IFI logo
Se flere bilder
Atlantic Hotel i ny drakt

Foto: LINK Arkitekter

Atlantic Hotel i ny drakt

Atlantic Hotel har vært igjennom en totalrenovering og blitt et landemerke for evigheten. Det har blant andre Interiørfaghuset T. Lund sørget for.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lenge før byen fikk glede av landets oljeressurser, åpnet Hotel Atlantic i Stavanger. Det ble etter hvert flere påbygg, nattklubb og dans i hotellet som ligger like ved Breiavatnet. Men tidens tann tæret på den gamle stoltheten. Dansen stilnet. Det var ikke like moro lenger. Derfor tok eierne grep. De ville gjenskape magien fra gamle dager.

Nesten en halv milliard

I november i fjor åpnet Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger dørene etter over ett år med totalrenovering. Resultatet er klart. Hotellet er blitt en opplevelse i verdensklasse. Bare murskallet er det samme som før. Resten er nytt. Det kostet eierne Rezidor Hotel Group og KLP 465 millioner kroner. Da oppussingen startet i 2016 ble hotellbygget strippet ned til betongen. I rom for rom ble alt nytt. Renoveringen omfattet blant annet ny resepsjon, alle de 364 hotellrommene, oppholdssteder, restauranter, barer og møterom. Det tok 220 mann ett år å gjøre jobben. Det hele orkestrert av entreprenøren Backe Rogaland.

Se flere bilder
Atlantic Hotel

Foto: LINK Arkitekter

VERDENSKLASSE: I 1952 åpnet Atlantic Hotel dørene. Nå er hotellet totalrenovert og byr på standard i verdensklasse.

Tilbake til 1950-tallet

Det var det Stavangerbaserte selskapet LINK Arkitektur som fikk jobben med å tegne og utforme hotellkjedens nye flaggskip. De valgte ordene «elegant», «stilfull» og «sofistikert» som sine nøkkelord for å skape et interiør med referanser til 1950 og 60-tallet. Det skulle være rette linjer og moderne bruk av datidens materialer og designuttrykk.

Kvalitet hele veien

For å få teori over i praksis ble Interiørfaghuset T. Lund i Stavanger satt til å levere utførelse av alle overflater, samt universell utforming. Administrerende direktør i T. Lund, Geir Myhre, forteller at det har vært særdeles spennende å være med på å bygge byens nye storstue.

− Vi har jobbet med kvalitet hele veien. Dette er jo et «BREEAM»-bygg og diskusjonene om produkter og materialvalg har vært mange, sier han.

Se flere bilder
Hotel Atlantic

Foto: LINK Arkitekter

GAMMEL LUKSUS: Opussingen startet i 2016. Ett år senere er alt nytt. Interiøret har referanser til 1950 og 60-tallet.

Fra gulv til vegg

Et av produktene som har fått plass i det nye hotellet, er Ehrenborgs «Upofloor Zero». Dette er et belegg uten PVC, klor og mykgjørende stoffer. Belegget er også helt fritt for halogener og tungmetaller. Og det er lett å holde rent uten bruk av såpe. På veggene henger blant annet tapet fra Vescom, og spesialtapetet «Xorel» er med å på gjøre veggene unike. I hotellets seks suiter henger også tapetet «Kaleidosckope» fra Texam i ulike farger.

Stolt malingsleverandør

Når det gjelder valg av maling, landet prosjektet på maling fra Nordsjö. Det liker proffselger og distriktssjef hos Akzo Nobel, Arnfinn Eriksen, godt.

− Til arbeidene i takene har vi levert Nordsjö Professional 3. Når det gjelder veggmalingen ønsket de vår Professional A7. Vi er stolte av å kunne bidra med kvalitetsmaling til et hotell i toppklassen, sier han.

Se flere bilder
Hotel Atlantic

Foto: LINK Arkitekter

FRA ØVERSTE HYLLE: På hotellets vegger, og i trapper og tak finner vi blant annet maling fra Nordsjö. På gulvene ligger det blant annet parkett fra Golvabia og belegg fra Eherenborg.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.