Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Inn med bokhyller

Nå skal det være bokhyller, fra vegg til tak. De er vår tids settekasse.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Inn med bokhyller

Foto: Anne Manglerud/Green Apple, Jan Larsen/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no, Beckers, Nordsjö, Fargerike

Da vi åpnet hjemmene våre for minimalisme og hvitfarger rundt tusenårsskiftet, ble mengder av bokhyller forvist til kjellere, boder og det som verre var. Tidligere generasjoners symbol på et opplyst og møblert hjem hadde mistet sin verdi som identitetsmarkør.

Dele på Pinterest PERSONLIG: Gjett hvem som bor her! (Foto: Nordsjö)

PERSONLIG: Gjett hvem som bor her! (Foto: Nordsjö)

Dele på Pinterest VELKOMMEN TIL OSS!: Her bor noen lekne og reiseglade. Palmetapetet er fra Cole & Son, og føres av tapetleverandøren Borge. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)

VELKOMMEN TIL OSS!: Her bor noen lekne og reiseglade. Palmetapetet er fra Cole & Son, og føres av tapetleverandøren Borge. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)

Annonse

Innholdet markerer hvem vi er

Men tidene skifter; nå dreier motepilen mot mer personlig stil, da er hyllemøblene på nytt aktuelle – med en noe utvidet funksjon.  

– Bokhyller har blitt vår tids settekasse. Hyllen har blitt en arena der vi viser hvem vi er, sier interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar.

– Sammen med noen velvalgte bøker, viser vi fram familiebilder, reiseminner, arvegods – nytt og gammelt. Pent dandert, inspirert av sosiale medier, sier han.

Han mener at innholdet i hyllene er alt annet enn tilfeldig.

– Vi har lyst til å vise mer personlighet, og bruker hyllene til å vise at vi bryr oss om familien. Reiseminner og reisebøker viser at vi er på farta og at vi er opptatt av de riktige tingene, og et utvalg gjenstander viser at vi har god smak, sier han. 

Dele på Pinterest SETTEKASSE: Hyllene har blitt vår tids settekasse. Velvalgte objekter viser hvem vi er, eller hvem vi ønsker å være. (Foto: Beckers)

SETTEKASSE: Hyllene har blitt vår tids settekasse. Velvalgte objekter viser hvem vi er, eller hvem vi ønsker å være. (Foto: Beckers)

Integrert

Interiørarkitekten merker godt den nye trenden. Kundene vil ha spesiallagede hyller som ser integrert ut, bygget over vinduer og rundt dører. Møbelsnekkere leverer på mål, men man kan også bruke ferdighyller som listes inn og fores opp mot taket.

– Når de bygges fra gulv til tak blir de som et fast inventar, påpeker han.

Dele på Pinterest LISTET INN: Med nye lister og samme farge som veggen integreres hyllen i rommet. (Foto: Fargerike)

LISTET INN: Med nye lister og samme farge som veggen integreres hyllen i rommet. (Foto: Fargerike)

Annonse

Farge på hyllen

Fargen betyr også mye for hvordan hyllen integreres i rommet.

Samme farge på hylle og vegg er fint. Enda finere blir det med en nyanse som er en anelse mørkere enn veggen. Det gir mer tyngde og gjør hyllen litt mer monumental, sier Ramsøskar.

Dele på Pinterest HEMMELIG ROM: Her har bokhyllen fått ytterligere en funksjon, som dør til en hemmelig bod. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

HEMMELIG ROM: Her har bokhyllen fått ytterligere en funksjon, som dør til en hemmelig bod. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

Dele på Pinterest IDENTITETSMARKØR: Du kan lære mye om en person ved å titte i bokhyllen. Tapet fra Storeys. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

IDENTITETSMARKØR: Du kan lære mye om en person ved å titte i bokhyllen. Tapet fra Storeys. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

LES OGSÅ
Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
Trender
Hvitt
Sette opp tapet

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]