Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Slik lager du soner i stua

En stor stue skal ofte ha mange ulike funksjoner. Her skal vi spise søndagsmiddager, slappe av foran tv-en, drikke formiddagskaffe og invitere til fest. Da er det lurt å dele opp stua i soner.

 • <b>TEPPER:</b> En enkel måte å lage soner i stua på, er å bruke løse tepper. Dette er fra Jacaranda/INTAG. (Foto: INTAG)

  Foto:

 • <b>FARGER:</b> Ulike veggfarger er en effektiv måte å skaper soner på.
 (Foto: Butinox)

  Foto:

 • <b>SONER:</b> En stue inndelt i soner er ryddig, oversiktlig og bruksvennlig. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

  Foto:

 • <b>TAPET:</b> Et tapet er en effektiv måte å avgrense en sone, kanskje i et lese-/kosehjørne. (Foto: Anne Manglerud/ifi.no)

  Foto:

 • <b>HELHET:</b> Selv om stua avgrenses i soner, er det viktig å tenke helhet. (Foto: Green Apple)

  Foto:

Annonse
Annonse

Det kan være utfordrende å innrede en stor stue. Men trikset ligger i å dele inn rommet i flere mindre soner. Ved å lage klare brukssoner for ulike aktiviteter, blir rommet også mer ryddig og oversiktlig. Her er noen tips til hvordan du kan lage soner i stua.

1. Gjør det med tepper

Lag soner med tepper

TEPPER: En enkel måte å lage soner i stua på, er å bruke løse tepper. Dette er fra Jacaranda/INTAG. (Foto: INTAG)

En enkel måte du kan lage soner i stua på, er å innrede med flere gulvtepper. Ikke bare gjør det rommet lunere og gulvet mer behagelig å trå på, men tepper har også en funksjon når det kommer til å markere ulike deler av stua. Når du samler møbler på et teppe, vil teppet fungere som en slags ramme som avgrenser sonen fra resten av rommet. Det kan typisk være en sittegruppe eller en godstol og en bokhylle.

2. Gjør det med farger

Farger kan brukes til å skape soner. Har du for eksempel en spisestue og en tv-stue som du ønsker å skille mer mellom, kan det skape en fin effekt å bruke ulike farger på veggene. Det kan føles som om du nesten er i et nytt rom!

Soner med farger i stua

FARGER: Ulike veggfarger er en effektiv måte å skaper soner på. (Foto: Butinox)

3. Gjør det med lys

Ulike soner krever ofte ulikt lys, og god belysning kan være med på å avgrense og gjøre sonene tydelige. For eksempel bør leke- og lesesoner ha godt, klart lys, mens tv-kroken kanskje klarer seg med litt mer dempet belysning.

4. Gjør det med tapet

Tapet i stua

TAPET: Et tapet er en effektiv måte å avgrense en sone, kanskje i et lese-/kosehjørne. (Foto: Anne Manglerud/ifi.no)

Avhengig av hvordan stua er bygd opp, kan du tapetsere én vegg, deler av en vegg eller for eksempel et hjørne, og vipps, så har du en mer avgrenset sone! La tapetet snakke sammen med resten av interiøret – for husk på at det fremdeles er viktig med helhet selv om stua deles inn i soner.

LES OGSÅ: Slik demper du fondveggen

5. Gjør det med gulv

Det er til og med mulig å lage soner ved å legge ulikt gulv! Dette er kanskje særlig aktuelt dersom det er en slags naturlig inndeling av soner i stua – for eksempel ved at tv-stuen er avgrenset i en egen liten del innerst i rommet, og man da velger å legge for eksempel vegg-til-vegg-teppe i akkurat denne delen, mens resten av stua har tregulv.

Helhet i stua

HELHET: Selv om stua avgrenses i soner, er det viktig å tenke helhet. (Foto: Green Apple)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]