Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Gjør dette før du tar hagestolene ut i påskesola

  •  
  •   Publisert:
  Mari Andersen Rosenberg/ifi.no og Trine Midtsem/ifi.no
Lite slår en varm kopp kaffe og en god bok i solveggen i påsken. Men før du drar trestolene ut i snøen, er det lurt å gi beina litt pleie.

Dette er et tips til alle som tenker å nyte påskesola ute: Sett inn beina på hagestolene med litt olje før du drar dem ut på den snøvåte plattingen. Da lever de lengre.

Gjelder alle

Enten du skal nyte påsken på fjellet eller i byen, gjelder samme tips. For mange steder er det fremdeles et tykt lag med snø, som ikke ser ut til å forsvinne med det første. Kuldegradene fortsetter, men det har da aldri stoppet oss nordmenn fra å pakke oss inn i boblejakka og sette oss ut i solveggen med en god bok i påsken.

Selv for deg som ikke har snø, lønner det seg uansett å følge oljerådet. For det er ikke bare snø som kan skade stolbeina – all slags fuktighet kan trekke inn i treet når møblene står ute. Og det kan føre til at beina på stoler og bord som står ute råtner eller sprekker opp.

Impregneringsolje til hagemøblene
PLEIE: Med litt impregneringsolje blir stolbeina klare for påsken. Trine Midtsem/ifi.no

Liten jobb

Klargjøre utemøblene
SLIP: Før du oljer inn stolbeina, bør du slipe vegg grus og skitt fra overflaten med en slipekloss. Trine Midtsem/ifi.no

Det eneste du trenger for å beskytte tremøblene før de settes ut, er litt impregneringsolje, et rengjøringsmiddel, en klut, en slipekloss og en pensel. Fremgangsmåten er enkel:

  • Første regel er å sørge for at stolbeina er rene. Vask gjerne over hele stolen først, slik at møblene er klare for utesesongen. Snu deretter stolen på hodet og bruk slipeklossen til å få vekk grus og skitt. Rengjør med et egnet rengjøringsmiddel og la tørke.
  • Deretter bruker du en pensel til å påføre impregneringsolje på beina, vått i vått, til treet er helt mettet. La det trekke noen minutter.
  • Bruk en ren fille til å tørke vekk overskytende olje. La oljen tørke så lenge det står på anvisningen.

Det er en liten jobb som du får mye igjen for – så er det bare å nyte påskesola i møbler som vil vare!

Vedlikehold av hagemøbler
SNART KLARE: Når overskytende olje er tørket bort og oljen har fått tørke så lenge det er anvist, er stolene klare for å settes ut. Trine Midtsem/ifi.no
Les også Velg vindusmaling til hagemøblene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: