Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

8 maletips – små grep med stor effekt

  Beckers, Butinox, Flügger, Nordsjö, Hana Alendar/Pure & Original
Har du lyst til å fornye litt hjemme, uten at det tar lang tid eller koster mye? Her er 8 tips du fikser med pensel og maling.

Er du fornøyd med veggfargen, men savner det lille personlige grepet? Da kan noen detaljer være det eneste som mangler. Det er utrolig hva litt ekstra farge, eller forskjell i nyanser og glans kan gjøre. Her har vi samlet syv tips til inspirasjon. Se på dem, kanskje løsningen din er her. Eller kanskje det inspirerer til din helt egne vri.

1. Sofistikert innramming

Male listene
HARMONI: Veggene her er malt med Butinox Interiør Stue & Sov Matt i fargen Dypt Vann. Rundt vinduet er det malt med fargen Havgud, som er litt dypere enn veggfargen. Butinox

Hvite lister og dører er fint, men med farge som er avstemt mot helheten i rommet, får du en annen energi og atmosfære. Mal listene rundt dører og vinduer i samme farge men en nyanse lysere eller mørkere enn veggen, og kjenn på harmonien!

LES OGSÅ: Slik velger du farge på gulvlistene

2. Skap soner

Virker det store allrommet litt for åpent, får du en lunere atmosfære ved å bruke forskjellige farger på veggene i de ulike sonene. Velg farger som går ton-i-ton eller er nyanselike, så får du en fin og harmonisk helhet.

Skap soner hjemme
SONER: Veggene i spisestuen er malt med fargen Kamuflasje, veggfargen i sofakroken er Dijon. Begge finnes i det nye fargekartet fra Butinox. Butinox

3. Varier glansgrader

Glansgrader på maling
GLANS: Her er vegger og dør malt i samme farge, matte vegger og blank dør. Fargen heter Trofast og er hentet fra Beckers' nyeste fargekart Mood. Beckers

Det er veldig trendy med matte malinger, men helmatt på alle flater kan bli dødt og tørt. Kombiner matte og blankeflater i samme farge. Det gir interiøret liv på en elegant måte. Ulike teksturer pirrer og blikket trekkes gjerne mot det blanke.

Er du lei av de hvite veggene, men usikker på hva du skal velge? Da kan det være en ide med en mellomløsning. Mal halve veggen, det virker mindre vågalt. Kanskje det holder? Du kan male på frihånd og lage en rufsete overgang mellom fargene, eller bruke tape for et strammere uttrykk.

4. Vegg med to farger

Er du lei av de hvite veggene, men usikker på hva du skal velge? Da kan det være en ide med en mellomløsning. Mal halve veggen, det virker mindre vågalt. Kanskje det holder? Du kan male på frihånd og lage en rufsete overgang mellom fargene, eller bruke tape for et strammere uttrykk.

Tofarget vegg
TO FARGER: Det hvite rommet får nytt liv med farge. Her er det malt med farge CN.02.57 fra CF17-kolleksjonen fra Nordsjö. Nordsjö

5. Sett farge på muren

Male muren
MUR: Her er muren malt med kalkmaling fra Pure & Original i fargen Camel Fresco. Hana Alendar/@HanaStyle

90 % av oss maler brannmurer hvite, uvisst av hvilken grunn. Når veggene er lyse er det ok, men mot mørke vegger kan den hvite muren virke urolig og hoppe ut av helheten. Mal muren i samme farge som veggen, eller marker den med en dypere nyanse av veggen. Da får du en lun og hyggelig ovnskrok det er hyggelig å krype inn mot.

6. Nytt liv til gamle møbler

Et malt bord, stol eller krakk, malt i en høyblank farge kan gjøre den store forskjellen. Trenger du å rydde og få bedre helhet, kan det være fint med en blank variant av en av fargene du allerede har i rommet. Trenger du å bryte opp og få mer liv, går du for en kontrastfarge.

Male møbler
MØBLER: Her er det harmonisk ton-i-ton-palett. Bordet er malt med Quick Bengalack i farge Årgang, fargen Frappe på vegg og vinduskarmer i fargen Dus. Alle fargene er fra Butinox. Butinox
Male bord
DETALJER: Den røde detaljen på bordet er et muntert innslag. Samtidig tar det fint opp farge fra teppet. Fargen er Gnejs fra Beckers. Beckers

7. Mal en bue

Mal en bue
BUE: Fargene her er hentet fra Nordsjös Heart Wood, COY palett. Nordsjö

Buene er tilbake i trendbildet. En enkel måte å skaffe seg en på, er å male en. På bildet her er et bad fornyet med en bue, men ideen kan like gjerne tas til gangen, stuen eller soverommet. Finn fram blyanten strek opp, og mal deg en bue.

8. Hylle lik veggen

Det er hyggelig med bokhyller. Og spesielt fint blir det når hyllen males i samme farge som veggen. (Gjerne blank, mot matt vegg.) Da får du en lun og hyggelig ramme rundt arbeidsbordet eller godstolen.

Male hylle i veggfargen
HYLLE: Her er vegger og hylle malt i fargen Petroleum 790 fra Beckers. Den rosa stolen er malt i fargen Rooibos 658. Beckers

Dette ble brukt:

Hovedbilde/GLEDE:
 • Blå-grønn farge: Metropolitan – FLÜGGER
 • Gulfarge: Globe – FLÜGGER
 • Rød-rosa farge: Rich Orange – FLÜGGER
HARMONI:
 • Vegger: Butinox Interiør Stue & Sov Matt, farge 5936 Dypt Vann – BUTINOX
 • Karmer: Farge 5938 Havgud – BUTINOX
 • Gulv: Eik behandlet med TreStjerner Gulvolje 2050 HVIT SNE, overbehandlet med TreStjerner GulvMatt – TRESTJERNER
 • Krakk: Quick Bengalack, farge 5926 Frappe – QUICK BENGALACK
 • Nattbord: Quick Bengalack, farge 5935 ISGROTTE – QUICK BENGALACK
SONER:
 • Vegger spisestue: Butinox Interiør Stue & Sov Matt, farge 5940 Kamuflasje – BUTINOX
 • Vegg sofakrok: Butinox Interiør Stue & Sov Matt, farge 5939 Dijon – BUTINOX
 • Gulv: Behandlet med TreStjerner GulvMatt – TRESTJERNER
GLANS:
 • Vegger og dør: Mood, farge Trofast – BECKERS
TO FARGER:
 • Vegg: CF17, farge CN.02.57 – NORDSJÖ
MUR:
 • Mur: Camel Fresco – PURE & ORIGINAL
MØBLER:
 • Bord: Quick Bengalack, farge 5933 Årgang – QUICK BENGALACK
 • Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov Matt, farge 5926 Frappe – BUTINOX
 • Karmer: farge 5930 Dus – BUTINOX
DETALJER:
 • Bord: Farge Gnejs – BECKERS
 • BUE:
 • Veggfarger: Heart Wood COY-palett – NORDSJÖ
HYLLE:
 • Vegger og hylle: Farge Petroleum 790 – BECKERS
 • Stol: Farge Rooibos 658 – BECKERS
Les også Samme farge, ulik maling!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: