Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Atlantic Hotel i ny drakt

  •  
  •   Publisert:
  LINK Arkitekter
Atlantic Hotel har vært igjennom en totalrenovering og blitt et landemerke for evigheten. Det har blant andre Interiørfaghuset T. Lund sørget for.

Lenge før byen fikk glede av landets oljeressurser, åpnet Hotel Atlantic i Stavanger. Det ble etter hvert flere påbygg, nattklubb og dans i hotellet som ligger like ved Breiavatnet. Men tidens tann tæret på den gamle stoltheten. Dansen stilnet. Det var ikke like moro lenger. Derfor tok eierne grep. De ville gjenskape magien fra gamle dager.

Nesten en halv milliard

I november i fjor åpnet Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger dørene etter over ett år med totalrenovering. Resultatet er klart. Hotellet er blitt en opplevelse i verdensklasse. Bare murskallet er det samme som før. Resten er nytt. Det kostet eierne Rezidor Hotel Group og KLP 465 millioner kroner. Da oppussingen startet i 2016 ble hotellbygget strippet ned til betongen. I rom for rom ble alt nytt. Renoveringen omfattet blant annet ny resepsjon, alle de 364 hotellrommene, oppholdssteder, restauranter, barer og møterom. Det tok 220 mann ett år å gjøre jobben. Det hele orkestrert av entreprenøren Backe Rogaland.

Atlantic Hotel
VERDENSKLASSE: I 1952 åpnet Atlantic Hotel dørene. Nå er hotellet totalrenovert og byr på standard i verdensklasse. LINK Arkitekter

Tilbake til 1950-tallet

Det var det Stavangerbaserte selskapet LINK Arkitektur som fikk jobben med å tegne og utforme hotellkjedens nye flaggskip. De valgte ordene «elegant», «stilfull» og «sofistikert» som sine nøkkelord for å skape et interiør med referanser til 1950 og 60-tallet. Det skulle være rette linjer og moderne bruk av datidens materialer og designuttrykk.

Kvalitet hele veien

For å få teori over i praksis ble Interiørfaghuset T. Lund i Stavanger satt til å levere utførelse av alle overflater, samt universell utforming. Administrerende direktør i T. Lund, Geir Myhre, forteller at det har vært særdeles spennende å være med på å bygge byens nye storstue.

− Vi har jobbet med kvalitet hele veien. Dette er jo et «BREEAM»-bygg og diskusjonene om produkter og materialvalg har vært mange, sier han.

Hotel Atlantic
GAMMEL LUKSUS: Opussingen startet i 2016. Ett år senere er alt nytt. Interiøret har referanser til 1950 og 60-tallet. LINK Arkitekter

Fra gulv til vegg

Et av produktene som har fått plass i det nye hotellet, er Ehrenborgs «Upofloor Zero». Dette er et belegg uten PVC, klor og mykgjørende stoffer. Belegget er også helt fritt for halogener og tungmetaller. Og det er lett å holde rent uten bruk av såpe. På veggene henger blant annet tapet fra Vescom, og spesialtapetet «Xorel» er med å på gjøre veggene unike. I hotellets seks suiter henger også tapetet «Kaleidosckope» fra Texam i ulike farger.

Stolt malingsleverandør

Når det gjelder valg av maling, landet prosjektet på maling fra Nordsjö. Det liker proffselger og distriktssjef hos Akzo Nobel, Arnfinn Eriksen, godt.

− Til arbeidene i takene har vi levert Nordsjö Professional 3. Når det gjelder veggmalingen ønsket de vår Professional A7. Vi er stolte av å kunne bidra med kvalitetsmaling til et hotell i toppklassen, sier han.

Hotel Atlantic
FRA ØVERSTE HYLLE: På hotellets vegger, og i trapper og tak finner vi blant annet maling fra Nordsjö. På gulvene ligger det blant annet parkett fra Golvabia og belegg fra Eherenborg. LINK Arkitekter
Les også Værlandet Havhotell - Hotellet i havgapet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: