Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Finn roen i lesekroken

I lesekroken er det duket for alenetid. Her skal det være godt å slå seg til ro etter en lang dag. Få inspirasjon til hvordan du kan skape din egen lesekrok.

cloud_download
fullscreen
 • <b>PÅ SOVEROMMET:</b> Er du så heldig at du har stor nok plass på soverommet til en stille lesesone? I denne leiligheten er det innredet en lesekrok med tekstiler og stol fra Green Apple.

  Foto: Anne Manglerud/ifi.no

 • <b>ALENETID:</b> Lesekroken er plassen for alenetid. Her skal du omgi deg med materialer, farger og mønstre som får deg til å slappe av. Tapetet er fra kolleksjonen Four Seasons fra Storeys.

  Foto: Storeys

 • <b>DEMPET OG DEILIG:</b> Rolige, dempede, duse farger gir ro i sjelen hos mange. Vegg og dør er her malt i samme farge for et rolig uttrykk. De er malt med Licetto fra Pure & Original, i fargen Elephant Skin.

  Foto: HanaStyle

 • <b>TEPPE PÅ TEPPE:</b> Med tepper i flere lag blir det en drøm å sette føttene ned på gulvet. Tepper fra Jacaranda/Intag.

  Foto: Intag

 • <b>LYS:</b> Godt med leselys er viktig både for å se hva du leser og for å sette stemningen. Her kommer tapetet fra kolleksjonen Solid fra Fantasi Interiør fram i lysglimtet.

  Foto: Fantasi Interiør

 • <b>BOKHYLLE:</b> Hva er vel en lesekrok uten bokhylle? I dag viser bokhyllene hvem vi er. Tapet fra Storeys.

  Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Annonse
Annonse
Alenetid med lesekrok

ALENETID: Lesekroken er plassen for alenetid. Her skal du omgi deg med materialer, farger og mønstre som får deg til å slappe av. Tapetet er fra kolleksjonen Four Seasons fra Storeys.
camera_alt (Storeys)

Er du, som mange andre, glad i å koble av med en god bok og flykte litt fra virkeligheten når du kommer hjem fra en lang og stressende dag på jobb? Da er det fint å kunne sette seg i sin helt egne lesekrok, borte fra kjas og mas, borte fra en distraherende TV og barn som leker. Og det er ikke mye som skal til for å lage din egen lesesone.

Alenetid og ro

Lesekroken er uten tvil stedet for ro, hvile og alenetid. Her skal du kunne koble helt av. Det er viktig at lesekroken er innbydende for deg og at du innreder på en måte som får deg til å slappe av. Om det er spreke eller dempede farger, mye eller lite puter – det må du finne ut av. Men vi kan gi litt inspirasjon.

Dempede, rolige farger

DEMPET OG DEILIG: Rolige, dempede, duse farger gir ro i sjelen hos mange. Vegg og dør er her malt i samme farge for et rolig uttrykk. De er malt med Licetto fra Pure & Original, i fargen Elephant Skin.
camera_alt (HanaStyle)

Klar sone

Teppe på teppe

TEPPE PÅ TEPPE: Med tepper i flere lag blir det en drøm å sette føttene ned på gulvet. Tepper fra Jacaranda/Intag.
camera_alt (Intag)

Nå er det selvfølgelig slik at de aller fleste lesekroker ikke er i et rom for seg selv, men en integrert del av et annet rom, som oftest stua. Og da er det viktig å skape en slags avgrenset sone der lesekroken er, slik at den føles litt atskilt fra tv-stua, middagsbordet og barnas lekesone – da blir det enklere å koble ut. Soner kan du skape blant annet ved å tenke belysning, legge teppe på gulvet og sette møbler sammen – i dette tilfelle for eksempel en godstol, en puff, et lite bord og en bokhylle.

LES OGSÅ: Slik lager du soner i stua

Bokhyllene er tilbake

Bokhylle

BOKHYLLE: Hva er vel en lesekrok uten bokhylle? I dag viser bokhyllene hvem vi er. Tapet fra Storeys.
camera_alt (Per Erik Jæger/ifi.no)

Med den minimalistiske trenden som regjerte i dette landet i mange år, ble mange bokhyller kastet ut. Det skulle være minst mulig framme. Kanskje ble det lagt et par pene pyntebøker på sofabordet. Nå er bokhyllene tilbake for fullt. Det er igjen trendy å vise hvem vi er – og det kan vi gjøre med bokhyller. Sammen med bøker, plasserer vi personlig gjenstander som bilder, reiseminner og arvegods, og viser det fram. Og det blir jo ingen ordentlig lesekrok uten en skikkelig bokhylle! Mange ønsker seg integrerte hyller, bygget over vinduer og rundt dører. Du kan også male den gamle bokhyllen som du satt bort da minimalismen regjerte, slik at den passer inn i interiøret.

LES OGSÅ: Inn med bokhyller

Lunt og godt

Lesekrok i stua

LESEDRØM: Stol trukket i et elegant, deilig tekstil og lange, fôrede gardiner som demper for støyen og mykner opp interiøret – hva mer kan man ønske for en god lesekrok? Tekstiler fra Harlequin/Tapethuset.
camera_alt (Tapethuset)

En lesekrok er ofte forbundet med et sted man kan krype opp i om høsten, slenge et deilig teppe rundt seg og lese en god bok mens man drikker varm te. Da er det deilig med en krok som luner – der det er nettopp det du har lyst til å gjøre. Og alle interiører kan få en lunere atmosfære. Du trenger ikke ta den helt ut, med mørke, dempede farger og flere tekstiler enn du klarer å telle – selv om det kan være en drøm i seg selv. Men et lyst, elegant interiør kan også lunes. Bare se hvor mye lange, fôrede gardiner gjør for interiøret. Det mykner det med en gang opp og varmer både estetisk og fysisk.

Den gode lesestolen

Stol trukket med stoff

STOL: En stol trukket i et mykt og sterkt stoff er perfekt å synke ned i. Dette tekstilet, Braille fra Aldeco/Green Apple, er laget av et tynt skum under og en myk mikrofiber på toppen, noe som gir den et unikt utseende og ligner braille-teknikken.
camera_alt (Green Apple)

Vi kommer selvfølgelig ikke unna godstolen når vi snakker om lesekrok. Det er den ene tingen som være der – kanskje sammen med en bok. Og her skal vi kunne sitte lenge. Derfor er det viktig med en ordentlig god godstol. Her skal du kunne slenge deg ned, grave deg dypt ned i boka og bli sittende i flere timer. Velg en stol som passer kroppen din, og trekk den gjerne med et mykt, deilig stoff – som også er slitesterkt, så du kan sitte så lenge du orker.

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Hovedbildet: PÅ SOVEROMMET: Lenestol og tekstiler fra GREEN APPLE

remove_circle_outline

ALENETID: Tapet fra kolleksjonen Four Seasons – STOREYS

remove_circle_outline

DEMPET OG DEILIG: Malte vegger og dører i Licetto, farge Elephant Skin – PURE & ORIGINAL

remove_circle_outline

TEPPE PÅ TEPPE: Tepper fra Jacaranda. Underst: Simla Eggshell, Øverst: Satara Navy – INTAG

remove_circle_outline

LYS: Tapet fra kolleksjonen Solid – FANTASI INTERIØR

remove_circle_outline

TRENDY: Malte bokhyller med maling fra BECKERS

remove_circle_outline

BOKHYLLE: Tapet: Norsk Trellis blågrønn – STOREYS

remove_circle_outline

LESEDRØM: Tekstiler fra Harlequin. Pute: Lucero Extravagance Blush, Gardiner: Seduire Upholsteries Harmonise Dove – TAPETHUSET

remove_circle_outline

LUNT: Malte vegger i Mood Velvet Color, farge Impulsiv 864. Malte tredetaljer i Mood, farge Mohair 653 – BECKERS

remove_circle_outline

STOL: Stol trukket i tekstilet Braille fra kolleksjonen Amazink fra Aldeco – GREEN APPLE

remove_circle_outline

STOLTREKK: Tekstiler fra kolleksjonen Castilla fra Clarke & Clarke. Stol: Castilla Copper, pute: Castilla Honey – BORGE

remove_circle_outline

ELEGANT: Tapet fra kolleksjonen Glasshouse – BORGE

remove_circle_outline

RETRO: Tapet fra kolleksjonen Elisir – FANTASI INTERIØR

remove_circle_outline

GLADKROK: Tapeter fra kolleksjonen Sundari fra Eijffinger. Rosa tapet: 375202, mønstret tapet: 375206 – STOREYS

remove_circle_outline

FARGERIKT: Walls4You ferdigtapetserte veggplater, 40900 Valentine – FORESTIA

remove_circle_outline

GRØNT: Tapet og tekstil fra kolleksjonen Trade Routes fra Thibaut. Tapet: Majuli Trellis Green, stol: GOA Green – GREEN APPLE

remove_circle_outline

VIRKELIGHETSFLUKT: Tapet fra kolleksjonen Paradisio – FANTASI INTERIØR

remove_circle_outline
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]