Kategorier

Meny

Konto

Smakebiter fra vårens tapetnyheter

Det er igjen duket for nyhetslanseringer på rekke og rad. Da Borge lanserte sine tapet- og tekstilnyheter onsdag 20. januar, var det rene julekvelden for de kvalitetsbevisste og mønster- og fargeglade – og for dem som ønsker litt luksus i hverdagen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Smakebiter fra vårens tapetnyheter

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Borge

Vi trådte opp i showrommet til Borge onsdag morgen, og ble raskt servert en kopp kaffe og vårens tapetnyheter. Tapeter i alle tenkelige farger og mønstre hilste oss velkommen.

Tre følelser

Vintage, luksuriøst og moderne. Det er vårens tapettrender oppsummert i tre ord, skal vi tro Borge.

– Vi ser at det er særlig tre tendenser, eller følelser, som stikker seg ut nå, innledet Birgit Torkildsby, produktansvarlig hos Borge, før hun viste frem elleve nye tapetkolleksjoner og fem nye tekstilkolleksjoner og sorterte dem under de tre følelsene.

Dele på Pinterest Det var mye å se gjennom i Borge sitt showroom forrige onsdag.

Det var mye å se gjennom i Borge sitt showroom forrige onsdag.

«That Vintage Feeling»

– Vi ser tilbake i tid for inspirasjon, og nostalgien er tydelig, fortalte Torkildsby, og la til at det gamle får ofte en ny, moderne tvist, og vi drar inn møbler fra før i tiden. Etter seks sesonger med Downton Abbey, trenger man jo et sminkebord, smilte hun.

Historie, tradisjon og godt håndverk er viktige nøkkelord for denne tendensen. Tapetkolleksjonene som kan gi deg «That Vintage Feeling» forteller alle spennende historier, og er i tillegg produsert og designet på en samvittighetsfull måte, av mennesker som setter faget og tradisjonen høyt.

Aktuelle tapetkolleksjoner: A Vintage Book, Eco Simplicity, Riviéra Maison og Aqua (våtromstapet).

Dele på Pinterest A Vintage book tar deg med på en reise til den franske landsbygda, med sine nostalgiske og romantiske design.

A Vintage book tar deg med på en reise til den franske landsbygda, med sine nostalgiske og romantiske design.

«That Luxury Feeling»

Den andre følelsen som blir sentral hos Borge i vår er følelsen av luksus.

– Vi ser at mange liker at det er litt lux, litt eksklusivt. Hotellstilen ble et stort fenomen i fjor, og nå er det jo ofte slik at «mye vil ha mer», påpekte Torkildsby.

Tapetene som sorteres under «That Luxury Feeling» er mørkere, og sort, gull og mørkebrunt er viktige farger.

– Vi velger stadig mørkere tapeter på veggene, og vi tror denne tendensen kan komme av at vi ønsker litt luksus i hverdagen, sa Torkildsby.

Det er flere måter å oppnå «That Luxury Feeling» på. Både store ornamenter, lune farger og det mer tøffe og maskuline kan gi den rette følelsen. I tillegg presiserte Torkildsby at man ikke trenger å tømme lommeboken for å få litt luksus i hjemmet.

– Tapet er jo veldig prisgunstig, så man trenger ikke å havne i luksusfellen, selv om man ønsker luksusstilen, sa hun.

Aktuelle tapetkolleksjoner: Casual Chic, Indigo, Adagio og Bruggia.

Dele på Pinterest Er du på utkikk etter et tapet som tilfører interiøret en eksklusiv karakter og gir rommet dybde og klassisk sjarm, er Indigo tapetkolleksjonen for deg. Sort og gull går igjen som viktige farger.

Er du på utkikk etter et tapet som tilfører interiøret en eksklusiv karakter og gir rommet dybde og klassisk sjarm, er Indigo tapetkolleksjonen for deg. Sort og gull går igjen som viktige farger.

«That Contemporary Feeling»

– Her er humor viktig! Vi skal ha det gøy og møte på litt overraskelser underveis, kommenterte Torkildsby om tapetkolleksjonene som ble sortert under «That Contemporary Feeling».

Dette er kolleksjonene for de fargeglade! Borge kunne vise frem mønstrete tapeter i alle mulige farger. Det er palmesus og fugler, og flere farger er satt sammen. Her er blått og grønt viktige farger for å få frem den rette stemningen.

– Her kan du virkelig vise personligheten din med tapet, og våge litt mer enn du egentlig hadde tenkt, sa Torkildsby.

Wonderland fra Borås-tapeter trekkes særlig frem som en kolleksjon som passer til denne tredje følelsen. Hanna Werning, designeren bak kolleksjonen, var hos Borge for å snakke om vårens nyheter.

– Wonderland-kolleksjonen er spesielt tenkt for dem som virkelig er glade i mønster. Ser man på hele kolleksjonen, ser den veldig fargesterk ut. Men man kan jo også plukke ut enkelte tapeter og få mer nedtonede uttrykk, fortalte Werning.

Aktuelle tapetkolleksjoner: Designed For Living, Wonderland by Hanna Werning og Aqua (våtromstapet).

Dele på Pinterest Designer Hanna Werning har latt seg inspirere av farger og natur i sin nye kolleksjon for Borås Tapeter, Wonderland.

Designer Hanna Werning har latt seg inspirere av farger og natur i sin nye kolleksjon for Borås Tapeter, Wonderland.

Dele på Pinterest – Tydelig, enkelt og diskret – men samtidig fulladet med historie og tradisjon, sier designer Emma Von Brömssen om kolleksjonen, Eco Simplicity.

– Tydelig, enkelt og diskret – men samtidig fulladet med historie og tradisjon, sier designer Emma Von Brömssen om kolleksjonen, Eco Simplicity.

Dele på Pinterest Casual Chic er tapetkolleksjonen for deg som søker elegante, men ikke overdådige tapeter.

Casual Chic er tapetkolleksjonen for deg som søker elegante, men ikke overdådige tapeter.

Dele på Pinterest Designed for Living er en sammensatt kolleksjon, som både består av store prangende mønstre og mindre design, så her kan du mixe og matche etter eget hode.

Designed for Living er en sammensatt kolleksjon, som både består av store prangende mønstre og mindre design, så her kan du mixe og matche etter eget hode.

Mer informasjon:

Borge

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]