Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Slik demper du fondveggen

Har du en fondvegg i stua som står alene som kontrast i ellers nøytralt rom? Her er noen tips til hvordan du får veggen til å harmonere med resten av rommet.

 • <b>MATCHENDE FARGE:</b> Her er den mørke bunnfargen fra tapetet hovedfargen i rommet. De rosa og hvite blomstene balanseres mot rene linjer og sort/hvitt. Tapetet føres av Storeys. (Foto: Storeys)

  Foto:

 • <b>MATCHENDE TEKSTILER:</b> En løsning er å lage en bru mellom den mønstrede veggen og resten av interiøret ved å bruke fargene fra mønsterveggen på for eksempel puter i matchende mønster. Tapet og tekstiler fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

  Foto:

 • <b>TON-I-TON:</b> En blåmønstret vegg kombinert med ensfargede tekstiler og møbler i blått og grått, gir en rolig og elegant helhet. En mørk blå fondvegg kler godt følge av blågrå vegger. (Foto: Borge)

  Foto:

 • <b>KOMBINASJON:</b> Ton-i-ton og ensfarget i ulik tekstur skaper en rolig og helhetlig basis. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>TAPET OG TEPPE:</b> Teppet i rommet kan bli prikken over i-en når det er avstemt i farger, mønster og tekstur mot fondvegg og sofa. Tapetet her er fra Fantasi Interiør. (Foto: Fantasi Interiør)

  Foto:

Annonse
Annonse
Fondvegg og matchende tekstiler

MATCHENDE TEKSTILER: En løsning er å lage en bru mellom den mønstrede veggen og resten av interiøret ved å bruke fargene fra mønsterveggen på for eksempel puter i matchende mønster. Tapet og tekstiler fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

En mørk, gjerne mønstret vegg er mye brukt for å live opp og gi en ellers lys, nøytral stue et personlig preg. Dersom veggen er den eneste kontrasten i den lyse rommet, blir den bare en mørk eller mønstret vegg i et lyst rom. Trikset er å unngå at fondveggen blir stående alene som dekorelement.

Demp fondveggen

Ton-i-ton fondvegg

TON-I-TON: En blåmønstret vegg kombinert med ensfargede tekstiler og møbler i blått og grått, gir en rolig og elegant helhet. En mørk blå fondvegg kler godt følge av blågrå vegger. (Foto: Borge)

Slik får du fondveggen til å henge sammen med resten av rommet:

 1. Mal de andre veggene i rommet i en av fargene i tapetet.
 2. Er det et mønstret tapet med mange farger, velger du den fargen som trekker helhetsinntrykket i den retningen du ønsker.

 3. Husk at lite kontrast og ton-i-ton virker roligere enn sterke farger og kontraster.

 4. Gjenta farger eller mønsteret fra veggen på tekstiler i rommet, for eksempel gardiner og puter i sofaen.

 5. Blomster, ruter og striper kan fint matches så lenge de holdes i samme farge.

 6. Husk at teppet under sofaen kan være prikken over i-en som får det hele til å henge fint sammen.
Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]