Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

50 centimeter og et hav av muligheter

Tidsklemme, knapt budsjett og oppussingsdrømmer? Det lar seg faktisk kombinere! Få et splitter nytt kjøkken ved å fornye halvmeteren mellom kjøkkenbenken og overskapene.

 • Gi kjøkkenet en helt ny look ved å pusse opp halvmeteren! (Foto: INTAG)

  Foto:

 • Ta halvmeteren inn i varmen og gi den oppmerksomheten den fortjener! (Foto: Borge)

  Foto:

 • Inspirasjon Interiør har egne fototapeter til kjøkkenet. Og tapet bak vasken er intet problem.

  Foto:

 • Tapet på kjøkkenet blir mer og mer populært, enten det er mellom benk og overskap, eller på hele veggen. (Foto: Storeys)

  Foto:

 • Det er bare å rulle ut tapetet, og du har nytt kjøkken på 1-2-3!

  Foto:

 • Det er ikke så mye som skal til, for å få et nytt uttrykk. (Foto: INTAG)

  Foto:

Annonse
Annonse

Du trenger ikke å kaste ut hele kjøkkenet for å fornye det. Hvis du ønsker litt forandring, kan 50 centimeter gjøre den store forskjellen.

– Det er ikke nødvendig å bytte hele kjøkkeninnredningen, det holder å fornye en liten del, sier Jannicke Sveen hos INTAG, som slår et slag for tapet på kjøkkenet.

Gjør sprutsonen til et blikkfang

Ta halvmeteren inn i varmen og gi den oppmerksomheten den fortjener! (Foto: Borge)

Ta halvmeteren inn i varmen og gi den oppmerksomheten den fortjener! (Foto: Borge)

Halvmeteren mellom kjøkkenbenken og overskapene blir ofte ikke viet den oppmerksomheten den fortjener. Vi går stadig for trygge valg på dette området. Men det er utrolig hva 50 centimeter kan gjøre.

– Tapet kan gjøre flaten mellom kjøkkenbenk og kjøkkenskap til et blikkfang. En rull med tapet koster ikke mer enn noen hundrelapper, og hvis du vier en liten ettermiddag til tapetsering, har du plutselig et nytt kjøkken, sier Sveen.

Vannsøl på tapetet?

Du tenker kanskje at tapet ikke er et aktuelt alternativ i sprutsonen? Tenk om igjen. Erik Torp hos Storeys kan skrive under på at tapet fint kan brukes over kjøkkenbenken.

– Det gjelder bare å vite hva slags tapet man kan bruke, og hvordan man kan bruke det, sier Torp. I våtsonen er det viktig å forhindre at vann og damp får påvirke tapetet over tid. Vinyltapet tåler dette bedre enn et rent fibertapet. Fibertapet må dekkes med glass, eller du må påføre to til tre strøk vannbasert lakk. På vinyltapet må skjøter og overgang mot benken forsegles. Annen type tapet bør dekkes med glassplate, som forsegles med silikon i overgangen, forklarer Torp.

Et annet godt alternativ, som er lagd for å tåle vann og fuktighet, er våtromstapet. Borge har et utvalg av våtromstapeter, med høy slitestyrke og vaskbarhet. Det passer dermed perfekt til vannsonen på kjøkkenet.

Inspirasjon Interiør har egne fototapeter til kjøkkenet. Og tapet bak vasken er intet problem.

Inspirasjon Interiør har egne fototapeter til kjøkkenet. Og tapet bak vasken er intet problem.

Kjøkkentapet i tiden

Tapet på kjøkkenet blir mer og mer populært, enten det er mellom benk og overskap, eller på hele veggen. (Foto: Storeys)

Tapet på kjøkkenet blir mer og mer populært, enten det er mellom benk og overskap, eller på hele veggen. (Foto: Storeys)

Vi leser stadig om at nordmenn begynner å få øynene opp for farger og blir mer vågale når det kommer til interiørvalg. Med dette øker også interessen for tapet.

– Tapet byr jo på utrolig mange muligheter, så det er ikke rart at interessen øker i takt med at vi tør å være mer dristige i farge- og interiørvalg, sier Jannicke Sveen, som legger til at de i INTAG også selger mer og mer tapet til kjøkkenet. Flere leverandører har begynt å vise tapet på kjøkkenet, og folk blir inspirert. Og det er ikke bare på kjøkkenet vi tapetserer mer. Vi begynner å bruke tapet på flere andre områder, som ikke har vært så vanlig tidligere, sier hun.

– Over kjøkkenbenken og tilsvarende småområder er det kjempelett å sette opp tapet. Og går du lei, er det jo bare å bytte, så ser det nytt og fresht ut, avslutter Sveen.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]