Kategorier

Meny

Konto

Slik beskytter du hagemøblene

Hagemøbler i tre kan ha godt av litt fotpleie.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik beskytter du hagemøblene

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

Nå som våren er rett rundt hjørnet, er det mange utemøbler som finner veien ut i hager, på terrasser og på balkonger. De kan alle trenge litt hjelp for å holde seg i god stand lengst mulig. Og det er ikke mye som skal til for å gi tremøblene forlenget levetid. Alt du trenger er litt olje.

Endene på stolbenene er de mest utsatte stedene på hagemøblene. Endeveden på treet trekker vann raskt, og kan føre til at benene på stoler og bord som står ute råtner eller sprekker opp. For å unngå det, bør du sette dem inn med impregneringsolje. Det er en liten jobb som du får mye igjen for.

Spesielt utsatt er møbler som står direkte på bakken i hagen. Men også utemøbler som er plassert på terrasser og balkonger trenger impregnering for å kunne tåle regnværsdagene.

 

Dele på Pinterest SLIP: Bruk en slipekloss eller et fint slitepapir til å slipe vegg grus og skitt fra overflaten.

SLIP: Bruk en slipekloss eller et fint slitepapir til å slipe vegg grus og skitt fra overflaten.

Slik gjør du det:

Det er raskt og enkelt å beskytte hagemøblene. Du trenger bare rengjøringsmiddel, klut, slipekloss, pensel og impregneringsolje. Slik går du frem:

1. RENT OG TØRT:
Snu stolen eller bordet på hodet og bruk en slipekloss eller fint slipepapir til å få vekk grus og skitt. Rengjør med et egnet rengjøringsmiddel, så overflaten er ren og tørr.

2. OLJE: 
Bruk en pensel til å påføre impregneringsoljen på stolbenene, vått i vått, til treet er helt mettet. La det stå og trekke i noen minutter.

3. TØRK AV:
Tørk deretter vekk overskytende olje med en ren fille. La oljen tørke så lenge det er anvist, før du snur møblene og tar dem i bruk igjen.

Dele på Pinterest OLJE: Oljen påføres med pensel til treet er mettet.

OLJE: Oljen påføres med pensel til treet er mettet.

Dele på Pinterest TØRK:Tørk vekk overskytende olje med en fille.

TØRK:Tørk vekk overskytende olje med en fille.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]