Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

I tiden: Bohemglam

Bohemglam. Aksentfarger, fra topp til bunn: S 2030-Y10R, S 2020-R, S 5540-G30Y, S 2070-Y60R. Hovedfarger, fra topp til bun...   Bilder av: Beckers, Fargerike, Tapethuset, Green Apple, INTAG, Storeys, Fantasi Interiør, Borge
Kunne du tenke deg et snev av Downton Abbey, men liker det litt mer avslappet og helst vil trekke beina opp i sofaen? Da kan du ta en titt på fargescenariet Bohemglam.
Fargepalett for Bohemglam. Aksentfarger til venstre og hovedfarger til høyre.
Fargepalett for Bohemglam. Aksentfarger til venstre og hovedfarger til høyre.

Som et resultat av spådommene til ifi.no sitt trendpanel, har fire fargescenarier oppstått. Scenariene er basert på hvilken retning trendpanelet tror nordmenns stil- og fargesmak vil ta veien fremover. Vi har allerede presentert to av historiene; Sofistikert Eleganse og Gladhipster. Nå er det Bohemglam som står for tur.

Er du i oppussingsmodus og må ta raske valg? Da kan det være lurt å finne ut hva du liker først, slik at faren for feilkjøp minimeres. Er Bohemglam noe for deg? Finn det ut nedenfor.

Bohemglam

Bohem og glam blandes, men det skal ikke være jålete. Tekstiler skaper en tyngde i interiøret. (Foto: Green Apple)
Bohem og glam blandes, men det skal ikke være jålete. Tekstiler skaper en tyngde i interiøret. (Foto: Green Apple)

I scenariet trendpanelet til ifi.no har kalt Bohemglam, blandes glam og bohem i en ujålete miks, uten å tippe over mot søtt og romantisk. Personligheten er lystig og optimistisk, sporty og sterk, men ikke sart; dette er en kombinasjon av et mykt indre og et tøft ytre. En «kampsportjente» som elsker bestemor!

En avslappet atmosfære

Sofaen skal ikke være for stram. Den skal være myk og god, og gjerne i velur. (Foto: Storeys)
Sofaen skal ikke være for stram. Den skal være myk og god, og gjerne i velur. (Foto: Storeys)

Stilen er en miks av nytt, retro, etnisk og arvemøbler. Den røde tråden har utløpere i mange retninger. I denne hulen er man seg selv. Atmosfæren er avslappet, skuldrene er senket og man slenger gjerne beina opp i sofaen. Drømmen er en stor og romslig sofa, gjerne i velur (må se litt forsoffen ut), ikke for stram eller «fin» verken i form eller tekstil.

Personlig historie

I denne retningen er det mye innslag av
I denne retningen er det mye innslag av "gammelt" skinn, blant annet i møbler. (Foto: Green Apple)

Møbler i «gammelt» skinn og lær blandes med stoppmøbler. Møblene er forholdsvis store, med noen innslag av kuriositeter fra bestemor, reiser eller loppis. Det er en tyngde over helheten, og interiøret ser mest ut som det «alltid har vært slik». Her er det tydelige spor av historie. Det er samlinger med familiebilder og stilleben, med form og materialer som minner om bestemor.

En rolig tyngde

Hovedfargene er dype og mettede, mens aksentene er lysere nyanser. Det er mye farger og litt mønster samt et mangfold av materialer. Det er frodig på en dempet og rolig måte. Tyngden i fargene, materialene og møblene roer ned helheten.

Du kan prøve deg fram med ifi.no sitt moodboard, for å se hva du liker.

 

Prøv deg fram med ifi.no sitt moodboard!
Prøv deg fram med ifi.no sitt moodboard!

Nøkkelord

Tydelige historiske røtter, mikset stil, litt retro, litt etnisk, mye farger, sortaktige, støvete og dempede hovedfarger, mye grønt, «gammelt» skinn, lær, velur, keramikk, tregulv, malte gulv, ruter, diagonaler, lekne mønstre.

 

Fargescenarier

Sofistikert Eleganse

Gladhipster

Metrourban

Les også Hvor beveger vi oss mot 2017?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

Sundance annons