IFI logo
Se flere bilder
Futuristisk hjem - for urbane nomader

Foto:

Futuristisk hjem - for urbane nomader

Hva med et lite, mobilt hjem til skiftende prosjektoppdrag, plassert på et passende tak i storbyen? Når jobben er utført tar et helikopter seg av transporten og flytter huset til neste aktuelle tak - i en annen by, eller et annet land.

Anita Bertelsen

Anita Bertelsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under DesignMai i Berlin tidligere i år presenterte professor Werner Aisslinger, internasjonalt kjent designer, sin Loftcube. Det unike prosjektet, som er laget i samarbeid med DuPont, representerer en futuristisk måte å bo på, med lånt takterrasse og glimrende utsikt.

Under messen ble Loftcuben meget spektakulært plassert på taket av Universal Music-bygget der det virkelig ble et blikkfang. I høst kommer en annen Loftcube til å bli plassert i London i forbindelse med 100 % Design, som finner sted 25.-28. september.

Leilighet på 36 kvadratmeter

Ideen med Loftcube ble til da Aisslinger spurte seg selv: Hvordan vil en minimal boligmodul se ut der urbane nomader kan ha en midlertidig bopel i en storby? I stedet for en teoretisk avhandling besluttet han seg like godt for å sette i gang et pilotprosjekt. Det ble en kompakt "leilighet" på bare 36 kvadratmeter, plassert på et ledig, flatt tak i den eksisterende storbybebyggelsen. Den er ment for folk som i yrkessammenheng tilbringer kortere perioder i større byer. Den kan plasseres midt i sentrum og tillater en viss form for personlig innredning. Modulen, slik den ble vist, koster ca 55.000 euro.

Aisslinger kombinerer i sin Loftcube funksjon med estetikk i minste detalj. Innredningens design har flere finesser med innovativ materialbruk og praktiske løsninger.

Samarbeidet med DuPont har medført at han har benyttet Corian, DuPonts komposittmateriale, i bad- og kjøkkenløsningene. Corian, som her i Norge fortrinnsvis brukes til kjøkkenbenker og baderomsinnredning er dessuten brukt som materiale i veggpaneler og en rekke andre detaljløsninger. Materialets satengoverflate, dybden i fargene og mulighetene til å skape kompliserte former i ett stykke, uten skjøter, tiltalte Aisslinger.

Teppefiber med glans

Gulvet er belagt med tepper for å skape et tiltalende, mykt miljø. Vorwerk, som er kjent for avansert design, besluttet å lansere et nytt teppe i et nytt garn som var like avantgarde som prosjektet for øvrig. Resultatet ble et boucléteppe med høy twist som ligner en saxony. Teppet har ennå ikke fått noe navn, men er delvis produsert med et såkalt "glossy yarn" - DuPont "Antron Supergloss" - en meget glansfull fiber som gir en helt spesiell optikk.

 

- Unge mennesker kommer til å elske ideen om å bo i bysamfunnets toppetasje, være i begivenhetenes sentrum, og likevel oppleve en viss avstand, sier Aisslinger. - Men modulen vil representere et like stort potensial for bedriftsledere som pendler mellom ulike avdelinger. For dem kan det være praktisk med en midlertidig bopel på bedriftens tak, samtidig som det kan oppleves vel så luksuriøst som et hotellrom i toppklasse.

Fargemagasinet nr. 4/2003

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.