Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Gi hagemøblene pleie og olje før du setter de ut

Det kan være fristende å ta med hagemøblene i tre ut på den snøvåte plattingen så fort sola skinner. Men før du drar de ut i snøen, bør du gi bena en runde med olje.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gi hagemøblene pleie og olje før du setter de ut

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Mange steder i landet begynner vi nå å merke at våren nærmer seg. Sola skinner og det blir mildere ute. Og det er lite vi nordmenn liker bedre enn å sitte med en varm kopp kaffe og en god bok i solveggen. Derfor setter vi oss ut så fort vi får sjansen. Er det sol, er det utetid!

– Men før du drar tremøblene med deg ut i snøen, på den fuktige terrassen eller den våte plenen, bør du sørge for at de er beskyttet mot fukt. Sett inn bena på hagestolene med litt olje. Da vil de leve lenger, tipser Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

– Vi anbefaler å ta vare på hagemøblene med jevnlig vask og vedlikehold, slik at de holder lengre og ser fine ut år etter år, istemmer Kate Justin hos Osmo.

Dele på Pinterest Olje hagemøblene

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

OMSORG: For at treverket skal tåle å stå ute på den fuktige plenen eller i snøen, bør du gi dem litt pleie først.

Fukt kan trekke inn

Faren med å sette møblene rett ut uten å gi dem pleie først, er at fuktighet kan trenge inn.

– Når det kommer til naturmaterialer, enten det er kurvstoler eller tremøbler, fungerer bena omtrent som sugerør for fukt, som trekker seg opp i treverket. Da blir møblene ødelagte og stygge, de kan sprekke opp eller råtne. Derfor bør du beskytte treet med olje, sånn at vannet ikke klarer å trenge inn, råder Owren.

Annonse

Fort gjort

Du trenger bare litt olje, et rengjøringsmiddel, en klut, en slipekloss og en pensel eller liten bolle. Sørg først for at stolbena er rene. Bruk slipeklossen til å få vekk grus og skitt og vask med et egnet rengjøringsmiddel. Når bena er tørre, kan du påføre olje.

– Sett stolene med bena oppi en liten bolle med olje og la det trekke inn, eller pensle på. Bruker du pensel, gjelder det å mette bena godt med olje, det holder ikke med ett strøk. Påfør vått i vått, og la det trekke inn før du tørker vekk overskytende olje med en ren fille. Hør i fargehandelen om hva slags olje det er lurt å bruke, og følg anvisningen, tipser Owren, og legger til:

– Det er fort gjort. Gjør det mens potetene koker!

Dele på Pinterest Olje hagemøblene

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

SLIP: Gjør bena klare for olje ved å slipe bort grus og skitt.

Dele på Pinterest Sett hagemøblene inn med olje

Foto: Chera Westman/ifi.no

BOLLE: Det skal ikke mer til enn å sette alle stolbena i en liten bolle med olje og la den trekke inn.

Dette ble brukt

Egnet olje til hagemøbler (spør i butikk)

Rengjøringsmiddel

Klut

Slipekloss

Liten pensel

Bolle

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]