Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Gode farger til barnerommet

Skal du velge en farge som gir energi eller som virker beroligende på barnerommet? Og skal barnet få velge selv? Her er ekspertenes tips.

cloud_download
fullscreen
 • <b>GRØNT:</b> Både grønt og blått, særlig i litt dempede nyanser, kan være gode farger til barnerommet. Veggene her er malt med Butinox Interiør Barnerom i fargen 5743 Lindegrønn.

  Foto: Butinox

 • <b>STEMMERETT:</b> Idar Stensvold hos Pure & Original synes det er viktig at barna får være med på å velge farge. Skapene er malt i Carazzo Courtly Rose fra Pure & Original.

  Foto: Ingeborg Simone/Pure & Original

 • <b>PERSONLIG:</b> Det er alltid gøy å sette et personlig preg på rommet. Og husk også at ulike barn kanskje trenger ulike farger. Veggene er malt med Butinox Interiør Barnerom i fargen 5898 Havblå og 5502 Krem.

  Foto: Butinox

 • <b>ROSA:</b> Dus, lys rosa sammen med et deilig, mykt teppe skaper en behagelig atmosfære på barnerommet. Rosafargen er S1510-Y70R.

  Foto: Butinox

 • <b>LITT HJELP:</b> Hjelp gjerne barna litt på veien, men la dem ta det endelige valget. Det mener Idar Stensvold. Dette rommet er malt med Pure & Original Classico i fargen Skin Powder.

  Foto:

 • <b>VOKSENVALG:</b> Barna bør få velge fargen, men de voksne bør velge malingen, mener Idar Stensvold. Veggene her er malt med Marrakech Walls fra Pure & Original, som er en 100% mineralsk maling. Fargen er Cardinal Red.

  Foto: Yvonne Kwakkel/Pure & Original

Annonse
Annonse
Blått barnerom

PERSONLIG: Det er alltid gøy å sette et personlig preg på rommet. Og husk også at ulike barn kanskje trenger ulike farger. Veggene er malt med Butinox Interiør Barnerom i fargen 5898 Havblå og 5502 Krem.
camera_alt (Butinox)

– Barn er glade i farger, og farger spiller en viktig rolle i hverdagen og har innflytelse på trivsel og aktiviteter, forklarer Jenny Bull-Gustavsen hos Butinox.

Og selv om vi reagerer ulikt på farger, trekker hun frem noen tommelfingerregler du kan ha med når du skal velge farger til barnerommet.

– Rødt er ofte karakterisert som den mest levende og oppmerksomhetsskapende fargen – en farge med mye energi. På barnerom der barnet også skal sove, kan det være lurt å bruke den i begrensede mengder, eller gjerne i en mer avdempet, varm nyanse. Når det kommer til gult, er det en livsglad fargetone, og en farge de fleste av oss reagerer godt på. I for store mengder eller i for sterk fargestyrke kan den bli intens, så bruk den gjerne i kombinasjon med andre farger, råder hun.

Ifølge Bull-Gustavsen kan det være lurt å velge noe litt mer rolig i store mengder, og heller krydre med fargene som gir mye energi.

– Blått og grønt er fargetoner som oftest viker beroligende på oss. Dette kan være gode farger på barnerommet, og er herlige i kombinasjon sammen med gule og røde farger, tipser hun.

Gi barnet stemmerett

Gode farger til barnerommet

LITT HJELP: Hjelp gjerne barna litt på veien, men la dem ta det endelige valget. Det mener Idar Stensvold. Dette rommet er malt med Pure & Original Classico i fargen Skin Powder.
camera_alt (Iris Floor/Pure & Original)

For Idar Stensvold hos Pure & Original er det én ting som er særlig viktig når det kommer til valg av farger på barnerommet: at barnet selv får stemmerett.

– Jeg tenker at barna må være med å bidra med valg av farger. Barna blir litt stolte når de også får bestemme. Ikke vær redd for å la dem ta egne valg! La barna få se på fargekartet, og hjelp gjerne litt på veien. Men la ungene ta det endelige valget – maling er tross alt ikke veldig dyrt, sier han.

La de voksne velge maling

Men – det kommer alltid et men – han mener at voksne bør ta styringen når det kommer til én ting.

– Jeg mener at vi voksne skal bestemme type maling. Velg maling uten avgasser for et best mulig innemiljø, råder han.

LES OGSÅ: Velg maling til barnerommet med omhu

 

Naturlig maling på barnerom

VOKSENVALG: Barna bør få velge fargen, men de voksne bør velge malingen, mener Idar Stensvold. Veggene her er malt med Marrakech Walls fra Pure & Original, som er en 100% mineralsk maling. Fargen er Cardinal Red.
camera_alt (Yvonne Kwakkel/Pure & Original)

Alle er forskjellige

Jenny Bull-Gustavsen er enig i at barnet bør ha stemmerett, og tror resultatet blir best hvis man samarbeider.

– Snakk om hvilke farger barnet liker, så kan du finne frem 4-6 fargenyanser av den fargen, som du som forelder også liker, og som harmonerer med interiøret forøvrig, og la så barnet velge mellom disse. Så kan du også la minstemann få bestemme fargen på en krakk, bilderammene, en fargerik tavle eller andre småmøbler. Og gjerne la poden få være med å male. Deltagelse er alltid en suksess, sier hun.

Avslutningsvis mener Bull-Gustavsen at det er viktig å ta høyde for hvor ulike barn er.

– Alle barn er forskjellige, og har forskjellig lynne, så se an barnet ditt og dens egenskaper før du velger farge. Et aktivt barn trenger kanskje mer ro på rommet sitt, mens en annen trenger kanskje mer stimulerende farger, avslutter hun.

Rosa barnerom

SAMARBEID: Velg gjerne farge sammen med barna. Skapene er malt i Carazzo Courtly Rose fra Pure & Original.
camera_alt (Ingeborg Simone/Pure & Original)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]