IFI logo
Se flere bilder
Thon Hotel Spectrum – Lekent fargespill

Foto: Espen Grønli

Thon Hotel Spectrum – Lekent fargespill

I hjertet av Oslo ligger Thon Hotel Spectrum. Her skal ikke design og kvalitet gå på bekostning av hverandre.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det oppstår visse utfordringer når flere bygårder med helt forskjellige forutsetninger skal bli til ett hotell. Da Thon Hotel Spectrum skulle totalrehabiliteres og bygges sammen av tre bygårder i Brugata i Oslo, var det derfor behov for mange skreddersydde løsninger.

Se flere bilder
Thon Hotel Spectrum interiør

Foto:

DETALJER: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på Thon Hotel Spectrum. Her er ethvert valg tenkt nøye gjennom, og den eksklusive hotellstilen er gjennomført til punkt og prikke.

Fargerikt særpreg

Hotellene i Thon Hotels-kjeden er kjente for å ha et fargesterkt interiør. Og dette hotellet er intet unntak. Det er det Ramsøskar Interiørarkitekter, sammen med designansvarlig i Thon-gruppen, Sissel Berdal Haga, som har sørget for.

– Et av våre kjennetegn er bruk av sterke farger og mye mønster i interiøret. Det bærer alle Thon-hotellene preg av. Men det er samtidig viktig at de har særpreg. Thon Hotel Spectrum har et spennende og eksklusivt uttrykk, som samtidig er holdt lekent. De ulike områdene i hotellet skal by på forskjellige opplevelser, som forhåpentligvis skal bidra til at de besøkende husker oppholdet, sier Interiørarkitekt MNIL, Camilla Bentzen, hos Ramsøskar Interiørarkitekter.

Se flere bilder
Rom Thon Hotel Spectrum

Foto:

UREDD: Ramsøskar er kjent for en uredd fargebruk. Og dette hotellet er intet unntak. Her er fargespekteret bredt, og spenner fra mørkt og maskulint til lett og feminint.

Gulv uten kompromiss

Da materialer og produkter ble valgt ut til det nye hotellet, var det viktig at design ikke skulle gå på bekostning av kvalitet, og omvendt.

– Når vi jobber med overflatene på hoteller, er det hele tiden viktig at vi bruker holdbare materialer som er ment til offentlig bruk. For oss er det viktig å kommunisere med leverandørene, slik at vi velger materialer som egner seg til bruken i de spesifikke områdene, forklarer Bentzen.

Da gulvet til rommene skulle velges, sto både et tiltalende utseende og gode egenskaper på ønskelisten. Valget falt på en eksklusiv 1-stavsparkett fra SAGA Parkett.

– Gulvet har akkurat de kvalitetene og det uttrykket vi ønsket. Det tåler en trøkk. Det er veldig viktig på et hotell, der gjestene drar kofferter og sykler over gulvet og går med stiletthæler på rommene. Ikke minst var det prisgunstig for et slikt prosjekt, uten at det gikk på bekostning av det rene og eksklusive inntrykket 1-stavsparketten gir, sier interiørarkitekten.

Se flere bilder
Parkettgulv hotellrom

Foto:

EKSKLUSIVT: I alle hotellrommene er det lagt SAGA Exclusive Limestone 5Gc Eik. Det er en hvitpigmentert, mattlakkert, børstet 1-stavsparkett. Gulvet bidrar til å gi rommene det eksklusive preget som var ønsket på hotellet. Det samme gulvet ligger o

Syv etapper

Da gulvet skulle legges, måtte en god plan på plass. Hotellet var nemlig i full drift med overnattingsgjester i perioden da hotellet skulle rehabiliteres.

– Prosjektet har blitt utført i syv etapper. Gulvet er levert og montert per etasje, slik at hotellet kunne fortsette driften mens det ble lagt, forteller Per Ivar Lismoen. Han er daglig leder og salgsansvarlig i Parkett & Interiør, som er en del av prosjektavdelingen til RBI Interiør, og som har levert gulv til alle rommene samt til vinterhagen og loungen i hotellet.

Se flere bilder
Gjennomfargede lister på hotell

Foto:

LISTER: Vegger og lister på hoteller utsettes for røff bruk. På flere hoteller i kjeden er det gjennomfargede lister av høy kvalitet, fra Deco Systems. De tåler det meste, og evt. merker vil ikke synes, da fargen går hele veien gjennom listene.

Se flere bilder
Hotellbad Thon Hotel

Foto:

RENT: Mens resten av hotellet preges av leken farge- og mønsterbruk, er baderommene holdt enkle og rene i interiøret, med detaljer som gir det litt eksklusive preget også her.

Thon Hotel Spectrum

Sted: Brugata 7, Oslo
Rom: 187 rom
Ferdigstilt: 2017
Byggherre: Thon Hotels
Arkitekt: Eva M. Paulshus v/Hille Mellbye
Interiørarkitekt: MNIL Camilla Bentzen og Thea Hjertholm v/Ramsøskar Interiørarkitekter
Totalentreprenør: NP Bygg
Leverandør gulv: Parkett & Interiør/RBI Interiør – SAGA Exclusive Limestone 5Gc Eik i rom og vinterhage, Slottsplank Ebony Select Eik i loungen
Leverandør gjennomfargede lister: Deco Systems
Malearbeider utført av: Hunvik & Co AS
Leverandører maling: Nordsjö og Flügger m.fl.
Leverandør tekstiler til stoler: Green Apple

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.