IFI logo
Se flere bilder
6 tips når du skal velge tapet og maling til barnerommet

Foto: Pure & Original, Borge og Nordsjö

6 tips når du skal velge tapet og maling til barnerommet

Skal du kjøre på med knall rosa vegger eller noe mer dempet og nøytralt? Og hva bør du ta hensyn til når du velger tapet eller maling? Her er 6 tips som kommer godt med når veggene på barnerommet skal få ny dekor.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. Velg maling eller tapet som tåler litt

Veggene på barnerommet kan bli utsatt for litt røff behandling. Derfor bør de tåle litt ekstra. Fargestifter setter merker, og søl og flekker på veggene er ikke et uvanlig syn. Derfor bør malingen eller tapetet du velger tåle litt slitasje og vasking. Det finnes egne slitesterke malinger beregnet for ekstra utsatte steder, og det samme gjelder for tapet.

LES OGSÅ: Velg maling til barnerommet med omhu

Se flere bilder
Slitesterk maling til barnerom

Foto: Nordsjö

RØFT: Om det er i stua eller på barnerommet – der barn oppholder seg og leker, kan det fort bli litt gris. Sørg derfor for at malingen eller tapetet du velger tåler litt ekstra.

2. Bruk farger!

Det første fargetipset er enkelt og greit: Bruk farger! De aller, aller fleste barn liker farger – og de stimuleres av det. Ikke la barnerommet forbli hvitt bare fordi vi voksne er litt mer forsiktige når det kommer til bruk av farger og mønstre.

Se flere bilder
Farger til barnerom

Foto: Nordsjö

FARGERIKT: Bruk farger på barnerommet! Det finnes mange gode, behagelige farger som ikke «skriker». Det trenger ikke være hvitt for å være rolig.

3. Velg farge og mønster sammen med barnet

Det andre fargetipset går på hvem som bør bestemme fargene i rommet. Og akkurat som deg og meg, synes barn det er behagelig å omgi seg med farger og mønster de selv liker. Derfor bør du la dem være med å bestemme når veggene skal pusses opp. Ikke vær redd for at de skal gå lei – å skifte farge eller tapet er ingen stor eller dyr jobb. Så om poden digger oransje, eller tulla er over gjennomsnittet interessert i dyr – ja, så la det vises!

LES OGSÅ: Velg farger til barnerommet sammen med barnet

4. Tenk på mengde og nyanse

Selv om barnet skal få lov til å være med å bestemme, er det ikke dermed sagt at du ukritisk bør kjøre på med fire knall rosa vegger. Det skal også være et sted for avslapning og ro, og kanskje holder det å male med en mer dempet utgave av favorittfargen, eller sette opp et roligere tapet ispedd fargene eller motivene minstemann liker best.

LES OGSÅ: Fargerikt barnerom uten knallfarger

5. Vit at det finnes mer enn blått og rosa

Ikke gå automatisk inn i de blå og rosa boksene. Det er flott for dem som liker det, og da er det selvsagt bare å kjøre på, men husk at det er ikke alle jenter som har rosa som sin favoritt, ei heller har alle gutter blått øverst på lista. Derfor kan det være lurt å tenke litt utenfor de tradisjonelle «kjønnsfargene». Det finnes jo så mange andre farger å velge mellom også!

Se flere bilder
Rosa på gutterommet

Foto: Borge

ROSA ER TØFT: Tøffe gutter kan også digge rosa! Ikke heng deg opp i «kjønnsfarger» – barna gjør det ikke. La poden få både blått og rosa – eller noe helt annet – hvis han har lyst!

6. Våg å eksperimentere

Er det ett sted i boligen du kan gå litt utenfor komfortsonen, er det på barnerommet. La gjerne barna være med på moroa, og bruk maling og sjablonger, eller bare fri fantasi, til å sette et ekstra personlig preg på rommet.

LES OGSÅ: Kreativ maling på barnerommet

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.