Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Matt og blankt i fin harmoni

Trenden med matte vegger har gradvis tatt over i norske hjem. Men til det matte trenger vi blanke kontraster.

 • Matt og blankt i fin harmoni

  Foto: Butinox, Flügger, Nordsjö, Beckers, Pure & Original

 • <b>METALL:</b> Den matte veggfargen kommer enda bedre fram når den får selskap av blanke speilflater og blankt gull. Veggfargen er Sienca Claire no. 69 fra Flügger Stilhistoriske Farvekart.

  Foto: Flügger

 • <b>NØDVENDIG:</b> Med den matte trenden som inntar norske hjem for øyeblikket, er det helt nødvendig å tilføre blanke kontraster, enten i form av maling eller gjenstander. Veggen her er malt med Beckers Mood Velvet Color i fargen Kummun 644.

  Foto: Beckers

 • <b>SAMME FARGE:</b> Her er det brukt tilnærmet lik farge på dør som på vegger, men døren er malt i en mye høyere glans, som skaper en nødvendig kontrast. Fargene er alle fra Norsjös COY-palett fra Colour of the Year 2018, Heart Wood.

  Foto: Norsjö

 • <b>HØYGLANS:</b> Dempete nyanser i matt finish, kombinert med høyglanset sort dør, gir en tøff og unik effekt, uten at det blir for hardt. Veggene er i fargen

  Foto: Margaret de Lange

 • <b>GLANSKONTRAST:</b> Fargen på veggen og bordet spiller fint på lag uten store kontraster. Glanskontrastene gir mer liv til interiøret. Vegg er malt i Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5926 Frappe og bord i Quick Bengalack 5933 Årgang.

  Foto: Butinox

 • <b>STOR FORSKJELL:</b> Se hvor lite som skal til for å livne opp dette miljøet. Glassvasen står som en kontrast til den matte veggen og er den lille forskjellen som skal til. Veggen er malt i Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5941 Gusty.

  Foto: Butinox

Annonse
Annonse
Blankt og matt

NØDVENDIG: Med den matte trenden som inntar norske hjem for øyeblikket, er det helt nødvendig å tilføre blanke kontraster, enten i form av maling eller gjenstander. Veggen her er malt med Beckers Mood Velvet Color i fargen Kummun 644.
(Beckers)

Den matte bølgen har kommet over norske hjem. Nå vil alle ha det matt, i alle rom. Det er lekkert, lunt og skaper et rolig interiør. Men når alle veggene rundt om blir malt i matte farger, trenger vi blanke kontraster for at det ikke blir for "tørt" og gror sammen. Ved å variere i glans, blir interiøret med spennende, det får mer liv og du fremhever også de matte flatene.

LES OGSÅ: Hvilken glansgrad passer på veggen?

Varier glansgradene

Samme farge på dør og vegg

SAMME FARGE: Her er det brukt tilnærmet lik farge på dør som på vegger, men døren er malt i en mye høyere glans, som skaper en nødvendig kontrast. Fargene er alle fra Norsjös COY-palett fra Colour of the Year 2018, Heart Wood.
(Nordsjö)

Det er mange måter å tilføre spenning i form av glanskontraster til interiøret. Én måte er å male listene i en maling med høyere glans enn veggfargen. Enten du velger å gå for lik farge på listene som du har på veggen, eller noe helt annet, kan det være effektfullt å variere i glans. Gå gjerne for høyglansede lister, dører og omramminger til de matte veggene. Det gir en tøff og spennende effekt. 

Og vi er ferdige med tankegangen om at listene må være hvite – så her er det fritt fram å male i den fargen du ønsker. Avstem gjerne med fargen på veggen eller tapetet. Et godt tips er å male listene i en dypere nyanse av veggfargen, og hvis du har tapet kan du male listene i bunnfargen. Et enda roligere uttrykk oppnår du hvis du maler lister og vegg i samme farge – men med ulik glans. Vil du slå til litt ekstra, gir sorte, høyglansede lister et tøft, elegant preg.

LES OGSÅ: Slik velger du farge på gulvlistene

Blanke detaljer

Matte vegger og blankt

STOR FORSKJELL: Se hvor lite som skal til for å livne opp dette miljøet. Glassvasen står som en kontrast til den matte veggen og er den lille forskjellen som skal til. Veggen er malt i Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5941 Gusty.
(Butinox)

Det er ikke alltid så mye som skal til for at effekten blir stor. Blankmalte møbler, lister og dører gir selvsagt stor virkning, men også mindre gjenstander, som vaser i glass og metall, lamper og andre blanke, små gjenstander kan gjøre den store forskjellen.

Det du bør huske på er at et interiør trenger kontraster. Enten det er kontraster i farge, tekstur eller glans – uten kontraster blir det fort veldig kjedelig. 

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

GLANSKONTRAST:

Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5926 FRAPPE – BUTINOX

Bord: Quick Bengalack 5933 ÅRGANG – QUICK BENGALACK

STOR FORSKJELL:

Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5941 GUSTY – BUTINOX

HØYGLANS:

Blå vegger: Polar Blue (Classico) – PURE & ORIGINAL

Oransje vegg: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL

Vegger i gang: Skin Powder (Classico) – PURE & ORIGINAL

Dør og dør- og vindusomramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL

METALL:

Veggfarge: Flügger Stilhistoriske Farvekart, Sienca Claire no. 69 – FLÜGGER

SAMME FARGE:

Farger fra: COY-palett, Colour of the Year 2018, Heart Wood – NORDSJÖ

NØDVENDIG:

Vegg: Beckers Mood Velvet Color, farge Kummun 644 – BECKERS

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]