Kategorier

Meny

Konto

Eleganse står høyt i kurs på Bergen Børs

I den gamle børsbygningen i Bergen ligger et av byens mest fasjonable hotell. Selv om restauranten heter Bare Restaurant, er det lite «bare» som bys gjestene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Eleganse står høyt i kurs på Bergen Børs

Foto: De Bergenske/lindmanphotography.com

Her ønskes man hjertelig velkommen i elegante omgivelser. Og det merkes at det er plukket fra øverste hylle til hotellet som ble åpnet i Bergen sist april.

– Vi ønsket å lage et klassisk moderne hotell for kresne gjester, forteller Kjetil B. Smørås, mannen bak hotellkjeden De Bergenske.

Bergen Børs er det mest eksklusive i gruppen. Hotellet holder til i de øverste etasjene i den gamle børsbygningen ved Torgalmenningen i Bergen, og har 127 rom og suiter.

Dele på Pinterest Hotel Bergen Børs

HJEMME: Et hotell skal være som et annet hjem. Atmosfæren er varm og innbydende i suiten på 54 kvadratmeter med utsikt over Bryggen, Fisketorget, Skansen og Fløyen. (Foto: De Bergenske/lindmanphotography.com)

Ærverdige lokaler

Bygget som huser hotellet består av tre bygninger fra ulike epoker, og eies av Odfjell Eiendom. Hele bygget er nylig totalrehabilitert. Børsbygningen fra 1860/1892 er den eldste og mest karakteristiske. Utvendig har bygningene beholdt sitt utseende, mens innvendig er det meste bygget opp fra grunnen av med noen fasjonable unntak slik som handelskammersalen og flere sjefskontorer.

Dele på Pinterest Familierom hotel Bergen Børs

TO PLAN: Hotellet har også familerom, her ett over to plan. Fra hemsen er det bra oversikt over den lekre «underetasjen». (Foto: De Bergenske/lindmanphotography.com)

Helt sjef

– Bankdirektørenes store kontor er gjort om til fine juniorsuiter, der er den opprinnelige mahogni- utsmykkingen er tatt vare på, forteller Smørås. Suiter som kan by på byens beste utsikt, mot Vågen, har også vært sjefskontor. Målet var å lage et hotell der historien og arkitekturen ble tatt vare på, og samtidig føre det inn i vår tid. Den jobben er utført av de internasjonalt kjente designerne Claesson Koivisto Rune fra Stockholm. Smørås er svært fornøyd med resultatet.

– De har et kreativt overskudd som imponerer. Stilen har blitt litt engelsk, inspirert av bygget som er kontinentalt. Men de har også hentet inn litt av det skandinaviske og skapt en atmosfære som er akkurat det vi ønsker å tilby våre gjester, sier han.

Dele på Pinterest Utsikt hotell Bergen Børs

BEST: Det er også kvalitet over utsikten. (Foto: De Bergenske/lindmanphotography.com)

Design i verdensklasse

Han poengterer at designeren ikke har satt sitt preg på hotellet, men de har løftet fram den riktige atmosfæren.

– De er flinke til å skape det uttrykket som er riktig for hvert prosjekt; å finne den rette stilen og skape en atmosfære som kler stilen, sier Smørås.

I beste engelske stil har veggene i alle rom og korridorer malt brystning og tapet. Gulvene har parkett eller teppe. Mye av møblene er tegnet av Claesson Koivisto Rune. Tapetet er også deres design.

Dele på Pinterest Møbler fra Claesson Koivisto Rune

ELEGANT MIKS: Spesialdesignede møbler signert Claesson Koivisto Rune kombinert med moderne skandinavisk design gir interiøret særpreg. (Foto: De Bergenske/lindmanphotography.com)

Spesiallaget tapet

Gro Fadum fra tapetleverandøren Borge forteller at tapetet er spesiallaget til prosjektet. Stripedesignet er ikke ny, den er fra en kolleksjon som kom for et par år siden, men designerne ønsket en ny bunnfarge. Og det ble ordnet.

– Tapetet er produsert hos Mr Perswall. Det ble også laminert, slik at det ble mer solid og godt egnet for hotell, sier Fadum.

Det hjelper ikke om tapetet er aldri så bra, det er først når det henger på veggen at kvalitetsstempelet kan settes. Tapetet ble satt opp av Malermester Christensen & Heimdal i Bergen. De utførte også malerarbeidene, også her måtte det levers førsteklasses håndverk.

– Det var et spennende prosjekt, for all brystning er malt med høyglans, og det er ikke så vanlig. Det krever sitt av underlaget for å bli lekkert, sier Kim Christensen som i snitt hadde 5-6 mann på prosjektet.

Kvalitetshåndverk også på kjøkkenet

Handelskammeret som i sin tid var forbeholdt direktørene er blitt bar, og kler rollen. Ved siden av ligger Bare Restaurant.

– Her styrer byens flinkeste og mest entusiastiske kokker, og de har allerede scoret topp i flere restaurantanmeldelser. Bergen Børs har alt, avslutter Smørås ubeskjedent.

Dele på Pinterest Spafølelse på toalettet

SPAFØLELSE: Den elegante stilen fortsetter inn på badet. Med god plass, badekar, varme i gulvet og flott takhøyde er det ingen grunn til å rushe videre herfra. (Foto: De Bergenske/lindmanphotography.com)

Hotel Bergen Børs

BergenBørs-Foto-De Bergenske-lindmanphotography.com(7)

Byggherre: Odfjell Eiendom
Prosjekt: Ombygging til hotell
Interiørarkitekt: Claesson Koivisto Rune
Arkitekt: Grieg Arkitekter
Maler: Malermester Christensen & Heimdal As
Totalentreprenør: LAB Entreprenør
Tapet: Levert av Borge
Maling: Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]