Kategorier

Meny

Konto

3 smarte stuetips

Stuen er ofte boligens største oppholdsrom. Den skal ha mange funksjoner og samtidig være et godt rom å være i. Trenger du litt hjelp til stueoppussingen? Her er 3 små tips.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
3 smarte stuetips

Foto: Beckers

Stuen er et bruksrom. Den skal brukes til både festlige sammenkomster, måltider, filmkvelder, ettermiddagslurer, barnelek og kvalitetstid med familien. Den skal være praktisk samtidig som vi ønsker at den skal være et godt sted å slappe av. Her er 3 små tips som kan komme godt med til stueoppussingen.

1. Lag soner med gulvtepper

Det er ikke bare, bare å innrede en stor stue. Hemmeligheten ligger i å skape soner i det store rommet. Da får du utnyttet stuen fullt ut og du skaper et slags skille mellom de ulike delene av rommet. En enkel måte å skape soner i stuen på, er å bruke gulvtepper. Ved å samle møbler på et teppe, for eksempel en sittegruppe, fungerer teppet som en ramme som avgrenser sonen fra resten av rommet. Ved å lage klare brukssoner for ulike aktiviteter, blir rommet også mer ryddig og oversiktlig.

Dele på Pinterest Soner i stua med tepper

Foto: Tapethuset

SONER: Du kan enkelt lage soner i stuen ved bruk av gulvtepper. Teppet er fra Tapethuset.

2. Bind rommet sammen med farger og tekstiler

I en stor stue med flere soner er det ekstra viktig å tenke helhet. For selv om stuen deles opp i soner, er det lurt å tenke på at rommet bør ha en rød tråd for at det ikke skal oppleves rotete. Bruk farger og tekstiler til å binde rommet sammen og skape en helhet. Ta opp igjen farger fra et tapet du har brukt og finn tekstiler som har de samme fargene i seg. Gjør du dette på tvers av sonene i rommet, vil stuen enklere oppleves som én enhet, selv om de ulike sonene har forskjellige funksjoner.

Dele på Pinterest Helhet i stuen

Foto: Fantasi Interiør

HELHET: Bruk farger og tekstiler til å skape en helhet i interiøret på tvers av sonene. Ta opp farger fra tapet eller malte vegger i tepper, puter og andre tekstiler. Tapetet her er fra Fantasi Interiør sin kolleksjon Paradisio.

3. Mal veggen bak TV-en

Et smart, lite tilleggstips! Vi har blitt vant til å ha underholdning tilgjengelig hele døgnet, og TV-en får ofte hedersplassen i stuen – en stor, sort boks som troner i rommet foran sofaen. Syns du den tar for mye oppmerksomhet? Et lurt triks er å male veggen bak TV-en i en mørk grå farge, så går den mer i ett med veggen når den er avslått. Da blir TV-kroken roligere, og boksen vil ikke ta for mye oppmerksomhet i rommet.

Dele på Pinterest Skjul tv-en med maling

Foto: Beckers

GJEMT: Ved å male veggen bak TV-en i en mørk grå nyanse, blir uttrykket mye roligere og du slipper at den sorte boksen tar for mye oppmerksomhet. (Foto: Beckers)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]