Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Hotellstil til stuen

Hotellstilen brer seg. Først tok vi den inn på soverommet, nå står stuen for tur.

 • <b>VESTLIA RESORT:</b> Vi henter inspirasjon fra hotell som har hyggelig atmosfære, med interiør der vi kan synke ned og la øynene gli rolig rundt i rommet og nyte godt avstemte materialer og velvalgt dekor.

  Foto: Emile Holba

 • <b>A’L’AISE:</b> Noen restauranter byr opp til ekstra nytelse og behag med dempet lyd, slik som A’L’aise i Oslo. Vi skjønner at tekstiler, stoppede møbler og tepper på gulvet betyr mye for atmosfæren. Tekstilene er levert av Green Apple.

  Foto: Mari Rosenberg/ifi.no

 • <b>HOTEL BERGEN BØRS:</b> Designmøbler alene skaper ikke ønsket atmosfære. Her rammes de inn av tapet, malt brystningspanel og florlette gardiner. Møbler og tapet er signert Claesson Koivisto Rune. Tapetet er levert av Borge.

  Foto: De Bergenske/lindmanphotography.com

 • <b>KONTRASTER:</b> Miljøene på interiørmessen Maison & Objet i Paris kunne like gjerne vært hentet fra et hotell. En klassisk kombinasjon med sort/brunt og hvitt base lunes med en passe dose rødt. Harmonisk og innbydende.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>LITE HVITT:</b> Selv om det er lite hvitt, er fargen på ingen måte ute, men de magre, nakne og slette flatene er byttet med mer struktur, mykhet og volum. I Paris var det spesielt mange hvite sofaer å merke seg.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>PÅKLEDD:</b> Utstillerne i Paris har droppet de hvite veggene, nå vises møbler og pyntegjenstader i miljø der veggene er en viktig del av helheten. De fleste er kledd med tapet og utenpå der igjen bilder eller speil.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Annonse
Annonse
Restaurant A’L’aise

A’L’AISE: Noen restauranter byr opp til ekstra nytelse og behag med dempet lyd, slik som A’L’aise i Oslo. Vi skjønner at tekstiler, stoppede møbler og tepper på gulvet betyr mye for atmosfæren. Tekstilene er levert av Green Apple.
(Mari Rosenberg/ifi.no)

Den halvnakne stilen med slette vegger og minimalt av gardiner og tepper, taper. Vi har lekt med farger en stund, gjerne som dekorative element for skape mer liv, men nå blir vi mer sofistikerte. Vi kombinerer farger og materialer på en mer sofistikert og helhetlig måte. Og stilen er behagelig og hyggelig, som på et fint hotell. Vi henter inspirasjon fra reiser og nett. Vi fengsles av steder med behagelig og avslappende atmosfære, der vi føler velbehag og nyter. Og vi tenker at slik vil jeg også ha det hjemme.

LES OGSÅ: À L’aise – Et lite stykke Paris i Oslo

LES OGSÅ: God stemning på Vestlia Resort

Fra praktisk til behagelig

Hotellstil på hotell Bergen Børs

HOTEL BERGEN BØRS: Designmøbler alene skaper ikke ønsket atmosfære. Her rammes de inn av tapet, malt brystningspanel og florlette gardiner. Møbler og tapet er signert Claesson Koivisto Rune. Tapetet er levert av Borge.
(De Bergenske/lindmanphotography.com)

Og ifølge trendekspertene er det stadig flere som tenker slik.

– I innredningen beveger vi oss fra det funksjonelle til det emosjonelle, sier den svenske trendguruen Stefan Nilson. Nå er det ikke hvor flinke vi er til å støvsuge, som skal vises frem. Interiørene skal vise hvem vi er og de skal behage oss. Han bedyrer at dette ikke bare gjelder oss nordmenn. Dette er en internasjonal trend.

LES OGSÅ: Eleganse står høyt i kurs på Bergen Børs

Internasjonal trend

Rund sofa

LITE HVITT: Selv om det er lite hvitt, er fargen på ingen måte ute, men de magre, nakne og slette flatene er byttet med mer struktur, mykhet og volum. I Paris var det spesielt mange hvite sofaer å merke seg.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Dette er en tendens vi har sett en stund, og nå griper den om seg. På interiørmessen Maison & Objet i Paris i januar var det få om noen som viste produktene sine mot hvite vegger. Kontrastvegger som blikkfang eller fargeklatter var også borte.

Påkledde vegger

Møbler og pyntegjenstander settes sammen i en harmonisk helhet. Veggene virker påkledd, og gulvene fylles av tepper. Farger på pynteting, møbler og de store flatene klinger behagelig sammen. Det er mange vegger med mønstermotiv, men de står ikke ut som en kontrast – de glir fint inn i en helhet.

Påkledde vegger med tapet

PÅKLEDD: Utstillerne i Paris har droppet de hvite veggene, nå vises møbler og pyntegjenstader i miljø der veggene er en viktig del av helheten. De fleste er kledd med tapet og utenpå der igjen bilder eller speil.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Nytelse for kropp og sjel

Materialmiks i mørk grønn

MATERIALMIKS: Bruk gjerne samme farge på ulike materialer, og det må være en farge som er tydelig dominant. Kontrastene er bare som en blomst i knapphullet, slik som et forgylt lite bord. Veggfarge er Gentlemans Room fra Flügger.
(Flügger)

Det vi ser ligner ikke en møbelutstilling, mer som et hjem… eller hotell. Vi får lyst til å sette oss og bli. Det er mykt, elegant og innbydende. Det er dempet både lydmessig og med godt avstemte farger, mye ton-i-ton og materialkontraster.

Det er ikke ønsket om effektivt renhold som legger føringer for løsninger her. Hygge, kos og personlig uttrykk kommer først: Akk så behagelig, for kropp og sjel. Vi fryder oss, det er vakre ting å se på, gode møbler å sitte i, myke tepper å gå på og behagelig lyd. Her er det nok av, tekstiler, tepper og taktile veggflater som demper og gir oss hotellfølelsen.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]