Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Sett farge på bokhyllen

Mal bokhyllen og fremhev bøkene! Med farge på bokhyllen kan du skape en rolig ramme der bøkene får hovedrollen.

 • <b>BLÅTT:</b> Blåfargen rammer inn bøkene, og fremhever dem i større grad. Her er det brukt TreStjerner gulvmaling i farge 5898 Havblå, slik at bokhyllens overflate er ekstra robust.

  Foto: Butinox

 • <b>STEMNING:</b> Med malte hyller blir atmosfæren mykere og lunere. Vegger og skap er malt med Classico i fargen

  Foto: Margaret de Lange

 • <b>SAMME FARGE:</b> Ved å male bokhyllene i samme farge som veggen, får du en rolig ramme og en fin helhet. Den mørke grønnfargen Blad 834 fra Beckers gir bøkene rom for å skinne.

  Foto: Beckers

 • <b>KREATIVT:</b> Lek deg gjerne med farger eller tapet inni hyllene – da kan du skape en personlig plass for bøker og pyntegjenstander. Farger fra COY-paletten fra Coulor of the Year 2018 fra Nordsjö.

  Foto: Nordsjö

 • <b>INTEGRERT:</b> Ved å male bokhyllene i samme farge som vegger og resten av interiøret, blir hyllene som en integrert del av interiøret. Fargen som er brukt her heter Petroleum 790 og er fra Beckers sitt fargekart

  Foto: Beckers

Annonse
Annonse
Malte bokhyller

STEMNING: Med malte hyller blir atmosfæren mykere og lunere. Vegger og skap er malt med Classico i fargen "Bohemian" fra Pure & Original.
(Margaret de Lange)

Nå som veggene i mange hjem går fra å være hvite til å få mer farge, er det ingen grunn til at bokhyllene heller skal stå der hvite og personlighetsløse. Ved å male bokhyllene i en farge som står til resten av interiøret eller i samme farge som veggen, kan du få et mer helhetlig uttrykk og en fin ramme for bøkene. Og i disse tider, når tusenvis av bøker pakkes inn og legges under treet, passer det ekstra godt å forberede bokhyllen på nye beboere.

LES OGSÅ: Inn med bokhyller

Rolig helhet

Farge på bokhylle

SAMME FARGE: Ved å male bokhyllene i samme farge som veggen, får du en rolig ramme og en fin helhet. Den mørke grønnfargen Blad 834 fra Beckers gir bøkene rom for å skinne.
(Beckers)

En løsning som gir en rolig helhet er å male hyllene i samme farge som veggen. For deg som ikke vil at bokhyllen skal fremheves betraktelig, men heller være en del av helheten, er dette en god løsning. Det kan også gi inntrykket av at møbelet er integrert, noe mange ønsker. 

Men selv om du maler i samme farge, kan du gjerne velge ulik maling og glans. Vegg og hyller vil antageligvis uansett kreve forskjellige malingskvaliteter, men de kan blandes i samme farge. Og glansforskjeller kan skape spennende kontraster.

Enkelt å male

Male bokhylle med rull

RULL: Påføringen går raskt og enkelt med rull.
(Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Det eneste du trenger for å male bokhyllen er en god maling i ønsket farge, egnet rengjøringsmiddel og -klut (evt. engangs malervask), en slipekloss hvis du skal mattslipe, en tørr mikrofiberklut, en pensel og en liten rull.

Gå for en ekstra robust maling, som tåler litt. Gulvmaling og lakkmaling er også gode løsninger.

Sørg for at hyllen er ren og tørr før du påfører maling. Og følg alltid produsentens anvisninger for forarbeid, tørketid, herdetid og påføring, etc. Påfør malingen med en liten rull og etterstryk med pensel. I kantene kan du bruke en skråpensel for å komme til. 

Mer detaljert fremgangsmåte og tips til malinger kan du se her: Slik maler du bokhyllen

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

BLÅTT:

Bokhylle: TreStjerner Gulvmaling, halvblank, farge 5898 Havblå/S 6020-R90B – TRESTJERNER

STEMNING:

Vegger og skap: Classico, farge Bohemian – PURE & ORIGINAL

Vindusomramming: Traditional Paint, farge Black – PURE & ORIGINAL

SAMME FARGE:

Farge: Blad 834 fra BECKERS

KREATIVT:

Farger fra COY-paletten fra Coulor of the Year 2018 fra NORDSJÖ

INTEGRERT:

Bord og hyller: Mood, farge Petroleum 790 – BECKERS

Stol: Mood, farge Rooibos 658 – BECKERS

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]