IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Kompositt – terrassegulv med minimalt vedlikehold

Foto: SAGA Outdoor

Kompositt – terrassegulv med minimalt vedlikehold

Velger du et utegulv i komposittmateriale, trenger du aldri å olje eller beise terrassen igjen.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Komposittgulv er helt vedlikeholdsfritt, og vil aldri behøve olje eller beis. Eneste man trenger å gjøre er å feie det ved behov. Fastklebet skitt kan fjernes med vaskemiddel og varmt vann, sier Ann-Jeanette Myrland hos RBI Interiør.

Komposittmaterialet brukt i SAGA Outdoor er laget av en kombinasjon av trevirke og plastfiber (polyeten). Den spesielle produksjonsprosessen gir et solid og holdbart materiale som ikke vil påvirkes av klima på samme måte som et tregulv.

Enkel montering

Montering av terrassegulvene er ikke vanskelig. Den gjøres med klips, og en trenger bare vanlig snekkerverktøy for å få et godt resultat. Det finnes praktiske endekapper, som gir gulvene en fin avslutning.

- Monteringen er enkel, og resultatet blir et terrassegulv med en overflate som er fri for fliser og skruer som stikker opp. Overflaten er god å gå barbeint på, samtidig som den har høy sklisikkerhet, sier Myrland.

Man kan velge mellom massive og hule bord – sistnevnte monteres med helling eller at man borer hull i dem for at vannet skal slippe ut.

Se flere bilder
Gulvene festes enkelt med spesielle klips.

Foto:

Gulvene festes enkelt med spesielle klips.

Flere farger og mønster

I motsetning til tregulv, som du velger farge på ved hjelp av beis, leveres komposittgulvet i allerede ferdig farget materiale. SAGA Outdoor kommer i fargene grå, brun og sort, og fordi bordene har ulike mønster på over- og undersiden, kan du selv velge hvilket mønster du velger å legge opp. Det er heller ingenting i veien for å blande, om man ønsker litt variasjon.

Se flere bilder
Komposittgulvet kommer i flere farger, her vist i sort.

Foto:

Komposittgulvet kommer i flere farger, her vist i sort.

Mer informasjon

SAGA

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.