Kategorier

Meny

Konto

Alt kan males - også søppelstativet

Søppelstativ er sjelden et forskjønnende element utenfor huset. Et liv utendørs setter sine spor etter som årene går. I løpet av noen timer med litt rengjøring og lakkering ble imidlertid stativet så godt som nytt.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Rengjøring

Først steget er enn grundig rengjøring med kraftvask og mikrofiberklut. Vask gjerne et par dager i forveien så du er sikker på at treverket er helt tørt. Søppelstativ er gjerne plassert litt bortgjemt og skyggefullt, noe som kan gi et litt fuktig miljø. Sett inn treverket med sopp- og algedreper for å hindre groing. Neste skritt er å gå lett over flatene med en slipekloss. Eventuell rust skrapes bort. Vaskingen gir lett fiberreising i treverket, og metallokket trenger å mattes ned for å gi godt feste for lakken vi skal benytte.

Dele på Pinterest Rengjøring

Maling

Vi valgte å benytte en sort, matt lakk som ikke krever grunning og samtidig fungerer som toppstrøk. Mattlakken legges på i to strøk, med rull eller pensel.

Dele på Pinterest Maling

Pensel må benyttes til å male i smale åpninger og fordypninger som rullen ikke når inn til.

 

Dele på Pinterest

Fort gjort

Sørg for å ha det du trenger før du går i gang. Gjør du ikke jobben ordentlig blir resultatet mindre pent og holdbarheten vesentlig dårligere. Gjenstander som tilbringe hele livet utendørs krever grundig vedlikehold.

Dele på Pinterest Fort gjort

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]