Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Nymalt i Groruddalen

  •  
  •   Publisert:
  Kristian Owren/ifi.no
Før var det slitt og umoderne. Nå er det nymalt og tidsriktig. Fasadene i Haugensletten boligsameie fikk nytt liv med selvrensende maling.

Haugensletten boligsameie ligger mellom Furuset, Haugenstua og Grorud i Oslo. Før var området en gammel husmannsplass. Nå er det tre fem-etasjers boligblokker med til sammen 90 boenheter som preger miljøet.

Tidens tann

Bygningene ble satt opp av Selvaag i 1978, og fasader er blitt malt en rekke ganger tidligere. Senest for 15 år siden.

− Det så ikke bra ut her. Fargene var slitt og umoderne. Vi måtte gjøre noe. Som eneste kvinne i styret fikk jeg lov til å velge maling og farge. Den jobben tok jeg svært seriøst, forteller Lisbeth Teslo.

60 boliger er klare

Hun og mannen har bodd i leiligheten fra den var ny. De fikk ansvaret med å organisere renoveringen med hjelp fra øvrige beboere. Fasadene på til sammen 60 boenheter er renovert. Arbeidet med å male fremsiden av bygningene pågår fortsatt og gjøres av Selvaag Prosjekt AS.

Male boligsameie
SLITT BLE NYTT: Behovet for ny maling i Haugensletten Boligsameie var stort. Løsningen ble «Butinox Futura Selvrensende». Kristian Owren/ifi.no

Lyttet til erfarne fagfolk

Når det gjaldt valg av maling lyttet hun til ekspertene fra OBS Bygg.

− De mente det ville være smart å velge en selvrensende maling. Det viste seg å være et godt råd, for vi plages med mose og alger fra de mange trærne i området. Før var det å vaske fasadene en omfattende jobb. Med den nye malingen vil den jobben bli langt enklere i fremtiden, sier hun.

Valgte høyteknologisk

Teslo fikk besøk av salgskonsulent Finn Jacob Rostrup fra Scanox. Han kom med gode råd om det viktige forarbeidet og om hvilke produkter som passer til betong og treverk.

− Vi fikk vite at «Butinox Futura Selvrensende» er en høyteknologisk maling med selvrensende egenskaper som gir et varig nymalt og rent utseende. Den gir også effektiv beskyttelse mot sopp og algeangrep. Malingen danner en hydrofil malingsfilm som gjør at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg, forteller Teslo.

Mer informasjon

Butinox Futura

Les også Husfargen farges av overflaten

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons