IFI logo
Se flere bilder
Lister seg frem i mørket

Foto: Deco Systems

Lister seg frem i mørket

Sorte lister har tatt landet med storm. Hotelltrenden er også kommet hjem til vanlige folk, sier interiørkonsulent Hilde Askedal Christiansen.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hotelldesignere har brukt sorte lister lenge. De vet at sorte kanter skaper spennende kontraster i rommet. Matt og sort gir en eksklusiv og god følelse. Derfor er det ikke så rart at sosiale medier fylles opp av bilder som viser at folk går fra hvitt til sort langs tak, dører og vegger. Velger du sort listverk av polystyren, slipper du også å få spikerhull i listen. De skal bare limes rett på veggen.

LES OGSÅ: Slik velger du farge på gulvlistene

Se flere bilder
Sort gulvlister

Foto: Deco Systems

SORT OG HVITT: Sorte gulvlister mot en hvit vegg og et pent tregulv kan gi rommet et sør-europeisk preg. – Vi erfarer at svært mange nordmenn nå velger sorte lister, sier interiørkonsulent Hilde Askedal Christiansen.

Lett og fleksibelt

− Listverk i tre kan selvsagt også limes, men treverk er et levende materiale som vil sprekke og krype i gjerdinger. Det unngår du om du velger lister laget av polystyren. De har også lav vekt og er enkle å jobbe med når du skal montere taklister, forteller Hilde Askedal Christiansen hos Deco Systems.

Se flere bilder
Sorte lister

Foto: Deco Systems

LISTER SEG FREM: Sorte lister i tak, rundt dører og langs gulvet er blitt en stor trend i norske hjem. Stadig flere opptager at de sorte rammene kan stramme opp rommet og gi nye stemninger.

Genialt på badet

Hun er spesialist på lister og merker stor etterspørsel etter sorte lister som er enkle å montere. Spesielt i prosjektmarkedet.

− Vi leverer dette til mange hoteller. Thon-hotellene bruker for eksempel slike lister på mange av sine hoteller i Norge. De har valgt våre gjennomfargede sorte lister. På badet er de helt geniale, for lister laget av polystyren tåler fukt uten å svelle eller sprekke, sier hun.

LES OGSÅ: Lister seg på badet

Se flere bilder
Sorte lister på badet

Foto: Deco Systems

LIKE FINT PÅ BADET: Mange Thon-hoteller har valgt sorte lister laget av polystyren på badet. Det er fordi slike lister tåler fukt uten å svelle eller sprekke, slik treverk kan gjøre.

For folk flest

Men det er ikke bare hotell- og prosjektmarkedet som har sett elegansen og det praktiske ved å bruke slike lister. Askedal Christiansen ser at også private hjem følger trenden.

− Etterspørselen øker for hver uke. Jeg ser også på Facebook og Instagram at folk velger å male listene sorte. Heldigvis finnes det løsninger for folk som vil slippe å male også. Velger du våre harde lister er det ikke fare for avskalling av maling og stygge flekker, sier hun.

Se flere bilder
Sorte, gjennomfargede lister

Foto: Deco Systems

PÅ HOTELL: Sorte dører og lister er velkjent på mange norske hoteller. De mørke fargene er også på vei til norske hjem. – Fordi mørke farger fungerer sammen med så å si alt, mener interiørkonsulent Hilde Askedal Christiansen.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.