Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Gjør trappen trygg og isfri

  •  
  •   Publisert:
TRÅ VARSOMT Unngå ubehagelige fall – strø trappen! (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)   Alfort, Krefting, Trine Midtsem/ifi.no
Pass godt på – det finnes ingen grenser for hvor glatt en trapp kan bli!
ISSMELTER
RASK X-it isMELT gjør jobben, og smelter snø og is mens du ser på. (Foto: Krefting)

Det er ikke akkurat noe drømmescenario, når isen er som limt fast og trappen er glasert. Da er det kjekt å ha noe smart for hånden, noe som virker raskt – for å unngå at bena forsvinner under deg og hode eller rygg må ta imot fallet. 

Varsomme issmeltere

<b>SKÅNSOM PROSESS</b> Isen smeltes effektivt med Fjerne is fra Alfort. (Foto: Alfort)
SKÅNSOM PROSESS Isen smeltes effektivt med Fjerne is fra Alfort. (Foto: Alfort)

Med så mange isete dager i løpet av en vinter, er vi nødt til selv å ta affære rundt våre egne dører. Heldigvis finnes det gode produkter som tiner og smelter is og snø, helt ned til mangfoldige kuldegrader, og samtidig er mer skånsomme mot underlaget enn salt.

– Salt kan være brutalt mot både treverk, stein, dyrepoter, planter og skosåler. Vi anbefaler derfor vår X-it isMELT, som smelter is fra trapper og gangveier. Den er saltfri og setter ikke merker, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Issmeltere virker raskt når du ikke har noen tid å miste, som når du oppdager trappens tilstand like før gjestene kommer.

– Nitors Fjerne is er veldig effektiv, og består av blant annet frysetørret kalsiumklorid, som raskt smelter is og snø.  Den er skånsom mot trapper og utearealer av både stein og tre, ikke minst mot steinhellene på terrassen, forteller Lars Gomnes hos Alfort.

SMELTER ISEN
EN REDDENDE ENGEL Issmeltere tar knekken på isen umiddelbart, så du kan gå trygt i trappen. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

Naturlig strø

NATURSTRØ
LETT OG NATURLIG Knuste lettklinker er hemmeligheten bak Leca Safe Antiskli fra Krefting. (Foto: Krefting)

Strør du med grus eller sand, kan den gode opplevelsen bli kortvarig lykke. Når isen er glatt nok, kan de rett og slett skli av. Og når snø og is er borte, ligger sand og stein igjen – lite til nytte og mye til irritasjon.

Et alternativt strømiddel til de ovennevnte er Kreftings Leca Safe Antiskli, som består av knuste lettklinker. Det er lett og porøst og uten kjemikalier, og kan gjenbrukes som et jordforbedringsprodukt. Derfor får du glede av det hele veien, for når vinteren er over feies det ut på plen og i hage.

– De er utrolig lette i vekt, noe som gjør dem enkle å håndtere når man strør. Når isen smelter, stiger kulene til overflaten og fryser fast der, i motsetning til sand og grus som synker mens isen fryser oppå og omslutter dem, avslutter Løvaas.

Mer informasjon

Alfort

Krefting

Les også Vindusvask i minusgrader

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons