IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Nymalt i Groruddalen

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Nymalt i Groruddalen

Før var det slitt og umoderne. Nå er det nymalt og tidsriktig. Fasadene i Haugensletten boligsameie fikk nytt liv med selvrensende maling.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugensletten boligsameie ligger mellom Furuset, Haugenstua og Grorud i Oslo. Før var området en gammel husmannsplass. Nå er det tre fem-etasjers boligblokker med til sammen 90 boenheter som preger miljøet.

Tidens tann

Bygningene ble satt opp av Selvaag i 1978, og fasader er blitt malt en rekke ganger tidligere. Senest for 15 år siden.

− Det så ikke bra ut her. Fargene var slitt og umoderne. Vi måtte gjøre noe. Som eneste kvinne i styret fikk jeg lov til å velge maling og farge. Den jobben tok jeg svært seriøst, forteller Lisbeth Teslo.

60 boliger er klare

Hun og mannen har bodd i leiligheten fra den var ny. De fikk ansvaret med å organisere renoveringen med hjelp fra øvrige beboere. Fasadene på til sammen 60 boenheter er renovert. Arbeidet med å male fremsiden av bygningene pågår fortsatt og gjøres av Selvaag Prosjekt AS.

Se flere bilder
Male boligsameie

Foto: Kristian Owren/ifi.no

SLITT BLE NYTT: Behovet for ny maling i Haugensletten Boligsameie var stort. Løsningen ble «Butinox Futura Selvrensende».

Lyttet til erfarne fagfolk

Når det gjaldt valg av maling lyttet hun til ekspertene fra OBS Bygg.

− De mente det ville være smart å velge en selvrensende maling. Det viste seg å være et godt råd, for vi plages med mose og alger fra de mange trærne i området. Før var det å vaske fasadene en omfattende jobb. Med den nye malingen vil den jobben bli langt enklere i fremtiden, sier hun.

Valgte høyteknologisk

Teslo fikk besøk av salgskonsulent Finn Jacob Rostrup fra Scanox. Han kom med gode råd om det viktige forarbeidet og om hvilke produkter som passer til betong og treverk.

− Vi fikk vite at «Butinox Futura Selvrensende» er en høyteknologisk maling med selvrensende egenskaper som gir et varig nymalt og rent utseende. Den gir også effektiv beskyttelse mot sopp og algeangrep. Malingen danner en hydrofil malingsfilm som gjør at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg, forteller Teslo.

Mer informasjon:

Butinox Futura

Finn din nærmeste
Mest lest
Bedre hverdag med farger
Offentlig bygg

I Høddvollbarnehagen i Ulsteinvik har de erfart at farger gjør noe med oss. Der har fargene bidratt til mer ro, kreativitet og fantasifull lek i hverdagen.

Bjørg Owren  | 
Gjør gulvet tryggere
Offentlig bygg

De fleste skader i befolkningen skyldes fall, både hjemme og på institusjoner. Forebygges glatte gulv, blir også risikoen for alvorlige skader redusert.

Chera Westman  | 
Trondheim – Byen med en fargerik natur
Offentlig bygg

Vi kommer sjøveien til Trondheim og skal se på byens farger. Men fra den kanten forskanser byen seg bak en borg av gråsvarte hus-kolosser og tonnevis av strekkmetall i trapper og gangbroer...

Bjørg Owren  | 
Nå blir kontorene hjemmekoselige
Få det gjort

Ordet hjemmekoselig har nærmest vært et fy-ord for profesjonelle innredere fram til nå. Men nå er tabustempelet borte, og hjemlig hygge er en voksende trend i kontormarkedet.

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.