Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Thon Hotel Nidaros − Hotell i særklasse

Thon Hotel Nidaros i Trondheim har gjennomgått en total rehabilitering. Det har resultert i landets mest fargerike hotell.

cloud_download
fullscreen
 • <b>KULT MED GULT:</b> Thon hotell Nidaros i Trondheim er blitt landets mest fargerike hotell.

  Foto:

 • <b>GULLSVART:</b> Det er blant annet svarte tak og gullmønstre på veggene i hotellet. Resepsjonen er mørk og mystisk.

  Foto:

 • <b>KULT MED GULT:</b> Thon hotell Nidaros i Trondheim er blitt landets mest fargerike hotell.

  Foto:

 • <b>HISTORIE PÅ VEGGEN:</b> Tapet med fasader og lekne bilder gjør Thon-hotellet til en spesiell opplevelse.

  Foto:

 • <b>LEVENDE VEGGER:</b> Alle rom på hotellet har tapet på en eller flere vegger. Det skaper en helt spesiell stemning.

  Foto:

 • <b>GULT OG GLAD:</b> Gule stoler og gule vegger går igjen. Morten Lien fra MTG Malerservice tror gult setter gjester i godt humør. – Det blir i hvert fall jeg, sier han.

  Foto:

Annonse
Annonse
Resepsjon Thon Hotel Nidaros

GULLSVART: Det er blant annet svarte tak og gullmønstre på veggene i hotellet. Resepsjonen er mørk og mystisk.

Gildevangen i Søndre gate i Trondheim ble bygget i 1908. Den gangen var det sen-jugendstil med marmor fra Eide på Nordmøre som var moderne. Ifølge sagaen hadde Trondheim sin gildehall nede ved fjorden i dette området, og området rundt ble kalt Nidaros eller Gjelvangen. Det borg-inspirerte bygget har tidligere huset alt fra forretningslokaler til kontorer. I dag er bygget et hotell i særklasse. For da Olav Thon mistet Britannia hotell, ble Gildevangen raskt pekt ut som arvtager som Thons nye flaggskip i Trondheim.

Nytt navn

Tapet på Thon Hotel

HISTORIE PÅ VEGGEN: Tapet med fasader og lekne bilder gjør Thon-hotellet til en spesiell opplevelse.

I september i år ble det kjent at Thon Hotel Gildevangen skifter navn. Det nye navnet blir Thon Hotel Nidaros.

– Med Thon Hotel Nidaros har vi tatt sikte på å skape et eksklusivt og moderne hotell for kresne businessgjester. Alt fra resepsjon til gjesterom har fått en helt ny stil og utforming, sier Sissel Berdal Haga, designansvarlig i Olav Thon Gruppen, som sammen med interiørarkitekt Trond Ramsøskar står bak.

«Bestill en fargerik opplevelse»

Gult på Thon Hotel

GULT OG GLAD: Gule stoler og gule vegger går igjen. Morten Lien fra MTG Malerservice tror gult setter gjester i godt humør. – Det blir i hvert fall jeg, sier han.

Morten Lien fra MTG Malerservice har hatt mange og lange dager de siste to årene. Han og håndverkerne fra det Trondheims-baserte malerfirmaet har pusset opp 163 rom resepsjonsareal, trapperom, korridorer, treningsrom og spisesal. I tillegg er det bygget en egen lounge.

− Vi startet i den gamle delen av hotellet. Egentlig skulle vi bare pusse opp 30 rom. Men det ballet på seg, og jobben ble større og større. Etter hvert som arbeidet skred frem, ble det også brukt mer og sterkere farger. Jeg tror nok arkitektene har blitt mer lekne underveis. Nå er det mer enn 25 ulike farger på hotellet. Thon beskriver det godt selv i reklamen: «Bestill en fargerik opplevelse», forteller Lien.

LES OGSÅ: Skaper fargeopplevelser for mange

Leken arkitekt

Mønstertapet på hotell

TAPETHIMMEL: Thon Hotel Nidaros i Trondheim byr på et imponerende utvalg tapeter i rom og fellesareal. Allerede i inngangspartiet får du en blomstrende velkomst.

I det 7000 kvadratmeter store hotellet er det mønstertapet og farger overalt. Variasjonene er storslåtte, og arkitekt Trond Ramsøskar har funnet tapet fra blant andre Tapethuset, Borge, INTAG og Green Apple. All maling er levert av Beckers.

− Basen på prosjektet startet med Beckers fordi han likte malingen. Så vi har holdt oss til GT7 hele veien. Legg merke til de svarte takene og gull på veggene. Det er intet mindre enn spektakulært, sier Lien.

Alltid åpent

Teppe til hotell

TRAPP OG TEPPER: Teppene i hotellet er spesialdesignet til trapper og ganger. Fargene er også nøye valgt ut av arkitekt Trond Ramsøskar.

Thon valgte å holde hotellet åpent for gjester under rehabiliteringen.

− Derfor har vi hele tiden måttet ta hensyn til gjestene med tanke på støy, lagring og rot. Det har vært den største utfordringen med dette prosjektet, forteller Lien, som mener dette er den mest fargerike jobben han har hatt i sin karriere som malermester.

− Vi har hatt med lærling. Han har blitt helt rå på å henge opp tapet. Det er ingen tvil om at vi har blitt inspirert av å jobbe med så mange farger og tapeter. Farger gjør noe med deg, sier den erfarne malermesteren.

Oppdatert: 17.12.2019  

Thon Hotel Nidaros

Oppdragsgiver: Thon Hotels

Sted: Thon Hotel Nidaros, Søndre gate 22b i Trondheim

Oppdrag: Rehabilitering og design av hotellrom, ganger, resepsjon, treningsrom, lounge og spisesal.

Areal: 7000 kvadratmeter

Malermester: MTG Malerservice

Vegger og tak: Maling fra Beckers. Tapet er levert av Poesi, Holmen Tex, JAB, Tapethuset, Borge, INTAG, Green Apple og Riis Interiør

Gulv: Tepper er levert av Dansk Wilton. Tilexfliser på treningsrom er levert av Teppekonsulentene. Bolon er levert av Nordby gulv.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]