Kategorier

Meny

Konto

I tiden: Sofistikert Eleganse

Drømmer du om et liv på luksushotell, der stilen er elegant og tidløs? Der ingenting forstyrrer eller uroer verken syn eller sinn? Da kan du hente inspirasjon i fargescenariet Sofistikert Eleganse.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
I tiden: Sofistikert Eleganse

Foto: Borge, DLW, Fantasi Interiør, Fibo-Trespo, Green Apple, INTAG, Nordsjö, Skattekammeret, Storeys, TreStjerner

Trender skifter kontinuerlig, og med tiden forandrer vi også smak. Ifi.no sitt trendpanel har sett på hva som er aktuelt av farger og materialer for tiden, og satt sammen fire ulike scenarier, som viser hvordan de tror vår stil- og fargesmak vil utvikle seg mot 2017. De fire scenariene er kalt Sofistikert Eleganse, Galdhipster, Bohemglam og Metrourban.

Når det nå er høysesong for nyheter og gode tilbud, er det lett å la seg friste til kjøp man kan komme til å angre på. Er du sikker på egen stil og hva du liker, minimerer du faren for feilkjøp. Kanskje er du av dem som ønsker litt ekstra luksus i hverdagen? Da kan du la deg inspirere av det første scenariet: Sofistikert Eleganse.

Dele på Pinterest Fargepalett for Sofistikert Eleganse. Aksentfarger til venstre og hovedfarger til høyre.

Fargepalett for Sofistikert Eleganse. Aksentfarger til venstre og hovedfarger til høyre.

Dele på Pinterest Rene myke linjer, dempede farger og tekstiler bidrar til en sofistikert og elegant atmosfære. Tekstiler fra INTAG.

Rene myke linjer, dempede farger og tekstiler bidrar til en sofistikert og elegant atmosfære. Tekstiler fra INTAG.

Sofistikert Eleganse

Denne personligheten er fasinert av det luksuriøse, og dras mot interiør der stil, form og uttrykk er elegant og sofistikert. Kvalitet er viktig, og hva som popper opp som trender og moteartikler er uvesentlig – her holdes det stø kurs. Mens andre svermer for nyheter, går denne personligheten «back to basics», og moccamastere og gamle lærkofferter får nytt liv.

Fravær av personlige gjenstander

Uttrykket er dempet og rolig, kontinentalt, klassisk og elegant. Det er rene, myke linjer og store former. Volum og symmetri er vesentlig for å skape den riktige helheten. Lampene er store og de er to der det er riktig. Her er det lite ferieminner, familiebilder og andre personlige klenodier. Kunst og gjenstander skal behage øyet og understreke stilen, mer enn å fortelle personlige historier.

Dele på Pinterest Rødt og gull er godt følge for å skape litt kontrast i den ellers dempede paletten.

Rødt og gull er godt følge for å skape litt kontrast i den ellers dempede paletten.

Dempet, mykt og androgynt

Atmosfæren virker dempet og lavmælt; her er ingen høye lyder eller skarpe kanter som bryter det harmoniske litt reserverte og introverte. Stilen er androgyn og produktmiksen vel gjennomtenkt. Det er lunt og mykt, med tekstiler og tapet med taktile overflater. Gardinhøydene er mange, lange og har tyngde. I tillegg er møblene store, myke og dype og trukket i stoff. Innslag av mykt skinn og velbrukt lær forekommer.

Dele på Pinterest Atmosfæren er lavmælt og dempet. Tapet i imitert lær skaper en androgyn stil.

Atmosfæren er lavmælt og dempet. Tapet i imitert lær skaper en androgyn stil.

Ton-i-ton med dybde

Fargene er nøytrale; hovedfargene er mørke, og kan ved første øyekast virke gråsorte. Men de har allikevel en nyanse av rødt, blått eller gult, som gir dem dybde og mykhet. Fargesettingen er ton-i-ton, med kun noen få og små innslag av kontrastfarger.

Dele på Pinterest Dype sortaktige farger ton-i-ton uten innslag av sterke kontraster er vesentlig for helheten. Farger fra Nordsjö.

Dype sortaktige farger ton-i-ton uten innslag av sterke kontraster er vesentlig for helheten. Farger fra Nordsjö.

Gulv med personlighet

Gulvet har karakter og er som resten av interiøret nøye utvalgt, og en forutsetning for å skape stilen. Mørkt og massivt tregulv, parkett lagt i mønster, sort linoleum og myke tepper er materialer som har riktig tyngde. Et gulv er ikke bare en stor synlig flate – det skal også kjennes. Og her skal det kjennes at det er behagelig.

Dele på Pinterest Gulvene har tyngde, enten via farge eller materialet. Her massivt tregulv med sortaktig olje fra Trestjerner.

Gulvene har tyngde, enten via farge eller materialet. Her massivt tregulv med sortaktig olje fra Trestjerner.

Nøkkelord:

Kvalitet, mørke farger, ull, lær, fløyel, funksjonelt, back to basic, klassikere som kaffetrakter, gamle trillekofferter og slitte lærkofferter, sort linoleumsgulv, eksklusivt, rene linjer, store former, lunt og mykt, kontinentalt, kjente elementer i ny setting.

Fargescenarier:

Gladhipster

Bohemglam

Metrourban

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]