IFI logo
Se flere bilder
Hotellstil til stuen

Foto: Chera Westman/ifi.no, Mari Rosenberg/ifi.no, De Bergenske/lindmanphotography.com, Emile Holba, Beckers, Flügger, Omexco

Hotellstil til stuen

Hotellstilen brer seg. Først tok vi den inn på soverommet, nå står stuen for tur.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den halvnakne stilen med slette vegger og minimalt av gardiner og tepper, taper. Vi har lekt med farger en stund, gjerne som dekorative element for skape mer liv, men nå blir vi mer sofistikerte. Vi kombinerer farger og materialer på en mer sofistikert og helhetlig måte. Og stilen er behagelig og hyggelig, som på et fint hotell. Vi henter inspirasjon fra reiser og nett. Vi fengsles av steder med behagelig og avslappende atmosfære, der vi føler velbehag og nyter. Og vi tenker at slik vil jeg også ha det hjemme.

LES OGSÅ: À L’aise – Et lite stykke Paris i Oslo

LES OGSÅ: God stemning på Vestlia Resort

Se flere bilder
Restaurant A’L’aise

Foto: Mari Rosenberg/ifi.no

A’L’AISE: Noen restauranter byr opp til ekstra nytelse og behag med dempet lyd, slik som A’L’aise i Oslo. Vi skjønner at tekstiler, stoppede møbler og tepper på gulvet betyr mye for atmosfæren. Tekstilene er levert av Green Apple.

Se flere bilder
Hotellstil

Foto: Emile Holba

VESTLIA RESORT: Vi henter inspirasjon fra hotell som har hyggelig atmosfære, med interiør der vi kan synke ned og la øynene gli rolig rundt i rommet og nyte godt avstemte materialer og velvalgt dekor.

Fra praktisk til behagelig

Og ifølge trendekspertene er det stadig flere som tenker slik.

– I innredningen beveger vi oss fra det funksjonelle til det emosjonelle, sier den svenske trendguruen Stefan Nilson. Nå er det ikke hvor flinke vi er til å støvsuge, som skal vises frem. Interiørene skal vise hvem vi er og de skal behage oss. Han bedyrer at dette ikke bare gjelder oss nordmenn. Dette er en internasjonal trend.

LES OGSÅ: Eleganse står høyt i kurs på Bergen Børs

Se flere bilder
Hotellstil på hotell Bergen Børs

Foto: De Bergenske/lindmanphotography.com

HOTEL BERGEN BØRS: Designmøbler alene skaper ikke ønsket atmosfære. Her rammes de inn av tapet, malt brystningspanel og florlette gardiner. Møbler og tapet er signert Claesson Koivisto Rune. Tapetet er levert av Borge.

Se flere bilder
Stuer ser ut som hotell

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

KONTRASTER: Miljøene i utstillingen kunne like gjerne vært hentet fra et hotell. En klassisk kombinasjon med sort/brunt og hvitt base lunes med en passe dose rødt. Harmonisk og innbydende.

Internasjonal trend

Dette er en tendens vi har sett en stund, og nå griper den om seg. På interiørmessen Maison & Objet i Paris i januar var det få om noen som viste produktene sine mot hvite vegger. Kontrastvegger som blikkfang eller fargeklatter var også borte.

Se flere bilder
Rund sofa

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

LITE HVITT: Selv om det er lite hvitt, er fargen på ingen måte ute, men de magre, nakne og slette flatene er byttet med mer struktur, mykhet og volum. I Paris var det spesielt mange hvite sofaer å merke seg.

Påkledde vegger

Møbler og pyntegjenstander settes sammen i en harmonisk helhet. Veggene virker påkledd, og gulvene fylles av tepper. Farger på pynteting, møbler og de store flatene klinger behagelig sammen. Det er mange vegger med mønstermotiv, men de står ikke ut som en kontrast – de glir fint inn i en helhet.

Se flere bilder
Påkledde vegger med tapet

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

PÅKLEDD: Utstillerne i Paris har droppet de hvite veggene, nå vises møbler og pyntegjenstader i miljø der veggene er en viktig del av helheten. De fleste er kledd med tapet og utenpå der igjen bilder eller speil.

Nytelse for kropp og sjel

Det vi ser ligner ikke en møbelutstilling, mer som et hjem… eller hotell. Vi får lyst til å sette oss og bli. Det er mykt, elegant og innbydende. Det er dempet både lydmessig og med godt avstemte farger, mye ton-i-ton og materialkontraster.

Det er ikke ønsket om effektivt renhold som legger føringer for løsninger her. Hygge, kos og personlig uttrykk kommer først: Akk så behagelig, for kropp og sjel. Vi fryder oss, det er vakre ting å se på, gode møbler å sitte i, myke tepper å gå på og behagelig lyd. Her er det nok av, tekstiler, tepper og taktile veggflater som demper og gir oss hotellfølelsen.

Se flere bilder
Materialmiks i mørk grønn

Foto: Flügger

MATERIALMIKS: Bruk gjerne samme farge på ulike materialer, og det må være en farge som er tydelig dominant. Kontrastene er bare som en blomst i knapphullet, slik som et forgylt lite bord. Veggfarge er Gentlemans Room fra Flügger.

Se flere bilder
Varme jordfarger i stua

Foto: Beckers

JORDFARGER: Varme jordfarger er populære i både hjemmeinnredning og hotellinteriør. Teppe og vegger i tilnærmet like farger skaper en rolig atmosfære. Veggene er malt med fargen Impulsiv 864 fra Beckers.

Se flere bilder
Moderne hotellstil i stua

Foto: Intag

MINIMALISTISK: Også i moderne og mer minimalistiske stuer hentes impulser fra hoteller. Veggene kles med tapet med tekstur og uttrykket blir mindre magert. Ensfargede tepper i matchende farger demper plagsom akustikk. Tapet Antare fra Omexco/Intag.

Se flere bilder
Hotelltapet i stue

Foto: Chera Westman/ifi.no

HOTELLTAPET: Tapetleverandørene merker tydelig at flere vil ha hotellstilen hjemme. «Hotelltapetene» vokser i privatmarkedet. Her et aktuelt tapet fra Arte, kolleksjon Metal x signum, som vises på Showrommet til Green Apple.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.