helt mettet. La det trekke noen minutter.
  • Bruk en ren fille til å tørke vekk overskytende olje. La oljen tørke så lenge det står på anvisningen.

Det er en liten jobb som du får mye igjen for – så er det bare å nyte påskesola i møbler som vil vare!

Dele på Pinterest Klargjøre utemøblene

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

SLIP: Før du oljer inn stolbeina, bør du slipe vegg grus og skitt fra overflaten med en slipekloss.

Dele på Pinterest Vedlikehold av hagemøbler

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

SNART KLARE: Når overskytende olje er tørket bort og oljen har fått tørke så lenge det er anvist, er stolene klare for å settes ut.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]