IFI logo
Se flere bilder
Enkelt å montere dørlister

Foto: Deco Systems

Enkelt å montere dørlister

Du er ikke ferdig med oppussingen før listene er montert. Heldigvis finnes det løsninger for dører som er så enkle at alle kan klare det. Ferdigmalt, kappet og pakket i sett – enklere blir det ikke!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De viktige listene er kronen på verket i ethvert rom, enten det er snakk om taklister, gulvlister eller listverk rundt vinduer og dører. Du kan rett og slett ikke si deg ferdig før listene er på plass. Men heldigvis krever det ikke mye av deg å fullføre. Med komplette karmpakker til dører, som er ferdig kappet, malt og pakket i ferdige sett, går jobben raskt og blir så enkel at de aller fleste klarer det selv.

– De ferdige dørsettene forenkler uten tvil jobben. Det er komplette listverk til dører, som er ferdig kappet og malt i fargene Bomull eller Klassisk Hvit, sier Rune Tetlivold, daglig leder hos Deco Systems, som leverer dørsettene.

Karmpakkene inneholder to sidestykker på 220 centimeter og ett toppstykke på 110 centimeter.

LES OGSÅ: Slik velger du riktige lister

Se flere bilder
Ferdigpakkede karmsett til dør

Foto: Deco Systems

FORENKLER: Ferdig pakket i enkle sett med alt du trenger. Da blir jobben enklere.

Ferdig gjæret

– Avkapp og svinn reduseres, da sidestykkene og det ene toppstykket er ferdig skråskjært, eller gjæret, forklarer Tetlivold.

Dørsettene fra Deco Systems passer alle dører med standardmål. De levers i 3 bredder: 58 millimeter, 70 millimeter og 95 millimeter.

Profilerte og glatte

Avhengig av hvilket uttrykk du ønsker, kan du velge mellom profilerte og helt glatte karmlister.

– De vanligste og mest populære «norske» profilene finnes i sortimentet. De har glatt eller profilert overflate, og kan bidra til å understreke en nordisk stil i hjemmet, sier Tetlivold.

LES OGSÅ: Slik får du et moderne kjøkken

Se flere bilder
Glatt dørlist

Foto: Deco Systems

GLATT: Men glatte, enkle lister kan du få en moderne, nordisk look. Her er glatt karmlist i 70 millimeter.

Se flere bilder
Profilert dørlist

Foto: Deco Systems

PROFILERT: Karmlistene kan fås i både glatte og profilerte utgaver, alt etter hvilket uttrykk du ønsker. Her er profilert karmlist i 70 millimeter.

Null hull!

Det er ingen hemmelighet at de fleste av oss vil at det skal være enklest mulig å pusse opp. Og montering av listverk er intet unntak. Det vet eksperten hos Deco Systems.

– Vi vil ha det enkelt. Og mange vegrer seg kanskje for sparkling og pussing av spikerhull ved montering. Men våre karmlister monteres enkelt med lim, som tetter fugene i samme operasjon. Så det slipper du å tenke på. Det gir også et pent sluttresultat, uten synlige spikerhull, forklarer han.

Tåler det meste

– Karmlistene er i tillegg vedlikeholdsfrie og laget i et hardt og lett materiale, slik at de kan tåle tøffe påkjenninger på utsatte områder. Alle listene er også i et materiale som tåler vann, og er derfor egnet i alle rom – også på badet, avslutter Tetlivold.

Karmpakkene er godt merket og har eget klistremerke med installasjonsveiledning og teknisk info.

Dette ble brukt
  • Dørsett - DECO SYSTEMS
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.