Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Porsgrund Bad annons
Formex annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Slik beskytter du hagemøblene

  •  
  •  
OLJE: Oljen påføres med pensel til treet er mettet.   Bilder av: Trine Midtsem/ifi.no
Hagemøbler i tre kan ha godt av litt fotpleie.
<b>SLIP:</b> Bruk en slipekloss eller et fint slitepapir til å slipe vegg grus og skitt fra overflaten.
SLIP: Bruk en slipekloss eller et fint slitepapir til å slipe vegg grus og skitt fra overflaten.

Nå som våren er rett rundt hjørnet, er det mange utemøbler som finner veien ut i hager, på terrasser og på balkonger. De kan alle trenge litt hjelp for å holde seg i god stand lengst mulig. Og det er ikke mye som skal til for å gi tremøblene forlenget levetid. Alt du trenger er litt olje.

Endene på stolbenene er de mest utsatte stedene på hagemøblene. Endeveden på treet trekker vann raskt, og kan føre til at benene på stoler og bord som står ute råtner eller sprekker opp. For å unngå det, bør du sette dem inn med impregneringsolje. Det er en liten jobb som du får mye igjen for.

Spesielt utsatt er møbler som står direkte på bakken i hagen. Men også utemøbler som er plassert på terrasser og balkonger trenger impregnering for å kunne tåle regnværsdagene.

 

Slik gjør du det:

<b>OLJE:</b> Oljen påføres med pensel til treet er mettet.
OLJE: Oljen påføres med pensel til treet er mettet.

Det er raskt og enkelt å beskytte hagemøblene. Du trenger bare rengjøringsmiddel, klut, slipekloss, pensel og impregneringsolje. Slik går du frem:

1. RENT OG TØRT:
Snu stolen eller bordet på hodet og bruk en slipekloss eller fint slipepapir til å få vekk grus og skitt. Rengjør med et egnet rengjøringsmiddel, så overflaten er ren og tørr.

2. OLJE: 
Bruk en pensel til å påføre impregneringsoljen på stolbenene, vått i vått, til treet er helt mettet. La det stå og trekke i noen minutter.

3. TØRK AV:
Tørk deretter vekk overskytende olje med en ren fille. La oljen tørke så lenge det er anvist, før du snur møblene og tar dem i bruk igjen.

<b>TØRK:</b>Tørk vekk overskytende olje med en fille.
TØRK:Tørk vekk overskytende olje med en fille.
Les også Sett filtknotter på hagemøblene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

HappyHomes annons