IFI logo
Se flere bilder
Gjør trappen trygg og isfri

Foto: Alfort, Krefting, Trine Midtsem/ifi.no

Gjør trappen trygg og isfri

Pass godt på – det finnes ingen grenser for hvor glatt en trapp kan bli!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke akkurat noe drømmescenario, når isen er som limt fast og trappen er glasert. Da er det kjekt å ha noe smart for hånden, noe som virker raskt – for å unngå at bena forsvinner under deg og hode eller rygg må ta imot fallet. 

Se flere bilder
ISSMELTER

Foto:

RASK X-it isMELT gjør jobben, og smelter snø og is mens du ser på. (Foto: Krefting)

Varsomme issmeltere

Med så mange isete dager i løpet av en vinter, er vi nødt til selv å ta affære rundt våre egne dører. Heldigvis finnes det gode produkter som tiner og smelter is og snø, helt ned til mangfoldige kuldegrader, og samtidig er mer skånsomme mot underlaget enn salt.

– Salt kan være brutalt mot både treverk, stein, dyrepoter, planter og skosåler. Vi anbefaler derfor vår X-it isMELT, som smelter is fra trapper og gangveier. Den er saltfri og setter ikke merker, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Issmeltere virker raskt når du ikke har noen tid å miste, som når du oppdager trappens tilstand like før gjestene kommer.

– Nitors Fjerne is er veldig effektiv, og består av blant annet frysetørret kalsiumklorid, som raskt smelter is og snø.  Den er skånsom mot trapper og utearealer av både stein og tre, ikke minst mot steinhellene på terrassen, forteller Lars Gomnes hos Alfort.

Se flere bilder
SKÅNSOM PROSESS Isen smeltes effektivt med Fjerne is fra Alfort. (Foto: Alfort)

Foto:

SKÅNSOM PROSESS Isen smeltes effektivt med Fjerne is fra Alfort. (Foto: Alfort)

Se flere bilder
SMELTER ISEN

Foto:

EN REDDENDE ENGEL Issmeltere tar knekken på isen umiddelbart, så du kan gå trygt i trappen. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

Naturlig strø

Strør du med grus eller sand, kan den gode opplevelsen bli kortvarig lykke. Når isen er glatt nok, kan de rett og slett skli av. Og når snø og is er borte, ligger sand og stein igjen – lite til nytte og mye til irritasjon.

Et alternativt strømiddel til de ovennevnte er Kreftings Leca Safe Antiskli, som består av knuste lettklinker. Det er lett og porøst og uten kjemikalier, og kan gjenbrukes som et jordforbedringsprodukt. Derfor får du glede av det hele veien, for når vinteren er over feies det ut på plen og i hage.

– De er utrolig lette i vekt, noe som gjør dem enkle å håndtere når man strør. Når isen smelter, stiger kulene til overflaten og fryser fast der, i motsetning til sand og grus som synker mens isen fryser oppå og omslutter dem, avslutter Løvaas.

Se flere bilder
NATURSTRØ

Foto:

LETT OG NATURLIG Knuste lettklinker er hemmeligheten bak Leca Safe Antiskli fra Krefting. (Foto: Krefting)

Mer informasjon:

Alfort

Krefting

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.