Kategorier

Meny

Konto

I tiden: Metrourban

Fasineres du av den klassiske bibliotekstilen, med en moderne touch og en nonchalant blanding av mykt, mørkt, fint og grovt? Bli inspirert av fargescenariet Metrourban, der du kan synke ned og la seg fordype.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
I tiden: Metrourban

Foto: Nordsjö, Deco Systems, Storeys, Borge, Fantasi Interiør, INTAG

Vi avslutter «I tiden»-serien med det fjerde og siste scenariet ifi.no sitt trendpanel har kommet frem til, nemlig Metrourban. Vi har tidligere presentert retningene Sofistikert Eleganse, Gladhipster og Bohemglam. Tanken bak presentasjonen av de fire scenariene er at du kan la deg inspirere og finne ut hva du selv liker, slik at du blir tryggere på egne valg.

Les mer om Metrourban nedenfor, og finn ut om dette er noe for deg.

Dele på Pinterest Fargepalett for Metrourban. Aksentfarger til venstre og hovedfarger til høyre.

Fargepalett for Metrourban. Aksentfarger til venstre og hovedfarger til høyre.

Dele på Pinterest I retningen som kalles Metrourban er det viktig med kvalitet fremfor kvantitet. Det er få støvsamlere i denne retningen. (Foto: Storeys)

I retningen som kalles Metrourban er det viktig med kvalitet fremfor kvantitet. Det er få støvsamlere i denne retningen. (Foto: Storeys)

Metrourban

Denne personligheten utstråler ro og trygghet, og er godt balansert mellom fortid og framtid. Livet skal nytes og kvalitet er viktig. Glimt i øyet og en avslappet holdning krydrer hverdagen.

Urbant, røft og lunt

Uttrykket er androgynt og urbant. Atmosfæren virker dempet, rolig og varm. Det er lite nips og unødvendige «støvsamlere». Her trives stilikoner og løsninger som tåler tidens tann. Innslag av retro gir assosiasjoner til 50- og 60-tallet, men kombinert med «tegneseriekunst» og mer rustikke innslag blir atmosfæren røffere, lunere og mindre stram.

Dele på Pinterest Mørke tresorter og mettende farger gir et lunt uttrykk. (Foto: INTAG)

Mørke tresorter og mettende farger gir et lunt uttrykk. (Foto: INTAG)

Fargerikt og frodig

Stilmessig er Metrourban i slekt med Sofistikert eleganse, men utrykket er mer lekent, fargerikt og virker mer frodig. Fargene er tydelige, med innslag av noen kulørsterke elementer. Her kombineres lune tekstiler, skinn, lær og mørke tresorter. Det er lite gull og glatte, blanke flater. Helheten virker klassisk, med en tvist av retro.

Mørkt og mettende

Fargene er avstemte og sotaktige. Hovedfargene er svale, mørke og mettede, med lysere og varme aksenter. Gylne, mørke trematerialer og konjakkfarget lær gir det klassiske et rustikt, men elegant preg. Det er materialer og farger som gir rommet tyngde.

Dele på Pinterest Selv om personligheten ligner litt på Sofistikert Eleganse i stilen, er denne retningen mer leken og fargerik. (Foto: Deco Systems)

Selv om personligheten ligner litt på Sofistikert Eleganse i stilen, er denne retningen mer leken og fargerik. (Foto: Deco Systems)

Dele på Pinterest Mørke gulv lagt i fiskebein er typisk for den Metrourbane retningen. (Foto: Nordsjö)

Mørke gulv lagt i fiskebein er typisk for den Metrourbane retningen. (Foto: Nordsjö)

Nøkkelord:

Kvalitet, ekte materialer, skinn/lær, skreddersøm, gode kjøp, stilikoner, avstemte og støvete farger, varme fargetoner, lune tekstiler, litt grønt, konjakkfarger, vegger med tekstur, mørkere tresorter, konglelampe, tegneseriekunst, heltre mørk parkett, ofte lagt i ruter eller fiskebein, en anelse klassisk.

Fargescenarier:

Sofistikert Eleganse

Gladhipster

Bohemglam

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]