Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

5 grep for å lage soner i stua

En stue har ofte mange funksjoner. Her skal det ofte være både spiseplass, tv-krok, bibliotek, kaffesalong og peisstue i ett. Da er det lurt å dele opp i ulike soner. Her er 5 grep du kan ta.

 • 5 grep for å lage soner i stua

  Foto: Butinox

 • <b>TEPPE:</b> Tepper både luner, varmer, er lekre å se på og avgrenser sonen fra resten av rommet.

  Foto: Golvabia

 • <b>FARGER:</b> Med farger som harmonerer godt kan du skape diskrete soner og bevare helheten.

  Foto: Butinox

 • <b>LYS:</b> Ulike soner krever ulikt lys. En lesekrok trenger kanskje mer direkte, sterkere lys, mens i tv-stua kan det være fint med indirekte belysning og stemningsbelysning. Her er lyslister fra Deco Systems/NMC.

  Foto: Deco Systems

 • <b>TAPET:</b> Kombiner ulike tapeter eller bruk tapet sammen med andre farger som matcher. Det er en enkel og effektiv måte å skal soner på.

  Foto: Storeys

 • <b>GULV:</b> Her er det brukt to ulike gulvdesign for å markere en sone.

  Foto: Gerflor

Annonse
Annonse

En stor stue kan være utfordrende å innrede. Men trikset ligger i å dele inn rommet i flere mindre soner. Da blir stua mer ryddig og oversiktlig, og det blir enklere å innrede. Her er noen enkle grep til hvordan du kan lage soner i stua.

1. Ram inn med tepper

Å bruke avpassede tepper på gulvet er kanskje den enkleste måten å skape soner på. Når du samler møbler på et teppe, vil teppet fungere som en slags ramme som avgrenser sonen fra resten av rommet. I tillegg er jo tepper både lekkert, lunende og behagelig.

LES OGSÅ: Finn riktig teppestørrelse

Teppe i stua

TEPPE: Tepper både luner, varmer, er lekre å se på og avgrenser sonen fra resten av rommet. Teppet her er fra Golvabia sin kolleksjon Ateljé, i fargen Buteljgrön.
(Golvabia)

2. Mal med ulike farger

To ulike farger i stua

FARGER: Med farger som harmonerer godt kan du skape diskrete soner og bevare helheten. Veggene her er malt med Butinox Interiør Stue & Sov Matt i fargene 5940 Kamuflasje (grønn) og 5939 Dijon (gul).
(Butinox)

Bruk gjerne farger for å skape soner. Ved å velge én farge der spisestuen er plassert, og en annen der sofaen og tv-en står, får du en klart avgrenset sone i det store rommet. Bruk gjerne den samme fargen på to eller tre vegger, så får du mer «sonefølelse» enn ved å kun sette farge på en fondvegg. Velg gjerne farger som harmonerer med hverandre, slik at det fremdeles er en helhet.

3. Bruk lys bevisst

Ulike soner krever ulikt lys, og god belysning kan være med på å gjøre sonene tydelige. Noen soner trenger indirekte belysning og stemningsbelysning, mens andre igjen krever mer direkte, klarere lys.

Indirekte belysning i stua

LYS: Ulike soner krever ulikt lys. En lesekrok trenger kanskje mer direkte, sterkere lys, mens i tv-stua kan det være fint med indirekte belysning og stemningsbelysning.
(Deco Systems)

4. Sett opp tapet

Tapet i stua

TAPET: Kombiner ulike tapeter eller bruk tapet sammen med andre farger som matcher. Det er en enkel og effektiv måte å skal soner på.
(Storeys)

Tapetser én vegg, deler av en vegg eller for eksempel et hjørne, så har du plutselig en egen sone. Bruk ulike tapeter som matcher sammen, eller bruk tapetet sammen med farger som passer til. La uansett tapetet snakke sammen med resten av interiøret.

5. Kombiner ulike gulv

Du kan fint kombinere ulike gulv for å lage soner. Legger du for eksempel et klikkgulv i flisformat, kan du bruke det samme gulvet men kombinere ulike design for å markere en sone. Eller du kan kombinere helt ulike gulv. Dette er kanskje særlig aktuelt dersom det er en slags naturlig inndeling av soner i stua – for eksempel ved at tv-stua er avgrenset i en egen liten del innerst i rommet.

Kombiner ulike gulv

GULV: Her er det brukt to ulike gulvdesign for å markere en sone.
(Gerflor)

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

TEPPE:

Teppe: Ateljé, Buteljgrön – GOLVABIA

Hovedbilde og FARGER:

Grønn veggfarge: Butinox Interiør Stue & Sov Matt, 5940 Kamuflasje – BUTINOX INTERIØR

Gul veggfarge: Butinox Interiør Stue & Sov Matt, 5939 Dijon – BUTINOX INTERIØR

LYS:

Indirekte belysning: Lyslister fra NMC – DECO SYSTEMS

TAPET:

Tapet: Eijffinger, Lounge – STOREYS

GULV:

Gulv under spisegruppe: HQR Diamond Cream – GERFLOR

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]