Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Bymiljø og fasade

Artikler

Bygården på Grunerløkka i Oslo har i mange år vært prydet av Freia-kuer på hageparty. Nå er kuene erstattet av en piknik med majones.

Vi kommer sjøveien til Trondheim og skal se på byens farger. Men fra den kanten forskanser byen seg bak en borg av gråsvarte hus-kolosser og tonnevis av strekkmetall i trapper og gangbroer á la 2018.

Før var det slitt og umoderne. Nå er det nymalt og tidsriktig. Fasadene i Haugensletten boligsameie fikk nytt liv med selvrensende maling.

Våre byer og tettstedet vokser, og arkitekturen og omgivelsene blir stadig mer komplekse. Ved at vi i økende grad fjerner etablert fargekultur fra hus, hjem og gater står vi overfor en alvorlig sanseberøvelse. Hvem skal reetablere det vi mister? Hvem skal skape ny fargekultur? Vi må satse på teamwork.

Fasadene på tre bygårder i Oslo er nå tilbakeført til originalt utseende, men med god isolasjon, moderne pusssystem, nyproduserte dekorasjoner og trevinduer med beslag i gammel stil. Med Byantikvarens velsignelse er det brukt 2,5 kilometer spesiallagde EPS-profiler, i stedet for tradisjonellt støpt utsmykning.

Prosjektets formål er å skape en alternativ, urban plass og på denne måten knytte Ekeberg og Gamlebyen i Oslo til den nye bydelen, Sørenga.

På byggeplassgjerdet rundt Bergen Universitetsmuseum har Statsbygg tatt nye metoder i bruk i håp om å forhindre tagging.

Synes du at 60 cm x 60 cm er ganske stort for keramisk flis å være? Forestill deg da en flis som er 1 x 3 meter!

Fargeplanlegging i kommunal forvaltning bidrar til å bevare stedsidentitet. Røros er et verdenskulturminne med en helt spesiell fargepalett, stort sett basert på jordpigmenter.

Både fabrikkarbeidere på sponplatefabrikken Arbor og innbyggere i Hattfjelldal får en kunstnerisk opplevelse hver eneste dag takket være sponplatefabrikkens nye, maleriske utsmykking.

I Stavanger er forberedelsene i gang mot det som skal bli europeisk kulturby i 2008. Mye skal gjøres, noe er allerede klart - som kongeboligen og herregårdsmuseet Ledaal.

Turning Torso, som reiser seg ved Västra hamnen i Malmö, blir Europas høyeste bolighus. Den vridde bygningskroppen blir 190 m høy og har 54 etasjer. Bak konstruksjonen står den verdensberømte arkitekten, kunstneren og ingeniøren Santiago Calatrava.

Flere artikler

Finn din nærmeste