Kategorier

Meny

Konto

Håp for falmet trekompositt

Etter en tid i sola, vil fargene falme på overflaten, slik at den ser slitt ut. Det gjelder faktisk også såkalt vedlikholdsfritt kompositt-tre. Men terrasser og stakitt av komposittmaterialer kan enkelt friskes opp og renses, slik at de ser helt nye ut!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Håp for falmet trekompositt

Foto: Owatrol/Storeys

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På terrasseplattinger, stakitt og rekkverk har komposittmaterialer blitt et yndet valg. Null behov for maling og beis gjør vedlikeholdet til et minimum. Men ikke noe under sola er helt vedlikeholdsfritt – det vil enhver merke med tiden. For trekompositter vil nok både falming og solbleking, smuss og flekker melde seg etter hvert.

­– Den som søler ketchup, rødvin eller fett fra grillen, eller opplever at komposittmaterialet etter en tid i sol og regn blir tørt og bleket, kan finne råd, sier Anne-Lise Hansen i Owatrol Norge. Hun anbefaler bruk av Compo-Clean.

Dele på Pinterest Også trekompositter utsettes for solbleking.

Også trekompositter utsettes for solbleking.

Renser og avfetter

Compo-Clean er et spesialmiddel for all slags komposittmaterialer. Det fungerer som rens og avfetting og fjerner smuss og flekker.

– Midlet er effektivt mot mose, begroing og forurensinger, og er klar til å brukes direkte fra flasken, sier hun.

Middelet har en halvflytende gel-konsistens og henger godt også på vertikale flater uten å renne. Etter påføring skal midlet las virke i fem minutter før det skrubbes og skylles vekk. Middelet er etsende, og man skal bruke verneutstyr samt beskytte planter, busker og detaljer i aluminium. 

Dele på Pinterest Med et spesialmiddel renses og avfettes alle typer trekompositter.

Med et spesialmiddel renses og avfettes alle typer trekompositter.

Gir fargene tilbake

Compo-Clean kan brukes alene, eller i kombinasjon med fargefornyeren Compo-Care. Dette er et middel som frisker opp fargene i falmet komposittmateriale, og finnes i to farger: brun og grå for henholdsvis brunt og grålig kompositt-tre.

–  Produktet inneholder pigmenter som fornyer fargene etter at solen har bleket underlaget. Samtidig legger behandlingen igjen en beskyttende film som styrker underlaget og forsinker fremtidig slitasje, sier Hansen.

Etter behandling blir flaten vannresistent, og beskyttet mot nye flekker. Midlet er transparent og lett å påføre. Compo-Care skal omrøres godt før bruk og påføres i ett strøk i hele lengder for å unngå overlapping og skjolder.

– Flekker som ikke går bort med vanlige rensemidler fra underlag av rent treverk, kan faktisk også fjernes med rensemiddel for kompositter, avslutter Hansen. 

Dele på Pinterest Fargefornyeren inneholder pigmenter som fornyer fargene etter at solen har bleket underlaget.

Fargefornyeren inneholder pigmenter som fornyer fargene etter at solen har bleket underlaget.

Dele på Pinterest Etter behandling med en fargefornyer blir komposittmaterialet vannavissende og beskyttet mot flekker.

Etter behandling med en fargefornyer blir komposittmaterialet vannavissende og beskyttet mot flekker.

Mer informasjon

Owatrol

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]