Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Vask hagemøblene før de settes bort

  •  
  •   Publisert:
VASK: Alle hagemøbler bør få en ordentlig vask før de stues bort for vinteren. (Foto Kristian Owren/ifi.no)   Trine Midtsem/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no
Det er ikke bare om våren hagemøblene trenger pleie. Gi dem en skikkelig vask før du setter dem bort for sesongen.

Ikke la deg lure av at hagemøblene kanskje ser nogenlunde rene ut. Gi de alltid en vask før du setter dem bort. Med en ordentlig vask og litt pleie på høsten, holder hagemøblene seg nemlig bedre til det er tid for å dra dem fram igjen.

LES OGSÅ: Ta vare på tremøblene

Forurensning og støv i luften eller regnvannet kan tære på møblene gjennom vinteren, og det er viktig med en vask for å forhindre at møblene tar skade. I tillegg er det jo mye hyggeligere å dra frem igjen rene og pene hagemøbler når våren kommer igjen!

Vask og pleie

Impregneringsolje stolben
FOTPLEIE: Gi tremøblene fotpleie med litt impregneringsolje, så holder treverket seg lengre. Trine Midtsem/ifi.no

Alle hagemøbler, uansett om de er laget av tre, plast eller kunstrotting, bør vaskes før de settes bort for vinteren. 

Hagemøbler i tre vaskes, tørkes og påføres eventuelt olje, beis eller bedringsmaling om nødvendig. Deretter bør beina på bord og stoler impregneres med olje. Pensle på eller gi de et skikkelig fotbad! Da beskytter du treverket mot fuktinntrengning. 

Vaske hagemøbler i kunstrotting
VEDLIKEHOLDSFRITT: Men det betyr ikke at de ikke må vaskes! Robert Walmann/ifi.no

Også møbler i plast og kunstrotting må rengjøres. Det er ingen unnkyldning at de er såkalt "vedlikeholdsfrie". Ta i det minste fram hageslangen og skyll møblene rene før du tørker av. Hvis du vil ha de helt rene, kan du gjerne ta i bruk spesialmidler for vask og beskyttelse av kunstrotting og plast. Noen rengjøringsmidler laget for bruket inneholder også voks, som fornyer glansen og legger en beskyttende hinne over.

Med snø følger skitt og forurensning, så når møbelene er tørre, dekk dem til med en presenning ment for denne bruken. Så er de klare for vinteren!

Les også Vedlikeholdsfritt må også vaskes

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: