IFI logo
Se flere bilder
Dette må du ha i skapet før gjestene kommer

Foto: TreStjerner, Anne Manglerud/ifi.no, Jordan, Mari Rosenberg/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no

Dette må du ha i skapet før gjestene kommer

Jul og vinter betyr ofte flere middagsselskaper, barn – og voksne – som søler, glatte veier og matfett i vasken. Sørg for å ha det du trenger før gjestene kommer. Da kan du redde små julekriser.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er best å være føre var. Passer du på å ha de små redningene du trenger til jul tilgjengelig i skapet, slipper du krisestemning og å haste ut for å finne en søndagsåpen butikk.

Issmelter

Jul er her til lands ofte synonymt med kaldt vær, snø og isete veier. Og har du et inngangsparti der isen legger seg fint som et usynlig lag, kan det bety fall og skader for både dere som bor der og gjestene som inviteres inn. Og det er det ingen som ønsker, hverken til jul eller noen andre anledninger. For å unngå fall, kan du fjerne islaget som legger seg på trappen og i oppkjørselen. Issmeltere er spesialmidler som er laget for å fjerne is, og du gjør lurt i å ha det på lager nå på vinteren.

 

Se flere bilder
Issmelter på trappa

Foto:

REDNING: På en glatt trapp, kan issmelter være redningen. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Tørkepapir og flekkfjernere

Rødvin som skvulper og kaffekopper som velter. Det hører middagsselskaper til. Men det er ikke særlig gøy for gulvteppet. Da gjelder det å være raskt ute med vann og tørkepapir i første omgang. Noen flekker krever også sterkere behandling, og da bør du ha flekkfjerneren lett tilgjengelig.

LES OGSÅ: Vær rask hvis du søler på teppet

Avløpsåpner

Når julemiddagen er fortært, bordet er ryddet av og oppvasken skal tas, er det typisk at røret på kjøkkenet tetter seg. Fett og matrester stopper opp alt som er. Og det er ikke akkurat en drømmesituasjon for vertene. Heldigvis tar det ikke lang tid å hamle opp med tette rør. Har du en avløpsåpner stående i skapet, er det gjort på null komma niks. 

Mikrofiberklut og enkle våtservietter

Hybelkaniner har en stygg tendens til å dukke opp i tide og utide. Men om gjestene ringer på døren om en halvtime, har du ikke tid til en skikkelig vaskesjau. Har du da en mikrofiberklut liggende i skapet, er det bare å gå over de mest synlige flatene og få bort støvet fort. Støvkluter i mikrofiber er statiske, og tiltrekker seg støvet på en helt annen måte enn en våt fille. Så redningen er heldigvis like nær som gjestene! Og en god mikrofiberklut eller tre bør alle husstander uansett inneholde.

Engangsvåtservietter er enkle og nyttige til mye forskjellig. Ha en boks eller to stående, så kan du gå over blant annet overflater i rustfritt stål når det trengs.

Baderomsspray og WC-rens

Badet er ofte det stedet der det synes best at det ikke er rent. Derfor bør du alltid ha en baderomsspray og en WC-rens tilgjengelig til å ta de viktigste detaljene før gjestene tropper opp.

 

Det er mye annet det er lurt å gå til innkjøp av før gjestene inviteres, men med dette er du i hvert fall på god vei. Så da kan julen bare komme!

Se flere bilder
Rødvin på teppet

Foto:

SØL: Det gjelder å tenke raskt når vinen søles utover teppet. Tørkepapir kan være løsningen. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.