Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Slik tar du vare på teakmøblene

  Beckers
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Ikke noe som står utendørs er vedlikeholdsfritt - ei heller hagemøblene av teak. Men vedlikeholder du dem feil, blir de sorte. Slik tar du best vare på teakmøblene.

Det har en tid vært populært med teakmøbler til terrasser, balkonger og uteplasser. Men at teak er et vedlikeholdsfritt materiale i hagemøbler, er en myte.

- Teak er ikke evigvarende. Ingenting tåler å stå ute i regn hele året. Hagemøbler bør pakkes bort om vinteren, ellers blir de sorte som fy, sier Enrico Bastiani hos Nordsjö.

Feil vask kan misfarge treverket

Ved vask av teakmøbler er det viktig å ikke bruke et basisk rengjøringsmiddel. Det misfarger treverket som blir sort.

- Alt eksotisk tre skal rengjøres med et surt vaskemiddel, sier Per Lund Nielsen hos Butinox Futura.

Sure vaskemidler har lav pH, og eksempler på det er ulike terrasserensemidler som inneholder oxalsyre, og egnete teakrengjøringer.

Basiske (alkaliske) rengjøringsmidler har høy pH-verdi, som kan skade teak og annet eksotisk tre, samt eik. Mange rengjøringskjemikalier for terrasse er for lut å regne og har pH 13-14. Disse er sterkt etsende og må nøytraliseres med en syre.

Etter vask og sliping av fiberreisning settes møbler av teak og annen hardwood inn med spesialoljer. Oljen påføres vått-vått, til treverket ikke trekker mer. Oljen skal ikke danne film.

Les også Mikrofiber – utfører storverker med små midler

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: