Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Mal hagemøblene med vindusmaling

  Trine Midtsem/ifi.no
Når du skal male hagemøbler, er vindusmaling et godt valg.

Vindusmaling er spesiallaget for høvlet tre, er robust, gir veldig god kantdekk og kleber ikke. Den har svært god vedheft og farge- og glans-stabilitet.

Bruk restene

Dersom du har igjen malingrester fra siste runde på vinduer eller dører, er disse ypperlige til hagemøbler. Finn et bord eller noen stoler som er på vei ut fordi de ikke er pene lenger og gi dem et par strøk. Med liten innsats og for en billig penge har du snart møbler som passer perfekt til huset ditt.  

LES OGSÅ: Sats på gjenbruk til utebruk

Vi har spurt ekspertene på teknisk service hos Butinox, Nordsjö, Flügger og Beckers hva slags maling de anbefaler å bruke.

Butinox Futura Dør/Vindu
BUTINOX: Butinox Futura Dør/Vindu er anbefalingen fra Butinox. Butinox

Thor Ingar Røneid hos Butinox anbefaler: Futura Dør/Vindu er halvblank (40) og vanntynnet. Her rekker du 2 strøk på en dag. Hvis du vil ha sterke farger er Quick Bengalack løsningen. Dette er en ren alkyd (oljemaling), så vær oppmerksom på at den falmer noe raskere enn vanntynnede malinger.

One Door and Window Tech
NORDSJÖ: One Door and Window Tech er anbefalingen fra Nordjö. Nordjö

Tommy Haraldseth hos Nordsjö anbefaler: One Door And Window. Den tørker raskt, kleber ikke når du sitter på den, og den er farge- og glansstabil. Malingen er halvblank, og overmalbar etter fire timer. Vask først med Original Forvask. Impregner eventuelt bart tre med Tinova Wood Base Oil og grunn med Tinova Exterior Primer før maling.

Beckers Perfekt Plus vindusmaling
BECKERS: Den anbefalte malingen fra Beckers heter Beckers Perfekt Plus vindusmaling. Beckers

Rune Nygaard hos Beckers anbefaler: Grundig vask med Beckers Fasadevask, grunning med Beckers Primex Tregrunn Plus (kan blandes i mange farger), deretter 2 strøk med Beckers Perfekt Plus vindusmaling. Da har du en gir hard og slitesterk overflate som er optimalt smussavisende. Lett å vaske og holder seg pen år etter år.

05 Wood Tex Akryl 30
FLÜGGER: 05 Wood Tex Akryl 30 er en av anbefalingene fra Flügger. Flügger

Roger Fridheim hos Flügger anbefaler: Et av fasadeproduktene 05 Wood Tex Akryl 30, 04 Wood Tex Dekkbeis, 06 Wood Tex Oilpaint W60. Før maling vaskes møblene med vaskemiddelet Facade Cleaner. Det er viktig og skrape/ slipe og grunne skadet eller bart tre med Flügger 01 Wood Tex Grunnolje , før ferdigstrøk påføres.

Dette ble brukt:

Anbefaling fra Butinox:
  • Butinox Futura Dør/Vindu – BUTINOX
Anbefaling fra Nordsjö:
  • One Door and Window Tec – NORDSJÖ
Anbefaling fra Beckers:
  • Beckers Perfekt Plus vindusmaling – BECKERS
Anbefaling fra Flügger:
  • 05 Wood Tex Akryl 30 – FLÜGGER
Les også IFITV: Male hagemøbler

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: