Kategorier

Meny

Konto

4 gode grunner til å bruke malervask

Zalo, salmiakk og grønnsåpe fungerer utmerket til de oppgavene de er spesielt utviklet for. Men ikke bruk dem når du skal vaske før du maler. Da er det nemlig spesialmidler som gjelder.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
4 gode grunner til å bruke malervask

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Beckers, Jordan

På flere diskusjonsforum på nett, blir både Zalo, Salmiakk og grønnsåpe foreslått når det er spørsmål om vasking før du skal male. Men det er flere grunner til at du bør styre unna disse, og heller satse på rengjøringsmidler som er spesielt utviklet for formålet. Her er fire gode grunner.

1. Fungerer sammen med grunningen og malingen

Alle malingsprodusenter har egne vaskemidler som er beregnet for vedlikeholdsrengjøring eller rengjøring før maling. Det er det en grunn til. Ved å velge rengjøringsprodukt fra samme produsent som du velger grunning og maling fra, er du garantert at de fungerer godt sammen over tid. 

Dele på Pinterest SYSTEM: Bruk rengjøringsmiddel, grunning og maling fra samme produsent.

SYSTEM: Bruk rengjøringsmiddel, grunning og maling fra samme produsent.

2. Komponert for å fungere før maling

Zalo fungerer utmerket til oppvasken. Salmiakken fjerner vond lukt og løser opp fett i avløp, mens grønnsåpe er ypperlig å bruke når lutede gulv og møbler skal bli rene. Men når du skal vaske før maling, er det viktig å bruke et middel som er egnet for akkurat det formålet. Malingprodusentenes rengjøringsmidler er komponert på en spesiell måte, som gjør at overflaten får det beste utgangspunktet før den skal males.

Dele på Pinterest BEST EGNET: Bruk et rengjøringsmiddel som er spesielt beregnet for bruk før maling.

BEST EGNET: Bruk et rengjøringsmiddel som er spesielt beregnet for bruk før maling.

3. Etterlater seg ikke fettstoffer

God vedheft er alfa omega for at malingen skal sitte godt og lenge på overflaten. For å få god vedheft må overflaten være ren, tørr og fast. Bruker du for eksempel grønnsåpe, kan du risikere at det blir igjen fettstoffer på overflaten, noe som vil gi dårlig vedheft til malingen. Med Zalo er utfordringen veldig mye skum, som kan være vanskelig å skylle av uten å bruke store mengder vann.

4. Fjerner alt fett

Salmiakk er en «folkefavoritt» når det kommer til vask, og kan være svært effektiv til enkelte formål. Men problemet er at salmiakk kun fintfordeler fettet på flaten, det fjerner det ikke helt. Det trengs det en emulgator til, som salmiakk ikke inneholder. Malervask derimot, inneholder en emulgator, slik at fettet løses opp og blir med kluten eller svampen bort fra flaten og til vaskevannet.

Dele på Pinterest FORARBEID: Et godt sluttresultat er avhengig av et godt forarbeid.

FORARBEID: Et godt sluttresultat er avhengig av et godt forarbeid.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]