Kategorier

Meny

Konto

Beskyttelse for ny terrasse

Har du bygd terrasse med trykkimpregnert tre, og vil vente til neste år med å beise den? For å unngå at treverket sprekker eller vrir seg i mellomtiden, kan du sette det inn med en midlertidig beskyttelse.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Beskyttelse for ny terrasse

Foto: Owatrol/Storeys

Trykkimpregnert tre skal ikke beises eller oljes før det har rukket å tørke ut skikkelig. Har du lagt ny platting i år, og er usikker på om du rekker å overflatebehandle før vinteren? Da kan en midlertidig beskyttelse være løsningen! 

Behandlingen heter Seasonite og er beregnet for nytt og trykkimpregnert treverk. Den binder seg med trefibrene og stabiliserer og beskytter treverket. Det gjør at sprekker og vridning minimeres og at opptørkingen blir kontrollert. Midlet forhindrer ikke uttørkingen av treverket.

Dele på Pinterest En nylagt platting av trykkimpregnert tre kan inneholde mye fukt. I påvente av at det blir tørt nok for å beises, kan det settes inn med Seasonite. Det gjør opptørkingen kontrollert, slik at sprekker og vridning unngås.

En nylagt platting av trykkimpregnert tre kan inneholde mye fukt. I påvente av at det blir tørt nok for å beises, kan det settes inn med Seasonite. Det gjør opptørkingen kontrollert, slik at sprekker og vridning unngås.

Lerk og rød ceder

– Produktet kan også brukes på lerk og rød ceder. Lerk kan få store sprekker om det eksponeres for vær og vind og kraftige temperatur- og fuktighetsendringer, sier Anne-Lise Hansen, ved Owatrol Norge.

– Seasonite påvirker ikke fargen på trykkimpregnert treverk, som fortsatt er like herlig grønt, sier hun. 

Dele på Pinterest Dette bilde er tatt etter ett år. Nå har plattingen tørket ut, uten at bordene har vridd seg, sprukket opp eller blitt brutt ned av vær og vind.

Dette bilde er tatt etter ett år. Nå har plattingen tørket ut, uten at bordene har vridd seg, sprukket opp eller blitt brutt ned av vær og vind.

Kan beises

Seasonite trenger inn og stabiliserer treverket og beskytter det mot nedbrytning fra UV-stråler og fukt. Etter behandling beholder treverket sitt utseende lengre, og sprekkdannelse, oppflising og vridning kan i stor grad unngås. Produktet kan brukes på terrasseplattinger, kledninger og annet treverk ute, men skal ikke brukes på eik.

Neste år, når treverket er skikkelig tørt, kan det vaskes og settes inn med ønsket beis eller olje etter normalt forarbeid med vask.

Mer informasjon:

Owatrol

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]